Havalimanında çiçeklerle karşılanan AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunuldu. Davul zurna ve çiçeklerle karşılanan Mehmet Erdoğan'a, yoğun bir araç konvoyu eşlik etti. AK Parti İl Başkanlığı binasına gelen Mehmet Erdoğan, partililerle tek tek tokalaştı.

Burada yapılan törene AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve yönetim kurulu üyeleri, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Spor Kulüp Başkanı Mehmet Fidan, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru ve çoğunluğu Besni'den olmak üzere çok sayıda partililer katıldı.

AK MİLLETE HİZMET ETMEYE SAVDALI  BİR HAREKETTİR

Törende partililere seslenen Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan; "AK Parti bir siyasi harekettir. AK Parti İlkeleri, idealleri olan bir harekettir. AK Parti hayali olan, millete hizmete sevdalı olan bir harekettir. Dünya siyasi hareketinde uzun süreli iktidarlara baktığınız zaman bunun örneğini çok daha iyi görürsünüz. Japonya’da Liberal demokrat parti var ve 53 yıldır kesintisiz iktidar. İsveç’te, Kanada’da ve Malezya’da buna benzer partiler var. Rabbime şükürler olsun ülkemizde de AK Parti var. Peki uzun süre iktidarda kalmanın sırrı nedir incelemişler bakmışlar ve iki şeyi tespit etmişler birincisi Milleti dinlemek, milletin sesine kulak vermek, ikincisi milletin sofrasındaki ekmeği büyütmek, ülkeyi büyütmek ve ekonomiyi büyütmek. Hamdolsun Türkiye Ak partiyle birlikte hizmetlerle tanışmaya başladı. Biz 2001 yılında AK Parti kurulduğu zaman nerelerden nereye geldik. AK Partiyle birlikte yaşadığımız süreçte yeniliklere, güzelliklere şahit olduk. Ülkeyi büyütme adına üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul projeleri nükleer santraller 25 milyon kilometreye yaklaşan duble yollar AK Partiyle milletin buluştuğu, kucaklaştığı hizmetlerdir. Biz milletimizin huzuruna gelirken, milletimize söz verdik aydınlığa açık, karanlığa kapalı olacağız, milleti adam yerine koymayanlara, millete tepeden bakanlara dur diyeceğiz demiştik. İktidara geldiğimizde ne oldu, Cumhurbaşkanımıza milletvekili olamaz dediler, genel başkan olamaz dediler. Ama milletimiz 3 Kasım’da yüzde 34’le AK Partiyi iktidara taşırken bu millete sözümüz vardı ve AK Partiyle birlikte milletimize hizmet edilmeye başladı, hizmetlerin kalitesi artmaya başladı. 16 yıllık sürede değişmeyen tek şey vardı AK Parti’nin millete hizmet etme gerçeğidir Rabbime şükürler olsun" dedi.

MİLLET 3 KASIM'DA DESTAN YAZDI

3 Kasım’da milletin bir destan yazdığını belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan; "Kılık kıyafetinden dolayı okuldan atılan üniversite kapılarından çevrilen kızlarımızı hatırlayın bize hep tepeden baktılar adam yerine koymadılar. Milleti hiçe saydılar işte siz o gün 3 Kasım'da bu millet bir destan yazdı. Sizinle beraber yürüyeceğiz dedi. Sevdalısı olan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bir destan yazdı 365 milletvekiliyle Türkiye'ye hizmetleriyle teker teker buluşmaya başladı. Değerli dostlar biz milletimize bu hizmet yolunda hiç geri adım atmadık. Bundan sonraki süreçte de geri dönmeyeceğiz. İster 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ı meclise sokmayacağız desinler ister 2008 yılında Ak Parti'yi kapatacağız desinler ama yılmadık isterse 15 Temmuzla beraber operasyonlar yaparak canımıza, malımıza, evladımıza, geleceğimize kast etsinler rabbim şahit olsun ki bu beden, bu can, imana, Kuran’a, vatana, bayrağa, ümmete hizmet etmek davasından vazgeçmeyeceğiz yarın milletimizin karşısına geçip boynu bükük bir durumda duracağımıza bugün içerideki ve dışarıdaki hainlerin zalimlerin karşısında dik duracağız adam gibi duracağız. Bildiğimiz hakikatten doğruluktan asla vazgeçmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ 'EMMİOĞLU ADIYAMAN BİZİM KALEMİZ, BU EMANETİ GÖTÜRECEKSİN' DEDİ

