ÇİĞDEM; "HANGİ GÖREVDE OLURSAK OLALIM DAVAMIZIN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ"

Toplantıda konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, 7 Haziran ve 1 Kasım'da da bu bölgeden kimsenin aday gösterilmediğini, o zaman da teşkilat çalışmayacak denilerek üstlerine bir sürü iftiralar atılmaya çalışıldığını ve o seçimlerde davaya olan samimiyetlerini hep birlikte herkese göstererek iftiraları çürüttüklerini söyledi.

Başkan Çiğdem; "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Pazartesi günü milletvekili adayları açıklandı. Adıyaman’dan da Ahmet Aydın,  İbrahim Halil Fırat, M. Fatih Toprak, Yakup Taş ve Abdulaziz Aslan aday gösterildi. Adıyaman’ımıza, ülkemize ve partimize hayırlı olsun. Listeye giremeyen başta Besnili hemşerilerimiz olmak üzere tüm aday adayı arkadaşlarımıza, bayan kardeşlerimize, ağabeylerimize ve ablalarımıza teşekkür ediyorum. Şundan emin olun ki listeye giremeyen arkadaşlarımız, listeye girenlerden daha az kıymetli değil. Nasipten ötesini elde etmemiz mümkün değil. Böyle deyip bırakmayacağız. Davamızın peşinden gitmeye devam edeceğiz. Bugünden itibaren aday arkadaşlarımızla çalışmalarımız devam edecek. Tüm köylerimizi, mahallelerimizi, evlerimizi tek tek gezerek hem Cumhurbaşkanı adayımıza, hem de milletvekili adaylarımıza destek ve dua isteyeceğiz. İnşallah bu seçimden de zaferle ayrılırız diye ümit ediyoruz. Hangi görevde olursak olalım davamızın peşinden gideceğiz.

TEŞKİLAT ÇALIŞMAYACAK DENİLEREK ÜSTÜMÜZE ATILAN İFTİRALARI, DAVAMIZA SAHİP ÇIKARAK ÇÜRÜTTÜK

7 Haziran ve 1 Kasım'da da bu bölgeden kimse aday gösterilmedi. O zaman da teşkilat çalışmayacak denilerek üstümüze bir sürü iftiralar atılmaya çalışıldı. O seçimlerde de, referandum seçimlerinde de hepimiz 1 çalışacaksak 5 çalıştık. Çok şükür davamıza olan samimiyetimizi hep birlikte gösterdik. Ben bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum.  

BİZİM NE BU DAVAYA, NE BU PARTİYE, NEDE CUMHURBAŞKANIMIZA KÜSMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK

Bu dönem aday listesi açıklandığından beri sosyal medyadan ve çevreden ufak kırgınlıklar seziyoruz. Bizim ne bu davaya, ne bu sevdaya, ne bu partiye, nede Cumhurbaşkanımıza küsmek gibi bir lüksümüz yok. Eğer dava adamıysak, eğer samimiysek, bizim böyle bir şansımız yok. Üzerinizden ölü toprağı silkeleyip atın. Bizim daha çok çalışmamız gerekiyor, daha güçlü olmamız gerekiyor, birbirimize daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Her ne olursa olursun davamızın peşinden gitmek bu sevdaya, bu ülkeye ve bu millete borcumuz.

BİZ HİÇBİR ZAMAN YOLDAN ÇIKANLARDAN VE KAÇANLARDAN OLMADIK

Yolumuz uzun, siyaset uzun soluklu bir mecra, seçim üstüne bir seçim geliyor. Zor bir yol ama herkes şunu iyi bilsin, biz hiçbir zaman yoldan çıkanlardan olmadık, kaçanlardan olmadık ve bundan sonrada olmayacağız. Siyasete girdiğimiz ilk günden beri söylenen şey var, siyasette söylenen hiçbir şey gizli kalmaz, unutulmaz, günü ve zamanı gelirse karşımıza çıkar. Ne ektiyseniz onu biçersiniz. Siyasetin limanı ahlaktır derler. Biz yaptığımız siyasette, güttüğümüz davada ahlaksızlık yapmadık. Bugünden sonrada bizden daha fazla çalışmak, daha güçlü olmak, daha iri ve diri olmaktan başka bir şey bekleyenler, Allah'ın izniyle 24 Haziran seçimi akşamına bu davaya nasıl sahip çıktığımızı görecek.

BEN CUMHURBAŞKANLIĞINDA OYUMU REİSE VERECEĞİM, MİLLETVEKİLİNDE VERMEYECEĞİM DİYEN ADAM BENİM YOL ARKADAŞIM DEĞİLDİR

Temayülden önce bir toplantı yapmıştık ve birçok arkadaşımızda katılmıştı. Temayülle ilgili bilgiler verdikten sonra vatandaşta, 'Cumhurbaşkanlığında oyumu reise vereceğim ama milletvekilliğinde düşüneceğim, daha karar vermedim yada başka partiye vereceğim' şeklinde algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algıyı kırabilmemizin tek bir yolu var, o da eğer biz partimize, adaylarımıza ve Cumhurbaşkanımıza ne kadar sahip çıkarsak, vatandaşta o kadar sahip çıkar. O yüzden hiç birimizin eski yönetim, yeni yönetim, hangi yönetimde bulunursa bulunsun, aday adayı arkadaşlarımız dahil bizim böyle bir düşünceye fırsat vermememiz gerekiyor.

