OSB'nin kamulaştırma çalışmalarını incelediklerini söyleyen İYİ Parti Adıyaman Milletvekili Adayı Mahmut Bozkurt; "Maalesef kamulaştırma yaparken şekil ve birçok teknik anlamda hatalar oluşmuştur. Bu durumdan birçok vatandaşımız mağdur olmuştur. Örneğin; bir vatandaşımız yaşamış olduğu sıkıntıyı şu şekilde bizlere iletmiştir:

-Kamulaştırma yapılmadan, ağaçlarının, bağının, bahçesinin, iş makineleri tarafından sökülerek alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılacağını beyan etmiştir.Ama bizim gördüğümüz kadarıyla Besni OSB’de yeterli alt ve üst yapı çalışmaları yapılmamış hatta bu durumdan birçok vatandaşımız arazileri üzerindeki tasarruf haklarını kullanamamakta, bu durumdan dolayı tam on yıla yakın mahkeme ve bürokratik sorunlara maruz kaldıklarını belirtmektedir. Bir diğer vatandaşımızın sıkıntısı ise arazisinin kamulaştırılıp gerekli bedelde anlaşılmasına rağmen halen hak ettiği ücretin banka hesabına OSB yetkilileri tarafından yeterli kaynak bulunmadığı bahane edilerek yatırılmamasıdır.

Devlet tabii ki birey karşısında kamu yararını düşünür. Burada mağdur olan vatandaşlarımızda memleketleri için gerekli fedakarlıkları gösterdiklerini beyan etmektedirler. Burada yetkililere düşen mağdur olan vatandaşlarımızın bu sorunlarına en kısa zamanda çözüm üreterek yatırımcıların da arsa tahsisi açısından önünü açmaktır."

Besni bölgemiz, Adıyaman açısından yatırım yapılabilecek hiterlandı yüksek ve cazip bir merkezi konuma sahiptir. Ama, yaptığımız incelemeler sonucunda iki elin parmağını geçmeyecek sayıda atıl fabrika binası ve hali hazırda üç dört tesis faaliyet göstermektedir. Biz bu konuda Besnili hemşerilerimize göreve geldiğimiz taktirde gerekli çalışmaları ve yatırımcılar ile iletişim kurarak Besni OSB’i hak ettiği yere taşıyacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Tarım şehri olan ilçemizi özellikle ilk etapta tarıma dayalı sanayi tesisleri ile gençlerimize, çiftçimize, esnafımıza nüfuz edecek ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak ve birçok genç işsizimize istihdam sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz.

İlçemizin bir diğer problemleri ise eğitim anlamında 1998 yılında açılan Besni MYO’nun aradan geçen 20 yıla rağmen kendi binası bulunmamaktadır. O dönemde açılan Kahta ve Gölbaşı MYO’larının binası yapılmış olup, ancak ne hikmetse geçen 20 yıllık süre zarfında Besni MYO’nun binası yapılmamıştır. Değerli hemşerimiz Erdemoğlu ailesinin yaptırmış olduğu Besni Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin mevcut siyasiler tarafından yeteri kadar sahiplenilmediği, Erdemoğlu ailesinin gerçekleştirmek istediği Mehmet Erdemoğlu Üniversitesinin tam destek verilip bu işlemler yakınen takip edilmelidir.

15 Temmuz Mahallesine baktığımızda ise ortaokul ve ilkokul binası eksiklikleri görülmektedir. Bunlar için gereken çalışmalar hızlı bir şekilde hayata geçirilmelidir. Besni Eğitim Bayramı’nın ulusal boyut kazanması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığınca desteklenmesi, ulusal düzeyde eğitim üzerine kongreler yapılması konusunda çalışmalar yapılmalıdır. İbn-i Sina Mesleki Anadolu Lisesine bina yapılmalıdır. Osman İsot MTAL’ne acilen pansiyon yapılmalıdır.

Besni’mizin ulaşım konusundaki sıkıntılarına gelecek olursak, etüt projesi yapılan gölbaşı-Adıyaman-Kahta demiryolunda Besni’nin es geçilmesi tarihi bir hatadır. Besni’ye en yakın ve en uygun yere istasyon yapılmalıdır. İlçemizin köy grup yollarının genişletilerek standartı yükseltilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda devlet yatırım programında yer alan fakat yapılmayan Besni Bölge Trafik istasyonu yapılmalıdır" dedi.