TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, gençlik ve spor hizmetlerinde projelerin hız kesmeden devam ettiğini söyleyerek, gençler için her türlü sportif faaliyetin Adıyaman merkez ve ilçelerinde yaygınlaştırılmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ilgili kurumları bünyesinde takip ederek programa alınan ve yapılacak projeler ile ilgili açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Spotif faaliyetlerde özellikle gençliğimiz için çığır açacak bir proje olan ‘Adıyaman Merkez Sporcu Fabrikası’ için çalışmalarımız olanca hızıyla devam etmekte olup programa alınmıştır. Projesi tamamlanmak üzere olup, yakında inşaat ihalesine çıkacaktır.

Yine, ‘Besni Gençlik Merkezi’nin halihazırda ihalesi tamamlanmış olup, inşaat aşamasına geçmiş bulunmaktadır. Yapmış olduğumuz girişimler neticesinde ‘Kahta Spor Kompleksi’ 2016 yatırım programına alınarak ilçemize yarı olimpik yüzme havuzu ile yeni ve büyük bir kapalı spor salonu kazandırılacaktır. Böylece Kahta ilçemizin çok önemli ve büyük bir ihtiyacı daha karşılanmış olacaktır.‘Gölbaşı Sentetik Çim Futbol Sahası’ proje aşamasındadır. Kahta, Besni, Sincik, Samsat, Çelikhan, Tut, Esentepe ve Sitilce futbol sahalarının ledli saha aydınlatması için gerekli ödenek ayrılmış olup hemen yapımına başlanacaktır. Merkez 2500 seyircili spor salonunun çevre düzenlemesi tamamlanacak olup, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi olarak düzenlenmesi için kaynağı aktarılmıştır” dedi.

Aydın, “ Gençlik ve spor alanında yapılan hizmetler, tamamlanan projeler ve faaliyete geçen tesislerle de durmadan yolumuza devam etmekteyiz. En modern şartlarda ilimize ve gençliğimize kazandırılan bu hizmetlerin şimdiden hayırlara vesile olmasını diler, yapılan bu çalışmalarda milletvekili arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.