Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanlığı olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Hakan Kılınç, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Adıyaman Eski Milletvekili Şevket Köse,  CHP Adıyaman Eski İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi ve Ali Murat Bilgiç, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Açar, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, AK Parti Besni Teşkilat Başkanı Ramazan Durmuş, HDP Besni İlçe Başkanı Ali Cırıt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına eski milletvekili Şevket Köse seçilirken, katip üyeliklere ise CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İlhami Uluğ, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Kemal Dutlu ve İrfan Irmak getirildi.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç tarafından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak onaylandı.

KILINÇ; " BİZLER HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, 2 yıl içerisinde ebediyete intikal eden başkan ile üyelerini rahmet ve minnetle andıklarını söyleyerek; "2016 yılının başında sizler tarafından verilen onurlu ve şerefli bu kutsal görevi arkadaşlarımla birlikte gururla yürüttük. 2 yıl boyunca acısıyla tatlısıyla mücadelemizi hep birlikte verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde bana yoldaşlık eden gerek yönetimdeki, gerek gönül veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımız bizlere katılarak gücümüze güç katacaklarından hiç şüphem yok. Bu bayrağı alacak ve yine hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Unutmayalım ki bizler hep birlikte güçlüyüz" dedi.

HEDEFİMİZ, İLÇEMİZDE TEKRAR YEREL YÖNETİMİ KAZANARAK HİZMETLERİ GETİRMEK

2 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan da bahseden Başkan Kılınç; "Önümüzdeki dönem çok önemli. hem yerelde, hem genelde ilçemizde ve ilimizde kesinlikle iktidar olmalıyız. Hedefimiz, ilçemizde tekrar yerel yönetimi kazanarak hizmetleri getirmek. Aday olacak arkadaşlarıma sesleniyorum, gelin örgüt ile beraber tek yumruk olup, yarından tez yok sahaya inip çalışmalarımıza başlayalım. Önümüzde bizleri daha zorlu bir süreç beklemektedir.

GÜZEL ÜLKEMİZİN ÖNCELİĞİ YAŞAYAN HER VATANDAŞIMIZIN HUZURUNU VE REFAHINI SAĞLAMAK OLMALIDIR

Son 2 yıldır ülkemizde maalesef hem iç, hem de dış siyaset iflas etmiştir. Ekonomi bitmiş, çiftçi perişan, esnaf zor durumda, sanayici tefeci batağında, işsizlik almış başını gidiyor, memur ay başını zor ediyor ve birileri hiç bir sorun yokmuş gibi yandaş medyası ile algı yaratıp başkanlık diyor, başka bir şey demiyor. Güzel ülkemizin önceliği yaşayan her vatandaşımızın huzurunu ve refahını sağlamak olmalıdır. Dünyada küresel bir ekonomik sıkıntı yaşanmaktadır ama maalesef ülkemizde daha büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Çünkü ülke olarak üretim yapamıyoruz, tamamen tüketici toplumuna dönmüş bulunmaktayız.

BİZLER MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Türkiye'nin sigortası olan CHP'ye, yani bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. 15 Haziran sabahı Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu'nun başlatmış olduğu haklı ve kutlu yürüyüşünü bugün insanlarımız daha net görebiliyor. Güzelim ülkemizde ne adalet kaldı, ne demokrasi kaldı, ne de özgürlük kaldı. Ama bizler asla mücadeleden vazgeçmeyip, güzelim ülkemizin güzel insanlarına, çocuklarımıza, yarınlarımıza, herkesin içinde kardeşçe ve barış içerisinde güzel bir Türkiye bırakana kadar devam. Umutsuzluğa kapılmayın" dedi.

Kılınç'tan sonra konuşan Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar; "Hepimizin bildiği gibi ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Gerek yurt içinde, gerek yurt dışında ülkemiz için büyük bir zorluk ve mücadele var. Geçmişte olduğu gibi bugünde inanıyorum ki bu görev CHP'ye düşecektir. CHP 2019 yılında iktidar olup bütün bu zorlukları bertaraf ederek, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının değerlerini koruyacak bir hale getirerek bizlere güzel bir yaşam sunacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur" dedi.

Acar'ın konuşmasının ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım ve partililer birer konuşma yaparak CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç'a başarılar dilediler.

Konuşmalarının ardından seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Başkanlığa mevcut Başkan Hakan Kılınç yeniden seçilerek güven tazeledi.

Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; "Vakkas Korkmaz, Sinan Kılıçarslan, Mehmet Örs, H. Ali Kaygusuz, Halil Gülten, Elif Yarar, Mustafa Doğan, Ahmet Deveci, Memet Acar, Duran Özcan, Mustafa Ormankıran, H. Ali Temel, Kahraman Gül ve Ahmet Korkmaz."