'Londra’dan, Paris’ten, New York’tan, Berlin’den, Brüksel’dende DAEŞ’e katılım var'

Deaş'a yüzden fazla ülkeden katılım olduğunu belirten Boynukara, “DAEŞ terör örgütüne, dünya genelinde 100’den fazla ülkeden katılım var. Bunu yok sayıp Adıyaman’ı hedefe koymak akıl yoksunluğudur” dedi.

AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve bazı milletvekillerinin içerisinde olduğu heyet tarafından hazırlanan raporu sert bir şekilde eleştirdi.

Adıyaman’ın hedefe konulduğunu savunan Adnan Boynukara, "IŞİD’e katılmak için sınırı ambulansla geçiyorlar ifadesine yer veren CHP raporunda konuya ilişkin bilgi var mı, yoksa soyutbir ifade mi?" dedi.

Boynukara açıklamasında, “CHP’li bazı milletvekillerinin hazırlamış olduğu ve Adıyaman’ı hedefe koyan DAEŞ terör örgütü raporunu okudum. DAEŞ terör örgütü Türkiye için bir milli güvenlik sorunudur. DAEŞ’in parti tartışmalarına malzeme edilmesi kabul edilemez bir durumdur. DAEŞ terör örgütüne, dünya genelinde, 100’den fazla ülkeden katılım var. Bunu yok sayıp Adıyaman’ı hedefe koymak akıl yoksunluğudur. Londra’dan, Paris’ten, New York’tan, Berlin’den, Brüksel’dende DAEŞ’e katılım var. Ama kimsenin aklına bu şehirleri karalamak gelmiyor. Ambulansları hedef almak ciddi bir vicdan yoksunluğu sorunudur. Yaralıları taşıyan ambulanslar hedef alınırsa bunun vebalini kim taşıyacak? Raporun içeriği, Suriye konusunda tüm yükü Türkiye’nin üstüne bırakmak isteyenlerle aynı cephede hareket eden anlayışı yansıtmaktadır. Sakallı ve örtülü olan herkesi DAEŞ üyesi şeklinde gösteren anlayış, ayrımcı ve ötekileştirici sağlıksız bir anlayıştır. Kenttebüyük bir tedirginlik olduğu çıkarımı ise rapor denilen metnin ne denli önyargılı olduğunun somut göstergesidir. Bugün camideki taziyelere de, cemevindeki taziyeye de gittik. Kentteki havat edirginlik değil, önyargılı kampanyalara duyulan öfke. Raporu hazırlayanları, Adıyaman’ımızı karalamaktan vazgeçmeye çağırıyor ve önyargı içeren bu tutumlarını kınıyorum” diye konuştu.