Herkesin devletin başta  adaletinden olmak üzere her türlü olanaklarından eşit faydalandığı liyakatın siyasal görüşlerden bağımsız işlediği bir Türkiye'nin mümkün olduğunu söyleyen Çavuş, İş aş umudunun arttığı, laik üniter devlet yapısının güçlü kılındığı, kadın erkek eşitliğinin gerçekten uygulandığı, sosyal yaşamda refahın arttığı, emeklinin çok daha rahat bir yaşam ile emeklilik  hayatını yaşadığı, taşeron değil eşit işe eşit maaş politikasının uygulandığı bir Türkiye mümkün" dedi.

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU"

Eğitimde fırsat eşitliğinin uygulanması gerektiğini belirten Çavuş, "Çocuklarımızın eğitimde deneme tahtası değil geleceği kurgulayan bireyler olarak görüldüğü,  gazetecisinin  özgürce yazdığı,  milletvekilinin özgürce halkın hakkını savunduğu, belediye başkanlarının halkın oyu ile seçilirken gene halkın oyu ile görevini devrettiği, üniversitelerin bilim yuvası olduğu, dış siyasi sistemimizin  tamamen milli olduğu, günübirlik değişmediği, komşularımız ile iyi ilişkiler geliştirdiğimiz, paramızın hak etitği değeri bulduğu bir Türkiye'nin mümkün olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

"TEKNOLOJİ ÜRETEN ÜLKE OLMAK MÜMKÜN"

İthalata dayalı ekonomi modelinden  üreten, ürettiğini pazarlama konusunda sistemsel olarak bir dönüşüme imza atan bir ülkeye dönmeleri gerektiğinin altını çizen Çavuş, "Sırbistan'dan et alan değil satan, Bulgaristan’dan saman alan değil ihraç eden, teknoloji üreten, enerji konusunda yenilebilir enerjiye ağırlık vererek dışa bağımlılığı azaltan bir Türkiye mümkün" açıklamasında bulundu.

Adıyaman özelinde de değerlendirmelerde bulunan Çavuş, “Tütün başta olmak üzere yetişen üründe çeşitliliği sağlayan, ürün serbestliliğini, ilimiz, bölgemiz, ülkemiz lehine kullanan bir yapının oluşmasını istiyoruz. Adıyaman’a hizmetin gelmesi noktasında gerçek bir projeler zinciri oluşturmamız  gerekiyor.
Suyu bol bu şehirde susuzluğun, işgücünün bol olduğu bu şehirde işsizliğin, ırgatlığın kader olmadığını, suyun Adıyaman’a Adıyaman’ın suya kavuştuğu, sahil şeritleri ile esnafı kazansın diye  kalıcı turistin şehre geldiği, çevresinde örnek bir Adıyaman arzu ediyoruz. Başka bir yönetim modeli ile herkesimle barışık bir yönetim anlayışı ile birlikte büyük bir medeniyet olan Türkiye’nin  bölgesinde ve dünyada saygın ülke olmasını sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

KONGRELERE DAVET ETTİ”
Çavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkede kurucu güç, bütün partilerin hamisi CHP kadroları, ülkemizde iktidara hazırlanıyor. İşte bu kadroların görev dağılımı, güç birliği yapacağı demokrasi şöleni kongrelerimize herkesi bekliyoruz. Öyle talimat ile değil, emir komuta zinciri ile değil. Her köyde, mahallede, seçilmiş delegelerimizin tercihlerinin sandığa yansıdığı, ilçe ve il kongrelerimiz CHP tarihinin demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğinin bir kanıtıdır. İşte demokrasiyi, hukuk kurallarını içselleştiren CHP, Türkiye’yi adaletli yönetmeye talip. Çünkü CHP kişilerin değil, her bir üyesinin bir değer olduğu fikirlerinin önemli olduğunu bilerek siyaset yapanların adresidir.”

02haberler.com