Her genel seçimde Adıyaman’dan garanti bir milletvekili çıkaran ancak, 7 Haziran genel seçimlerinde Adıyaman’dan çıkan sonuç ile büyük bir hezimet yaşayan CHP’deki parti içerisindeki büyük ihanet iddiaları ve sonrasında genel merkezin konu ile ilgili halen bir soruşturma başlatmamış olması seçmeninin canını ciddi şekilde sıkıyor.

CHP’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde milletvekili çıkardığı ender illerden bir tanesi olmasına rağmen, eski il başkanı Bilal Doğan’ın aday adaylığı için görevinden istifa etmesi ile bu koltuğa oturtturulan mevcut il başkanı Abuzer Tanrıverdi’nin seçim süresince halkla ilişkilerindeki zayıflığı, seçim çalışmaları dolayısıyla partisi adına Adıyaman esnafına yaptırdığı işlerden doğan borcu bir türlü ödememesi ve en önemlisi de aday adayı olan 18

partilinin 14’ünün bir başka partiye açık bir şekilde çalışması ve oyunu CHP dışında bir partiye verdiğinin iddiası CHP’nin Adıyaman’da tükenmesine neden olduğunu dile getiren seçmenler, artık parti içerisindeki hainlerin cezalandırılmasını istiyor.

“SORUMLU GENEL MERKEZ Mİ?”

Bu dedikodulardan rahatsız olan CHP’nin Adıyaman’daki seçmeni özellikle listeye giremeyen milletvekili aday adayları ile listede olan bir milletvekili adayının da aralarında var olduğunun iddia edildiği, “CHP’li milletvekili ve milletvekili aday adayları ile parti yöneticileri HDP’ye çalıştı” iddiasının bile CHP genel merkezi tarafından il teşkilatını yerle bir etmesine sebep olacağını ancak şu ana kadar genel merkezin hiçbir işlemde bulunmamasının bu işin planlı bir şekilde yürütüldüğü kanısı uyandırdığını dile getirdiler.

Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde bir daha CHP’ye oy vermeyeceklerini de belirten partiye gönül vermiş seçmenler, “CHP, Adıyaman’ın en önemli iki partisinden birisidir. Bu ilde bu partiye yıllardan bu yana gönül vermiş, emek harcamış yüzlerce aile var.

Ancak 7 Haziran genel seçimlerinde hala bir anlam veremediğimiz gelişmeler yaşandı. Alınan sonuç ile hayal kırıklığına uğrayan biz seçmenlerin duyduğu rahatsızlığı duymayan yöneticiler CHP’nin partiye yıllar sonra bu ilden vekil çıkaramamasına sebep oldu. Ortada dolaşan bir iddiaya göre partiden aday adaylığını açıklayan ancak aday gösterilmeyen isimler ile listeye giren bir adayın ve il ve merkez ilçe teşkilatında bulunan bazı kişilerin kendilerinin ve yakınlarının açık bir şekilde HDP’ye çalıştığı belirtiliyor. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum. Bu dedikodulardan sonra genel merkez nasıl bir çalışma yaptı bilmiyoruz ama halen bu teşkilat görevdeyse bir şey yapmadıkları ortaya çıkıyor. Eğer genel merkez bu sonucu hazmedip, bu teşkilata hesap sormuyorsa bu işin başında onlarda var demektir. Eğer bu ortaya çıkarsa 80 yıldır aile olarak her zaman destek verdiğimiz bu partiye bir daha oy bile vermeyiz.

Kimsenin Atatürk’ün partisine ihanet etmeye hakkı yoktur” diyerek sert tepki gösterdiler.

“ESNAFA BORÇ TAKAN BİR ZİHNİYET PARTİYİ YÖNETİYOR”

Koalisyon görüşmelerinden sonra doğan hükümet ortaklığı ihtimali sonrası partiye ihanet ettiği iddia edilen kişilerin yine partide vitrine çıkmaya başladığını da sözlerine ekleyen ve partinin en başındaki isimlerin, Adıyaman’da seçimden dolayı borçlandığı esnafı dolandırdığını, bunun da partiye büyük zarar verdiğini de sözlerine ekleyen seçmenler, “Parti o kadar basit kişiler tarafından yönetiliyor ki, bu kişiler genel merkezden gelen birkaç kuruşu cebine indirmenin hesaplarını yapmaktan başka bir işe yaramıyor. İl başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı halen seçim sürecinde partinin işlerini yaptırdıkları esnaflara borçlarını ödememiş durumdalar. Bu tür yöneticilerle bu partinin güvenilirliği kalır mı? Yazık verilen emeklere. Genel merkez bir an önce bu partiye ihanet edenleri ve partiye zarar verenleri ihraç etmeli. Aksi halde bir daha CHP Adıyaman’dan vekil falan çıkaramaz” diyerek sözlerini tamamladı.

BHA