HDP Besni İlçe Başkanı Ali Cirit, Eş Başkanı Nazlı Gündoğan, DBP İlçe Başkanı Tahir Atağan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şevket Korkmaz, Ali Dutlu, Mehmet Yığılı ve EMEP Mersin Akdeniz İlçe Başkanı İrfan Yiğitkuş ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, AKP-MHP ittifakına karşı güç birliği yapmanın zorunluluk haline geldiğini söyledi. Başkan Cirit ayrıca yerel seçim startını verdiklerini, aday olmak isteyenlerin 5 Aralık'a kadar partilerine başvurmaları gerektiğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin  (AHİM)  vermiş olduğu tahliye kararını uygulamayan AKP-MHP ittifakına karşı bu ülkenin ihtiyaç duyduğu en önemli durumun yan yana gelmek olduğunu söyleyen Başkan Cirit; "Biz bu konuda tüm toplumsal muhalefeti, tüm muhalefet partilerinin, emek ve demokrasi güçlerini, demokrasiden, barıştan yana olan herkesi bu ortaklaşmaya ve yan yana gelişe davet ediyoruz. Çok güçlü bir adıma ihtiyaç var. Seçimlere çok az bir zaman kaldı. O güzel olan halkın taleplerini dinlemek ve halkın iradesine saygılı olmak zorundayız. Nasıl ki Amed’de, Van’da ve her yerde belediyelerimizi kayyumlardan kurtaracaksak, Türkiye’nin her yerinde de bu AKP- MHP faşist ittifakını geriletmek için güç birlikleri yapacağız. Biz üzerimize düşeni yapacağız. İşte o zaman Kürt sorununun çözümünde, demokrasi ve barış sorununun çözümünde  çok büyük mesafe katledilecektir. Bu tespitler doğrultusunda ilçemizde seçim çalışmalarının startını veriyoruz.

Yerel seçimler özünde yerele hizmeti en iyi sunma amacıyla yapılsa da AKP-MHP ittifakıyla tek adam iktidarının pekiştirilmesi, yarattıkları işsizliği, yoksulluğu sözde beka sorunuyla yoksul halkın sırtına yıkmak amaçlıdır. Emekçileri, halkların demokrasi, özgürlük, hukukun üstünlüğü, barış ve adalet taleplerini bastırmak içindir.

Ülke genelinde AKP –MHP faşist yönetim ittifaklarını ortada kaldırmak için, yerellerde halkımızın taleplerini Kent Meclisi aracılığı ile çözmeye çalışan, ranta geçit vermeyen, herkese hizmeti esas alan bir aday etrafında güç birliği yapmak zorunluluk haline gelmiştir.

Tüm demokratik muhalefet güçlerini, sivil toplum örgütlerini, bireyleri, AKP-MHP faşist ittifakına ve onun rantçı ve yandaş belediyeciliğine karşı bir aday etrafında güç birliğine ve ittifaka davet ediyoruz. Güç birliğinin kendi adayımız etrafında gerçekleşmesi ümidiyle adayımızı belirlemek istiyoruz.

Partimizde 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde partimizde aday adayı olmak isteyen, İlçe Belediye Başkanı adayı, Belde Belediye başkan adayı, İl Genel Meclisi adayı ve Belediye Encümen adayı olmak isteyen hemşerilerimizin 5 Aralık 2018 tarihine kadar İlçe Başkanlığımıza başvurmaları önemle rica olunur.

İrtibat telefonu: 0 505 402 74 30 - 0 553 744 76 95