Ben Cumhurbaşkanlığında oyumu reise vereceğim, milletvekilinde vermeyeceğim diyen adam benim yol arkadaşım değildir. Önümüzdeki günlerden itibaren saha çalışmalarına başlayacağız. Yoğun bir tempo bizi bekliyor. Daha önce yaptığımız İlçe Başkanları toplantısında bize verilen talimat, çok kalabalık gezmeyin şeklindeydi. Adaylarımızdan hangisi buraya gelirse etrafında bizimle beraber 3-5 kişi olacak ve bunu paylaştırarak yapacağız. Onun haricinde yine burada bulunan, bulunmayan, kendisini bu teşkilata ve bu davaya ait hisseden arkadaşlarımız bu günden tez yok, ben Cumhurbaşkanlığında oyumu reise vereceğim, milletvekilinde vermeyeceğim şeklinde düşünen vatandaşlarımızı ikna noktasından elinden geleni yapması gerekiyor en yakın komşumuzdan başlayıp, mahallemizdeki en uzak komşumuza kadar.

SİSTEM ARTIK BELEDİYE BAŞKANI SİSTEMİ GİBİ İŞLİYOR

Artık sistem Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, belediye başkanı sistemi gibi işliyor. Cumhurbaşkanını belediye başkanı, milletvekillerini de belediye meclis üyesi olarak düşünün. Eğer belediye meclis üyesi belediye başkanı ile aynı düşüncede ve aynı doğrultuda hareket etmezse o belediye başkanı hiçbir işlem, hiçbir eylem ve hiçbir icraat yapamaz. Eğer biz Cumhurbaşkanımızı seçtik ve mecliste de yeterli çoğunluğu sağlayamazsak, Cumhurbaşkanımız istediği icraatları ve bu ülkeyi şahlandıracak hiçbir icraatı yapamayacak. O yüzden vatandaşlarımıza bunu iyi anlatmamız gerekiyor. Onlara kızgınlıklarını ve kırgınlıklarını unutturmaya çalışıp Türkiye’nin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine sekte vurmak isteyen içerideki ve dışarıdaki ittifaklara karşı birlik beraberlik içerisinde güzel bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Hepiniz bunları anlatabilecek siyasi tecrübeye sahipsiniz.

GENÇLERİMİZE SESLENİYORUM, SOSYAL MEDYAYI AKTİF OLARAK KULLANIN

Sosyal medya ayağı çok önemli. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Sosyal medyayı aktif olarak kullanın. Bu bahsettiğimiz olayları lütfen sosyal medyadan paylaşın. Buna ilişkin önümüzdeki günlerde genel merkezimiz materyalleri dağıtacak ve sosyal medyadan da paylaşım yapacak. Bunları mümkün olduğu müddetçe, gören insanları da sıkmayacak ölçüde yapmalıyız. Onun haricinde bütün aday adayı arkadaşlarımıza, adaylarımıza aynı ölçüde, aynı sevgide, aynı saygıda yaklaşmamız gerekiyor. Çünkü onlar bizim için aday olanlar kadar kıymetli ve değerlidir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Rabbim bizi çıktığımız bu kutlu yolda muzaffer eylesin. Cumhurbaşkanımıza ve vekillerimize güç kudret versin ki, onlarda sadece Türkiye’de değil, gönül coğrafyamızda bulunan tüm mazlumlar için umut olabilsin, onlara sahip çıkabilsin.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KAMPANYASINA HEP BERABER DESTEK OLALIM

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımıza seçim kampanyası için destek olabiliyoruz. Geçen seçimde yapmıştık hatırlarsanız. Önümüzdeki günlerde böyle bir icraata girişeceğiz. Cumhurbaşkanımızın kampanyasına hep beraber destek olalım.  Sosyal medyada hesap numarasından hangi bankaya yapılacağına dair bütün bilgiler var. 13 Bin TL’lik limit var, onun üstündeki miktar kabul olmuyor. Rakam önemli değil, önemli olan tarafımızı belli etmek" dedi.

DAYAN; "BESNİ'DEN ADAY OLMAMASI BİZİ ÜZDÜ"

Çiğdem'den sonra konuşan AK Parti Milletvekili aday adayı Cuma Dayan ise Besni'den aday seçilmemesinin kendilerini üzdüğünü söyleyerek; "Besni’den birisi olsa ona ulaşabilmek daha iyiydi. Bizde bu doğrultuda aday adaylığımızı ilan ettik. Ancak nasip değilmiş. Nasip değil diye üzüldük mü? Benim bu 2. aday adaylığım. 1’inci aday adaylığımda kendime söz vermiştim, ismim listede geçerse döneceğim 2 rekat şükür namazı kılacağım ve Allah’ım beni Muaffak eyle diyeceğim. Ancak listede olmazsam daha fazla sevineceğim ve 4 rekat namaz kılacağım. Bende bunu yaptım.

Nasıl ki bir araba, bir traktör 1 sene, 5 sene, 15 sene kullanıldığında yıpranır, elbette siyasette de yıpranma var. Sayın vekillerimiz de yıpranıyor ki değişikliliğe uğruyor. Bu dönemde de öyle oldu ve 2 kardeşimiz yer değişti. Ben Cumhurbaşkanlığında cumhur ittifakına ve partim olan AK Parti'ye oy vereceğim" dedi.