CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım Tut ilçe kongresinde çok talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirten AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan; "Bu üslubu tasvip etmiyoruz. Bu üslup nezakete uzak ve kabul edilemez bir üsluptur.

Öncelikle siyasi partiler birbirinin rakibidir. Siyasi partiler birbirinin düşmanı değildir. Rekabet ortamı içerisinde memleketin tüm sorunlarını konuşabilir ve tartışabiliriz. Ancak CHP Adıyaman İl Başkanının diğer siyasi partilerin yetkilerine, Genel Başkanlarına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin izanla, rekabetle ve vicdanla uyuşmayan bu tutum kamu vicdanını yaralamıştır.

Söyleyecek sözü olmayan ve siyasi bir duruş sergileyemeyen kişiler hakaret ederler.

Biz AK Parti olarak bu siyaset yapma tarzını kabul ve tasvip etmiyoruz. Tüm kesimleri kucaklamaya çalışıyor, tüm etkinlik ve konuşmalarda kimseyi kırmamaya azami gayret gösteriyoruz.

Kötü söz sahibine aittir. Biz AK Parti olarak kendi üslubumuzu muhafaza ederek, kimseye hakaret etmeyerek yolumuza devam edeceğiz.

Bu nedenlerle CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım’ın  CHP Tut İlçe Kongresinde yaptığı konuşmayı kabul etmediğimizi ve kınadığımızı kamuoyuna bildiririz" dedi.