Belediye Başkanı aday adaylığı için başvurular 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında, Belediye Meclisi üyeliği adaylık başvuruları ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlçe Teşkilatında kabul edilen başvurularda Besni Belediye Başkanlığı için Cevdet Öztürk Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Başvuru öncesinde konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Böyle güzel coşkulu bir kalabalığın burada olması bizleri gururlandırıyor ve partimize olan teveccühün fazla olduğunu gösteriyor. Bizler her seçimde bunu yaşıyoruz. Bizleri hiç yalnız bırakmadınız hep yanımızda oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Cevdet Öztürk ve diğer aday adayı arkadaşlarımın tamamına başarılar diliyorum.

Cevdet Öztürk'ü bende sizler kadar yakından tanıyorum. Bu manada partimize teveccüh edip, hem medeni cesaret gösterip, hem de ben Besni’ye hizmet etmeye talibim demesi bizim içinde ayrıca bir gurur kaynağıdır.

Bizler teşkilat olarak adayımız kim olursa olsun canla başla çalışacağız. Bizim aday adayı arkadaşlarımızdan bir isteğimiz var. Adayımız kim olursa olsun, hep beraber, yine el ele seçimi kazanmak ve memlekete hizmet etmek için gayret gösterelim" dedi.

Çiğdem'den sonra konuşan Cevdet Öztürk ise; "Bir sürecin başlangıcının ilk noktasına dostlarımız ve sizlerle birlikte başladık. Temel amaç ve gayemiz hakkaniyet ölçüsünde insanlara liyakatle hakka uygun bir şekilde, adalet mefhumuyla en güzel şekilde hizmet götürebilmek. Çünkü insanın odağında bulunması gereken taş duvarlar yolla değil, insan odağında bulunan şeylerdir. Öğretmen insan için çalışır, vali insan için çalışır, kaymakam insan için çalışır, siyasi partiler insan için çalışır. Hepimizin odağında insan var. İnsan büyürse oturduğu mekan güzelleşir, insan gelişirse bulunduğu mekan daha yaşanılabilir bir hale dönüşür. Bizler fikri, ilmi, dini ne olursa olsun, hizmete ihtiyaç duyan kim varsa onun ayağına hizmeti götürmek için buradayız. Bizler de en güzel şekilde insanların layık olduğu hizmeti gerek mahalli idari konularda olsun, gerek şahsımız ile idari konular içerisinde olsun, bu camia ile birlikte en güzel şekilde zirveye taşıyacağımıza inanıyorum. Çünkü bizim başımızın arkasındaki ile başımızın önündeki plan proje aynı.Bizler hizmet endeksli yola çıktık. Ankara’daki yöneticilerimiz bu görevi bize layık görürlerse, en güzel şekilde hep beraber bu işi canı gönülden yapacağımıza inanıyorum. Besni’mizi layık olduğu yere taşıyabilmek için elimizden geleni yapacağız. Rabbim bizi çıktığımız bu yolda utandırmasın inşallah" dedi.