Ziyareti sırasında gazetemize açıklamalarda bulunan Erdoğan, meclisin tatile girdiğini belirterek; “Bizler milletvekilleri olarak seçim bölgelerimizde seçmenlerimizle ve hemşerilerimizle birlikteyiz. Takip ettiğimiz projelerin ve çalışmaların hangi aşamada olduğunu bizzat yerinde göreceğiz.  Yaz tatili döneminde yapacağımız bu çalışmalar bize bir rehber olacak. Besni de takip ettiğimiz birçok proje var. Bu projelerde büyük mesafeler aldık. Bu yaz özellikle takip edeceğimiz birkaç proje var.

300 kişilik yüksek okul öğrenci yurdumuzun projesi ile ilgili yer tespiti ve tapu ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Besni Belediyesi bu alanda çok yardımcı oldu. Tapusu teslim edildi. Bu gün itibariyle Adıyaman İl Müdürlükleriyle buranın milli emlaktan tahsisi ile ilgili bir görüş yazısı sunuldu. Bizde bunları elden takip ediyoruz. Milli emlaktan bu yerin yüksek okul öğrenci yurdu olarak yapılması için Kredi Yurtlar Kurumuna tahsisini isteyeceğiz. Tahsis talebinin aldığımız zaman bu yıl içerisinde Betaş’ın karşısında 300 kişilik Yüksek Okul Öğrenci Yurdunun temelini atacağız. Zaten geçen yıldan aldığımız ödeneğinin belli bir bölümünü aktardığımız ve yatırım programında olan bir proje. inşallah tapu işleri tamamlanır tamamlanmaz Besni’ye 300 kişilik yeni bir Yüksek Okul öğrenci yurdunu kazandırmış olacağız.

Geçen ayın 20’sinde çok değerli iş adamımız Sayın Hakan İsot’la beraber bir protokol imzalanmıştı. Bizlerde ona şahitlik etmiştik. Buradan Besnililer adına tüm hayırseverlerimize ve Sayın Hakan İsot Beye teşekkürlerimi sunuyorum. Sarhan tekel idari binalarının yıkımıyla ilgili süreçte sona geldik. İnşallah önümüzdeki günlerde idari bina yıkılarak yerine 24 derslik bir lisenin yapılması ile ilgili bir çalışmalara başlanacak. Tekel depoları da atölye olarak dizayn edilecek. Bununla ilgili özel idarenin mimarları bir çalışma içerisindeler. Atölyeyi milli eğitim idaresi karşılayacak.

Ayrıca bu tatil zamanımızda ilçe başkanımız ve il genel meclis üyelerimizle birlikte Adıyaman’ın bütün ilçelerini, bölgemizdeki bütün köyleri ve beldelere varıncaya kadar ziyaretler gerçekleştireceğiz. Köylerimizde, mezralarımızda, beldelerimizde ve ilçe merkezlerimizde yapılan çok güzel çalışmalar var. Köylerimizde yol çalışmalarından, köy konaklarından kanalizasyona varıncaya kadar çalışmalar yapılıyor. Yine Kesecik, Yazıkarakuyu ve Biriçme köylerinde ilköğretim okulları ile ilgili çalışmalar var. Bunları bizzat yerinde göreceğiz. Bunların haricinde merkezi bütçeden yapılan yol çalışmaları var. Adıyaman-Besni yol ayrımı arasında çok büyük çalışmalar var. Hemşerilerimizde oralara gittikleri zaman görüyorlardır. Bu sene içerisinde yapılan yerlerin asfalt olması, sanat yapılarının ve alt yapılarının yapılması ve iki tane köprünün yapım çalışması var.

Çetintepe barajı bizim bölgemizin sulama problemini halledecek çok büyük bir proje. Çetintepe Barajı’nın yapımı ile ilgili ihale ilanı önümüzdeki günlerde çıkacak. Çetintepe’nin sulama ile ilgili olan planlama kısmının da ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Planlama ve sulama ile birlikte yapım ihalesi devam edecek. İnşallah 4-5 yıl süre içerisinde bölgemizde suluma kanallarının olduğu tabloyu göreceğiz. Besni Barajı planlamayı Eylül ayında bitiriyoruz. Ekim ayında proje işine çıkıyor. Oranın da projesini bitirirsek Gelbiyasın dediğimiz Besni Barajı’nın ihalesine çıkılacak. Bu dönem sulu tarımla ilgili yapım ihalelerinin gerçekleştiğini göreceğimiz dönem olacak. Bunların içerisinde Koçeli Barajı, Büyük Çay, Çelikhan Pompajı ve Çelikhan Tüneli var. Bunlar Adıyaman Bölgesinde projeleri tamamlanmış ve yer teslim çalışmaları yapılacak olan projelerdir. Hedefimiz Adıyaman’da daha büyük bir canlılığın sağlanması. Sulu tarım enerji maliyetleri çok fazla. Çiftçilerimiz bunun altında eziliyor. Bunu giderebilmeliyiz. Yaptığımız çalışmalar bunu izale edecek. Siyasette önemli olan insanlarımızın hayır duasını alabilmek ve kalıcı güzel eserler ortaya koyabilmek. Tabi burada biz bir ekibiz. Teşkilatımız, il genel meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, yönetimdeki arkadaşlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte bir ekip olarak hizmet ediyoruz. Biz memleketimize nasıl hizmet edebileceğimizin gayreti içerisindeyiz. Bize bu noktada destek veren Besnili hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.