Besni Şire Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Adnan Boynukara, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti Besni İlçe Başkanlığı’nda partililer ile bir araya gelen Adnan Boynukara, burada ilçenin sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Boynukara’ya teşekkür etti.

BOYNUKARA; " UMARIZ PARTİ BU DURUMDAN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇIKAR"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise Türkiye gündemini meşgul eden kongre ile ilgili açıklama yaptı. Boynukara; "Sayın başbakan konuşmasında 5 tane maddeden bahsetti. Bu maddelerden biri de Sayın Cumhurbaşkanıyla olan hukukunu korumaktı. Benim açımdan örnek alınması gereken bir davranıştır. Kavgalı gürültülü kongre süreçlerinin olmadığı, varsa sıkıntıların konuşularak çözüm bulunduğu, bulunan çözüme de herkesin saygı duyduğu bir gelenek. Umarım parti buradan güçlü bir şekilde çıkar. Burada bize düşen kongre sürecini beklemek ve bu süreçte partimizin çalışmalarını aksatmadan, yanlış anlaşılmalara meydan vermeden devam etmektir. Medyaya yansıyan durumların birçoğunun gerçeği yansıtmadığını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi biz birilerine bıraktık, o da birilerine bıraktı.

Seçimden sonra Besni ve bazı büyük ilçelerimizde ilgili arkadaşlarla birlikte ilçenin ihtiyaçları ve sorunları konularında toplantılar yaparak sorunları dinledik. Daha sonradan Vali Beyin ve il müdürlerinin katılımıyla ilde daha büyük bir toplantı yaptık. Ankara'ya gittiğimizde Adıyaman'ın sorunlarını ilgili makamlarda görüştük ve taleplerimizi ilettik.

FEN LİSESİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

Besni ile ilgili temel sorunlardan birisi Fen Lisesiydi. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanımıza iki defa gittik. En son görüşmemizde hiç bir sıkıntının olmadığını belirtti. Hatta biz Besni'nin yanına Gölbaşı'nı da ekleyerek görüştük. Sayın bakan bununla ilgili kriterlerden bahsetti. Bizde Besni Fen Lisesini hak ediyor dedik. Sayın Bakanda ilgili müdürü arayarak sorunların çözümü için talimat verdi. Ankara'ya döndükten sonra Sayın Bakan ile görüşüp son durumu AK Parti Besni İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Çiğdem'e bildireceğim.

Geçtiğimiz Perşembe günü kongre programımız açıklandı. Parti içerisinde bazı organlarda değişiklik olur mu olmaz mı, listeler ne şekilde oluşur, şuan onunla ilgili bir bilgi yok ve değişecekse ne derece değişecek bilmiyoruz. Seçim olacak, onu biliyoruz. Genel başkanlık için sizlerinde bildiği gibi basın organlarından bazı isimler tahmin ediliyor. Henüz belli bir şey yok. Genel Başkanlık için sadece basının tahmini bunlar.

BESNİ-GÖLBAŞI YOLUNUN PROJESİ BİTTİ

Besni Gölbaşı Karayolunun çalışmaları için Ulaştırma Bakanlığına da talepte bulunduk. Projesi bitmiş, yatırım programına alacaklar. 12 km'lik yolda virajları azaltarak, genişletilecek ve yolun kalitesi artırılacak. Gaziantep yol çalışmaları hızlandı. Ulaştırma Bakanımızı buraya davet etmeyi düşünüyoruz. Besni Çevreyolu ile ilgili Bölge Müdürlüğünden geldiler. Biz de Genel müdürlük ile görüştük. Bu yolda problem olacağını düşünmüyorum. Takip edeceğiz.  

Barajlara ilişkin aktarılacak para miktarının artırılması Adıyaman açısından önemliydi. Besni Barajı'nın proje çalışmalarının hızlandırılıp ihale sürecinin başlatılması konusunda bir çalışmamız var. Bunları takip edersek, Adıyaman'ın sulanabilir arazisini suyla buluşturursak Adıyaman'ın sulu tarımla tarımdaki kalitesi artarken, tarıma dayalı sanayisi açısından önemli olacak.

ADIYAMAN BÜYÜK İHTİMALLE 6. BÖLGEYE DÜŞECEK

Birde temel uğraşı alanlarımızdan birisi sürekli gündeme gelen bu 5. bölge, 6. bölge teşvik konusu. Bu konuyu en son Sayın Başbakanla görüşerek bu konunun Adıyaman açısından ne kadar önemli olduğunu anlattık. Sayın Başkanımız Kalkınma Bakanımızla görüşerek talimatı verdi. Şimdi Kalkınma Bakanlığı bölgeleri tasdiklerken, belirledikleri kriterleri güncelleyecekler. Dolayısıyla kriterler güncellendiğinde Adıyaman büyük ihtimalle 6. Bölgeye düşecek. Kalkınma Bakanımız bu konuyu özellikle takip ediyor. Adıyaman gibi küçük farklılıklarla 5'te kaldı. Aslında sıkıştırılsaydı 6'ya düşebilirdi. Şu An Kalkınma Bakanı özellikle takip ediyor. Bunlara ilişkin yeni formülasyon geliştirilecek. Adıyaman 6'ya düşerse teşvik konusu da inşallah çözmüş oluruz. Yine de bu sorunu çözemezsek Bakanlar Kurulu kararıyla Organize Sanayi Bölgesinde 6. bölge şartlarından yararlanılacak. Biz bunları özellikle takip ediyoruz.

Gölbaşı'ndan Kahta'ya tren yolu çalışmamız var. Devlet Demir Yolları bir çalışma yaptı, ona göre karar verilecek. Biz bazı çalışmaları bitirdikten sonra Sayın Bakanı Adıyaman'a getireceğiz ve sözünü alacağız" dedi.