DEMİRTAŞ DÖNÜP PKK'YA "SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ" DEMELİDİR

Demirtaş'ın "Biz size savaş yaptırmayacağız" sözünü değerlendiren Boynukara, "Selahattin Demirtaş, bu sözü PKK'ye dönüp söylemeli. Zira 15 Temmuz'da karar alıp, devrimci halk savaşı başlatıyoruz, diyen PKK'nin kendisidir. Bir ülkede meşru anlamda silah kullanma yetkisi sadece devlettedir. Bunun dışındaki herkes gayri meşrudur" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ GEÇEN YILDAN BU YANA, HAYAL DAHİ EDİLMEYECEK DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARINI ATAN AK PARTİ'Yİ TEHDİT ETMEKTEDİR

Gezi sürecinden bu yana terör örgütün Türkiye'yi tehdit ettiğine dikkat çeken Boynukara, örnek olarak da, Mart 2014'te, muhatabın hükümet olmadığı,
Haziran 2014'te, istediklerimiz yapılmazsa silahlı güçlerimizi geri göndeririz,
Temmuz 2014'te, istediklerimiz yapılmazsa çözüm sürecini askıya alıyoruz
Eylül 2014'te, Ak Parti'nin çözüm sürecinin bir partneri olmaktan çıktığını ve seküler güçleri işbirliğine çağıran, Kasım 2014'te, HDP bir iki gün içinde adaya gitmezse süreç bitmiştir, Ocak 2015'te, Öcalan'ın taslağı bitmezse biz süreci bitiririz, açıklamalarını gösterdi.

KÜRESEL GÜÇLER TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SADECE KULLANIR

Örgütlerin küresel güçlerle işbirliğini de analiz eden Boynukara "Küresel güçler terör örgütleri ile girdiği ilişkilerde örgütleri sadece kullanır. Küresel güçlerin muhatabı Devletlerdir ve asıl olarak Devletlerle işbirliği yapar." dedi.

PKK'nın geçen yıl Suriye'deki süreçle birlikte çözüm sürecinde geri adım attığını ifade eden Adnan Boynukara "Geri çekilme yasası üzerinden sürecin sabote edilmesinin sebebi Suriye'deki gelişmelerdir. Orada kendilerine bir alan açıldığını, devrim gerçekleştirdiklerini düşünerek pozisyonlarını değiştirdiler." dedi.

ÇEKİLMEYİ ERDOĞAN ENGELLENDİ SÖZÜ YALANDIR

Demirtaş'ın geçen gün yaptığı açıklamada yer alan "Biz aslında geri çekilme yasağı konusunda anlaşmıştık. Hatta Adalet Bakanlığı tasarıyı sevk edecekti ancak Erdoğan istemediği için süreç yarım kaldı" sözünü değerlendiren Boynukara şunları söyledi

"Bu doğru bilgi değil. Yasal düzenleme yapılma fikri konuşuldu. Fakat bu teknik olarak mümkün değil. Çünkü şu örgüt çıksın, şu örgüt çıkmasın şeklinde bir yasal düzenleme yapılamaz. Bu sadece mümkün olabilir mi diye konuşuldu. Ancak mümkün olabilirdi diye konuşulan bir konuyu, yapılıyormuş gibi sunmak doğru değil. Bakın 25 Nisan'da terör örgütü lideri Karayılan, 8 Mayıstan itibaren çekileceğiz, arkadaşlarımız geldikleri yollardan, bildikleri güzerhaglardan geri çekilecektir, diyor. Yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını, Karayılan o röportajda söylüyor. Karayılanın yaptığı açıklamaya rağmen Demirtaş, tam da bu noktada karartma yapıyor."

AK PARTİ İKTİDARLARI DÖNEMİNDE DEMOKRATİKLEŞME ANLAMINDA PİK YAPILDIĞI DÖNEMLERDİR.

Ak Parti iktidarları döneminde demokratikleşme adımlarında pik yapıldığını söyleyen Boynukara "Türkiye tarihinde yapılması akla dahi gelmeyen adımlar atılmıştır. Bunu inkar edeni Allah çarpar diyeceğim, ama kime inanıyorlarsa o çarpsın. Bunu herkes bilir. Ak Parti ret ve inkara dayalı temel paradigmayı değiştirdi. Kürtler eşit vatandaştır bağlamında ilişki kuran Ak Parti'dir. Bu çerçevede muhatap halktır. Ancak buna rağmen, insanlar çocuklardan katiller çıkarıyorlar. Her türlü demokratikleşme adımlarını sabote etmeye aht etmiş bir terör örgütü var. Herkes terörle arasına mesafe koymalıdır." dedi.

İşte Boynukara'nın Diğer Açıklamaları

* Anadilde eğitim konusu Anayasal değişiklik gerektiren bir konudur. Bugüne kadar, tüm sorunlu konular çözülmüştür, bu görmezden gelinmemelidir.

* Demokratikleşme açığını kapamak hata değildir

* Yapılması gereken açıktır. Örgüt silahı bırakır, silahlı unsurlarını ülke dışına çıkarır. Bu olmadan herhangi bir süreçten söz edilemez.

* Dolmabahçe'deki asıl olay, örgütün silahı bırakacağıdır. Gerisi magazindir.

* Kobani düştü düşecek sözü bir algı operasyonudur. Orada Sayın Cumhurbaşkanı, yabancı Devletlere, sadece havadan bombalamak olmaz, başka tedbirlerde alınmalı demektedir.

* Kalekolların yapımına 2008'de başlandı. 2009 yılına gelindiğinde 110 tanesi yapılmıştı. Kalekollar terör saldırılarında çok sayıda ölüm olması nedeniyle yapıldı. Çözüm süreci ise 2013'te başladı. Yani çözüm süreci ile kalekol arasında bir ilişki yoktur. Bu konuda da yalan söylenilmemeli.