Parti binasında gerçekleştirilen kongreye, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Açar, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, CHP Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Abuzer Hazar, CHP Adıyaman Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hayri Önge, CHP Besni Kadın Kolları Başkanı Sibel Esen Peyker, ve çok sayıda partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığına CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç seçilirken, katip üyeliklerine ise CHP Adıyaman Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hayri Önge ve Deniz Aydın seçildi.

Kongrede konuşan CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç; "2-3 yıldır onula şerefle yürüttüğümüz İlçe Başkanlığı sürecinde çok toplantılarımız ve konuşmalarımız oldu. İlk defa bu kadar genci bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah budan sonra daha iyi olacak. Son 5-6 yıldır iktidarın gerek ailelere, gerek gençlerimize, gerekse kadınlarımıza yapmış olduğu baskıları zaten hepiniz biliyorsunuz. Ama buradaki gençler gerçekten menfaatsiz ve çıkarsız olarak bu yola baş koymuşlar. Biz CHP İlçe Örgütü olarak yeni yönetimimizle beraber tekrar bu onurlu yolda mücadelemize devam edeceğiz.

Geçen hafta kadın kolları başkanımızı seçtik. Bugün de gençlik kollarını seçiyoruz. Çünkü iktidara susamışız, çünkü CHP yıllardır hep muhalefet olmanın sıkıntısından dolayı, gerek kadın kollarında, gerekse gençlik kollarında hep bir eksikliğimiz vardı. Ama ben inanıyorum ki CHP 2019'a giden yolda 80 milyonun umudu oldu. Bunu gerek sahalarda, gerekse ziyaret ettiğimiz yerlerde görebiliyoruz.

Evet işimiz zor, çünkü zorlu bir sürece giriyoruz. 2019 bizim için var olup olmama dönemi. Bu iktidarın insanlar üzerinde yıpratmış olduğu baskı, korku ve tehditlere bizler boyun eğmeyeceğiz. 2019'da biz bu iktidardan kurtulmazsak şuanda örneğini gördüğümüz Suriye, Libya ve Mısır'dan farkımız kalmayacak. Onun için biz bu onurlu yolda hepimiz fedakarlık yapıp, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşında verdiği mücadeleyi biz 2019'a giden yolda hep birlikte vereceğiz. Bunu çocuklarımızın geleceği için yapacağız. Çünkü bizler bu iktidarı yıkmazsak yarın bu koltuklarda ilçe başkanı olmamız, belediye başkanı olmamız, milletvekili olmamız hiçbir anlam ifade etmeyecek. Hukukun ve adaletin kalmadığı bir ortamda bizler mücadelemize taviz vermeden devam edeceğiz. Çünkü şuanda CHP umudunu yitirmemiş, bizlerden bu yolda başarı bekliyor. Bizlerde birlikte kenetlenerek ilk önce şu 2019'u CHP'nin iktidarına susamış halkımıza yaşatmamız gerekiyor. O yüzden bu süreç içerisinde birbirimizi kırmadan, dökmeden, birlikte omuz omuza mücadele vererek bu süreci atlatmamız lazım.

Arkanızda şu anda belki bir iktidar ama inanın iktidardan daha güçlü inanmış insanlar var. Yeter ki siz birbirinize sarılın, hep birlikte bu onurlu yolda beraber yürüyelim, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini kurtaralım.

Burada yeni gençlik örgütümüz ile birlikte gençlerimize yönelik etkinliklerimizde olacak.Etkinliklerimiz çerçevesinde partimize Digiturk aboneliği alacağız. Biz istiyoruz ki gençlerimiz tuttuğu takımların maçlarını kahve köşelerinde izlemesin. Partimize gelsinler, burada sıcak bir ortamımız var. Burada hep beraber hem kaynaşırız, hem de maçlarımızı rahatlıkla izleriz" dedi.

Kılınç'ın konuşmasının ardından partililer söz alarak hep birlikte omuz omuza çalışacaklarını ve her zaman birlik beraberlik içerisinde olacaklarını söylediler.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Gençlik Kolları Başkanlığına Mehmet Satıcı seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Deniz Aydın, Ahmet Ormankıran, Özgür Kılınç, Zafer Doğan, Fikriye Gezer, Kemal Toktamış, Fatih Zengi, Mehmet Şanveren, Serdar Esen ve Gül Peyker seçildi.

Seçimin ardından konuşan CHP Besni Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Satıcı,

Bu çatı altında bulunmaktan gayet mutluyuz. Hakan başkanımızla daha önceki yıllardaki çalışmalarımız bize keyif verdi. Bundan sonraki çalışmalarımız da tüm hızıyla devam edecek. Tam anlamıyla bombardıman başlıyor. Besni yeniden organize olmaya başladı. Besni'deki bütün gençleri kucaklamaya hazırız. Gençlerimizle birlikte bu yola çıktık ve bu yolda gümbür gümbür gideceğiz. Bu görevi bize layık gören ve kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.