Meclis çatısı altında 8 yıl boyunca millete hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Erdoğan, AK Partide kendisine verilen her göreve hazır olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “İki dönem milletvekili olarak partimize ve milletimizi hizmet etme gayreti içerisinde olduk. 7 Haziran seçimlerinde genel merkezimiz bizi İngiltere’ye görevlendirdi, orada bir müddet görev yaptık. 1 Kasım seçimleri öncesi Almanya’ya görevlendirdiler, Almanya’da bulunduk. Daha sonra bir buçuk yıl boyunca AK Parti Genel merkezimizde Yerel yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra biz genel merkezde iki arkadaşımız Türkiye genelindeki Belediye Meclis Üyelerimiz, İl genel meclis üyelerimiz ve belediye başkanlarımızla ilgili FETÖ Kapsamında çalışmayı başlattık. Genel Başkan Yardımcımızın talimatıyla iki arkadaşımız 12 Bin Meclis üyemizi 884 Belediye başkanımızı inceledik. Genel merkeze çağrıldı, gerekli çalışmalar yapıldı bunların içerisinde ihraç edilenler oldu, takip edilenler oldu, işleri devam edenler var. Ama burada ölçümüz şu oldu, hiç kimse başkasının yaptığıyla suçlanamaz, evlat babasından veya baba oğlundan dolayı suçlanmamalıdır. Bu şekilde yapmış olduğumuz titiz çalışmalarımız netice verdi . Bunu yaparken de bir mesuliyet içerisinde en iyisini yapalım diye gayret ettik. Cumhurbaşkanımızın genel başkan olmasıyla birlikte şahsıma Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığının yanı sıra Güneydoğu’nun sorumluluğu verildi. Bu anlamda da Güneydoğu’daki belediyelerimizi kısmen ziyarete çıktık. Bu kapsamda değerli çalışmalarımız oldu. Belediye başkanlarımızın her yıl kurumsal performans raporlarını aldık, mali tablolarını inceledik, yatırımlarla ilgili çalışmalarına baktık, vatandaşlara vermiş oldukları vaatlerde neleri yapmışlar, neleri yapmamışlar bunları birlikte istişare ettik. Adıyaman ve bölge illerde çalışmalarımız vardı ve bunun programlarını yaparken telefonum çaldı ve dediler ki Cumhurbaşkanımız sizinle görüşecek, başüstüne dedim. Emmioğlu nasılsın dedi, hürmet ediyorum, dua ediyorum, Rabbim yardımcınız olsun Cumhurbaşkanım dedim. Cumhurbaşkanımız bana Adıyaman bizim kalemizdir, bütün Adıyaman’a selamlarımı ilet ve bu emaneti götüreceksin dedi. Bende, başım üstüne, şerefle büyük bir iftiharla bu kutlu yolda sizinle birlikte olacağım, Rabbim mahcup etmesin, utandırmasın, Allah yar ve yardımcımız olsun dedim.

BAŞKAN ALKAYIŞ; "TAKATİMİZİN YETTİĞİ YERE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

Erdoğan'dan sonra konuşan Ak Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ise, herkes gücünün yettiği nispette bu kutlu hizmete yardım etmesi gerektiğinin altını çizerek; "Değerli arkadaşlar, bugün inşallah hayırlı bir başlangıç yapıyoruz. Sayın il başkanımızı havaalanından karşıladık. Şimdide parti binamızdayız bugüne kadar bu çalışmalarda görev alan başta Mehmet Hanifi Erdem ağabeyim olmak üzere bütün merkez ilçe başkanlarımıza İl Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların gayreti çabası partimizi bugün gerçekten değerli arkadaşlar Türkiye'nin ve ilimizin en büyük partisi haline getirdi çoluk çocuklarından nafakalarından rahatlarından fedakarlık yaparak gayret gösterdiler başta başkanlarım olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bize emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum Allah kendilerinden razı olsun. Değerli arkadaşlar malumunuz geçtiğimiz Cuma günü genel merkezimiz bizi davet ettiler. Sayın cumhurbaşkanımız teksif buyurdular bize böyle bir görev veriler inşallah sizlerin hayır duası fakir fukaranın inşallah iyi niyetli dualarıyla başkanımdan aldığım bu emaneti inşallah biraz daha ileri götürebilmek için bütün gayretimizi ortaya koyacağız Adıyaman'ın beklentileri ortada Adıyaman'ın sorunlarını hepimiz biliyoruz. Karınca kararınca bunları çözmek için bütün gayretimizi ortaya koyacağız ben bu başlangıç olması ile şunu söylemek istiyorum çok uzun süre başkanlarla beraber çalışma imkanına sahip oldum. Burada bir çok arkadaşımızda var çok değişik kademelerle beraber çalıştık. Çok uzun süre koşturmanın çabanın içerisinde yer aldık. Bizim çalışma prensiplerimizi bu gayretleri ortaya koyarken takatimizin yettiği kadar bilgimizi sonuna kadar kullanıncaya kadar çalıştığımızı bütün arkadaşlar biliyor. Bildiğimiz kendimize göre tecrübemiz, hepsini sahaya sunacağız. Hepimizle her tarafa ulaşmamız gerekiyor, her yere gitmemiz gerekiyor, her kardeşimizin çayını içmek gerekiyor ve bütün vatandaşlarımızın Adıyamanlı merkez ilçedeki kardeşlerimizin elini sıkmamız gerekiyor. Bir slogan olarak söyleniyor ama arkadaşlar bunu gerçekten yapacağız. Hanifi başkan Allah razı olsun, zaten alt yapısının mesaisini vermiş. Başı sıkışan, kendisine göre sorunu olan, çözüm isteyen her kardeşimizin sorununu başta İl Başkanımız olmak üzere partimizin kademelerine ulaştırmaya gayret edeceğiz" dedi.