Yüksek Seçim Kurulu 30 Aralık 2017'de düzenlenen CHP Adıyaman Olağan İl Kongresini partiye üyeliği bulunmayan adayların oy kullandığının tespit edilmesi üzerine iptal etmişti.

Kongre ile ilgili açıklama yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "30 Aralık 2017 tarihinde yapılan ve sonrasında iptal olan Adıyaman İl Kongremiz 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 11:00'de Adıyaman Belediye Konferans Salonunda yeniden yapılacak. Kongrede sadece seçim maddesine geçilip oy verme işlemi yapılacaktır. Yapılacak olan kongremizde geçen seçimde olduğu gibi Deniz Çakmak ve A. Murat Bilgiç yarışacak. Yapılacak olan kongremizin partimize hayırlar getirmesini temenni eder, her iki adayımıza da başarılar diliyorum" dedi.

TREN BESNİ'YE GELMELİ AMA HAKKETTİĞİ HİZMETTE GELMELİ

Gölbaşı - Adıyaman - Kahta güzergahına yapılacak olan trenin Besni güzergahından da geçmesi ve ayrıca Besni'nin hak ettiği hizmeti de artık alması gerektiğini söyleyen CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "Evet, Besni'ye tren istiyoruz ama tek eksiğimiz tren değil.

Nüfusu 80 bine dayanan, bademiyle, fıstığıyla, üzümüyle, biberiyle meşhur olan ilçemizin tek ihtiyacı tren mi, yoksa bu ürünleri işleyecek pazarlayacak bir tesisin olmayışı mı?

Küçük Çukurova'yı andıran Keysun ovamızın tek eksiği tren mi, yoksa teşviklerden tam anlamıyla faydalanamayan, yüksek elektrik ve yakıt maliyetlerinden dolayı perişan olan, bankalara ve tefecilere mahkum olan çiftçimizin zor durumu mu?

Dokumacılığıyla meşhur olan ilçemizin tek eksiği tren mi yoksa geçmişte yüzlerce dokuma tezgahına sahip olup da bugün sadece bir kaç tane olması mı?

İlimizin en pahalı organizesine sahip ilçemizin tek eksiği tren mi, yoksa organize de hala doğalgazın ve Telekom'un alt yapının olmaması mı?

Çoğu ilçeleri ve hatta illeri kıskandıran  mimarlık fakültesine sahip ilçemizin tek eksiği tren mi, yoksa gün geçtikçe öğrenci sayımızın azalması mı?

Hayırsever iş adamlarımızın eserleriyle meşhur ilçemizin tek eksiği tren mi, yoksa yapılması gereken  her şeyi hayırseverlerden beklemek mi?

Çarpık şehirleşmede rekora giden ilçemizin tek eksiği tren mi, yoksa mevcut park ve bahçelerimizin konut alanına dönüştürülmesi mi?

4 tane TOKİ'ye sahip olan ilçemizin tek eksiği tren mi, yoksa her birinde ayrı ayrı sorunları olan TOKİ'lerimizin eksikliklerinin giderilmesi mi?

Bu şekilde daha bir çok şey sayabiliriz. Evet, tren Besni'ye gelmeli ama ilçemizin hakkettiği hizmette artık gelmeli" dedi.