Besni CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç ve partililer, Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleşen 45 çocuğa tecavüz skandalının ardından Besni Adliyesine giderek Ensar Vakfı’na suç duyurusunda bulundu.

Besni Adliyesi önünde toplanan CHP üyeleri adına konuşan CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, yaşanan bu olayın kabul edilemez olduğunu söyleyerek; “Çocuk istismarı toplumun her kesimini etkileyen sosyal bir sorundur. Çocuklar kolayca güven duydukları, korkutulabildikleri ve kandırılabildikleri için istismara çok açıktırlar. Ülkemizde aile içinde, kurumda, toplumda çocuğun fiziksel, duygusal, cinsel istismarının, çocuk emek ve iş istismarının boyutlarını tam olarak yansıtan geniş çaplı araştırmalar yoktur. İstismara uğrayan çocuk, aile birliğinin bozulacağı endişesiyle, korkutulduğu ve sindirildiği için, yaşadığı travmanın etkisiyle karşı koyacak gücü bulamadığından veya kendisine yapılanı tam olarak algılayamadığından vb. çeşitli nedenlerle sessiz kalmaktadır. Devletin temel görevi çocuklarımızı korumak eğitmek aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğe hazırlamaktır. Ancak son yıllarda neredeyse bütün alanlarda toplumsal ahlak erozyonu yaşamaktayız. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, öldürme, yaralama ve cinsel suçlarda bir patlama yaşanmaktadır. Bundan da en çok kadınlarımız ve çocuklarımız etkilenmektedir. Binlerce kadınımız her gün cinayetlere kurban gitmektedir. 2010-2015 döneminde bir milyonu aşkın çocuğumuz, suçun mağduru olmuş durumdadırlar. Maalesef eğitim sistemimiz Ak Partinin dayatmalarıyla 4+4+4 sistemi ile parçalanmış durumdadır.

Bu dayatma sonucunda yatılı ilköğretim bölge okulları ve bunların yurtları kullanılmaz hale gelmiştir. Bunun neticesinde ortaya kontrolsüz ve denetimsiz evler çıkmıştır. Üzücü olanda hazırlıksız ve plansız parçalanmış olan bu eğitim sistemimizi Milli Eğitim ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı sadece izlemekle yetinmiştirler. Karaman’da ortaya çıkan iğrenç olay yozlaşmanın, önlem almamanın ve denetim yapmamanın sonucudur. Ama olan ülkemizin geleceği teminatı çocuklarımıza oluyor. Bu olaydan sonra partimizin kurmuş olduğu bir komisyon sayesinde mağdur çocuklarla ve aileleriyle görüşme neticesinde bu iğrenç olayın geçmişinin 2013’lere dayandığını göstermektedir. Geçmişi ve başlangıcı 2 sene önceye dayanan bu iğrenç olayın bugüne kadar yaşanmasında vakıf yöneticilerinin de sorumluluğu vardır. CHP’nin ve kamuoyunun duyarlılığı sayesinde olayın üzerinin örtülmesi engellenmiştir. Örtbas çabalarının ardından yargılama aşamasına gelen bu sürecin CHP’liler olarak takipçisi olacağız.

Sayın bakana hatırlatmak isteriz ki, sizin bu konuda asil göreviniz vakfa değil de, mağdur olan 45 çocuğa sahip çıkmaktır. Bizler Besni CHP örgütü ve partililer olarak mağdura uğramış çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek ve adı geçen şahsın ve bağlı bulunduğu vakıf hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandık” dedi.