Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine tüm partilerde seçim hazırlığı yaparken il teşkilatları da bir önceki seçimin hatalarına düşmemek için stratejiler belirlemek için şimdiden çalışmalara başladı. Şüphesiz en önemli konu başlığı seçmen kitlesini elinde tutmak ve oyları bir önceki seçime oranla arttırmak.

Adıyaman da ise bir önceki seçimde ciddi oranda oy kaybı yaşayan Ak Parti bunun nedenleri üzerinde yoğunlaşırken, hiç şüphesiz kilit seçmen kitlesi olarak ilçeler üzerinde yoğunlaşmaya başlayacak.

Adıyaman'ın stratejik olarak en önemli ilçelerinden olan ve seçimlerde sürpriz sonuçların da zaman zaman çıktığı Gölbaşı ve Besni ilçelerinde nasıl bir çalışma yürüteceği ise merak konusu oldu. Bir önceki seçimlerde bu ilçelerden adaylara yer vermeyen Ak Parti haliyle büyük oranda oy kaybı yaşadığı ilçelerin başında geliyor.

İlçedeki vatandaşlar ise erken seçimde kendi bölgelerinden bir adayın seçilecek yerden verilmemesi halinde Ak partiye oy vermeyeceğini belirterek adeta AK Parti’ye ültimatomda bulundu.

Kendi ilçelerinin sorunlarını iyi bilen ve kendi içlerinden bir adayın da milletvekili olmasını istediklerini belirten vatandaşlar aksi takdirde Ak Parti'nin buralardan oy alamayacağını düşünüyor.

Öte yandan Besni'de yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden seçimlere girerek Ak Parti hegomanyasını yıkan ve daha sonra Ak Partiye geçen belediye başkanı İbrahim Öztürk'ün ismi genel seçimlerde milletvekili sıralamasına girecekler arasında yer alacağı iddia ediliyor.

İbrahim Öztürk dışında 7 Haziran seçimlerinde listede yer alamayan eski milletvekili Mehmet Erdoğan'ın ismi de ön plana çıkıyor. Yine ismi en çok konuşulanlardan biri de bir önceki seçimde aday adaylığını açıklayan ancak listeye giremeyen Reşit Alkan'da erken seçimde listeye girerek sürpriz yapabileceği konuşuluyor.

Yaklaşık 30 bin seçmenin yer aldığı Gölbaşında ise belediye başkanı Yusuf Özdemir'in isminin milletvekili seçimlerinde yer alacağı konuşuluyor. Özellikle belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeler, bir önceki seçime göre yüzde 10 oy oranının artmasına en büyük etken olarak görülüyor.

Yusuf Özdemir dışında listeye girebilecek diğer isimler ise daha önce Eğitim-Bir Sen’in ilçe başkanlığını yapan ve 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan Rıfat Elçi ve yine bir önceki seçimde aday adayı olan ancak listeye giremeyen diş hekimi Osman Özet, gölbaşı halkının üzerinde durduğu isimlerin başında geliyorlar.