AK Parti Adıyaman Milletvekili adayları Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş ve Abdulaziz Aslan, 24 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde AK Parti Besni İlçe Teşkilatı ve partililerle bir araya geldi.

Parti binasında gerçekleştirilen ziyarete milletvekili adaylarının yanı sıra AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, İl Genel Meclis Üyesi H.Ömer Şahin, Belediye Meclis Üyesi Nuri Tuğsuz ve partililer katıldı.

ÇİĞDEM; "DAVAMIZI HİÇ BİR ZAMAN BIRAKMADIK"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, her zaman davaların peşinde olduklarını ve hiçbir zaman bırakmadıklarını belirterek; "Biz ne yoldan döndük, ne de yoldan çıktık. Vekil adaylarımız seçim çalışmaları kapsamında teşkilatımızı ziyaret ettiler. Her biri en az Besnili ve Besni’ye hizmet etmek için çalışacaklar" dedi.

Çiğdem, ayrıca milletvekili adaylarından Gaziantep yolunda yapılan yolda emniyet şeridi ile ilgili bir çalışma olmadığını ve Fakültenin son durumu ile ilgili çalışmaları takip etmelerini rica etti.

Çiğdem'den sonra konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, milletvekili adaylarının birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini ve 24 Haziran'dan sonra da bütünlüklerini bozmayacaklarını söyledi.

ASLAN; "BESNİ’YE 2. BİR VEKİL ARIYORSANIZ BESNİ’NİN VEKİLİ OLURUM"

Daha sonra konuşan Milletvekili Adayı Abdulaziz Aslan; "Ben aslında Gergerliyim ama eğer Besni’ye 2. bir vekil arıyorsanız Besni’nin vekili olurum. Belki Adıyaman’da yakinen siyaset yapmadım ama bu son bir haftalık mesaide diğer adaylarımız ile birlikte gerekli mesai yapma fırsatımız oldu" dedi.  

Aslan'dan sonra konuşan Milletvekili Adayı Yakup Taş; "Ben hem Adıyamanlıyım, hem Besniliyim, hem Tutluyum, hem Kahtalıyım, hem Samsatlıyım, hem de Gergerliyim. Arkadaşlarımızın hepsi Besnili. Bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz. Devlet gidiyor, bunun farkına varın. Biz safımızı belirleyelim ve elimizden geldiğince çalışalım. Sizden rica ediyorum, ülkemize sahip çıkalım. Filistin’deki insanlara acıyın. Onlar Türkiye’deki seçimi bekliyor. İnanın bu seçimi kaybettiğimiz zaman onlar perişan olacak. Besni’nin adayı yokmuş deniyor, Yakup Taş var, Meclisi temsilen de Ahmet aydın var" dedi.

FIRAT; "AK PARTİ'YE OYU NASİP OLMAYAN İNSANLARIN SÖZLERİNE KANMAYIN"

Taş'tan sonra konuşan Milletvekili Adayı İbrahim Halil Fırat; "Biz Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a vereceğiz ama Milletvekilinde vermeyeceğiz gibi laflarla sizleri zan altında bırakmasınlar. Onların hiçbir zaman etkisi altında kalmayın. Bunlar FETÖ'nün ağzı, onlar muhalefetin ağzı. Onlar Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmak için yapılan eylemdir. Hepinizden rica ediyorum, hiçbir zaman AK Parti'ye oyu nasip olmayan insanların sözlerine kanmayın. Besni’nin hiçbir zaman bir vekil sorunu olmamıştır. Hepimiz Besniliyiz ve Besni içinde yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Biz Besni’de koordinasyon toplantısında bir araya gelmiştik. Hepimiz bir araya geldik, Besni’nin ne eksikliği var dedik. Bunlardan bir tanesi Fen Lisesi, bir tanesi de Gölbaşı-Besni arasındaki yoldu. Başka söylenen sorun kalmamıştı. Çünkü AK Partiyle birlikte nasıl Türkiye gelişiyorsa, Türkiye büyüyorsa, Adıyaman büyüyorsa, aynı şekilde Besni’de büyüyor. Söylemiş olduğunuz Fen Lisesi Meclis Başkan Vekilimizin önderliğinde Milletvekili arkadaşlarımızla Milli Eğitim Bakanına gittiğimizde aynı gün talimatını verdi ve şuanda Besni’de Fen Lisemiz var. Aynı şekilde Besni-Gölbaşı arası yol yapımının şuan çalışmasını yapıyoruz. Besni’ye yaptığımız hizmetler, birkaç dakika konuşulacak bir şey değil. Sizden rica ediyorum AK Partiye oyu nasip olmayanların hiçbir zaman aldırış etmeyin. Siz işin en iyisini biliyorsunuz. Hepiniz gece gündüz demeden, şuan AK Partiye vermiş olduğunuz desteğin daha üstüne çıkarak daha büyük bir destek vereceğinizi ümit ediyorum. Aday adayı olan hiçbir arkadaşımızın ben niye Milletvekili Adayı olmadım diye bir sorunu yoktur. Onun için böyle bir provokatörlere kapılmayın" dedi.

AYDIN; "HEPİMİZ YERİMİZİ VERMEYE HAZIRIZ"

Son olarak konuşan Milletvekili Adayı Ahmet Aydın ise; "Dünyada onlarca film çevrilirken, Türkiye’nin üzerinde onca oyun oynanırken, İslam alemini bu kadar mağdur duruma düşürenlere karşı biz birbirimizi daha çok sevmek zorundayız. Çünkü 24 Haziran'ın ne demek olduğunu biz daha iyi kavramamış olsak bile, onlar bizden çokta iyi biliyor. 24 Haziran seçimlerinin İslam coğrafyası için, tüm ezilenler için, mazlumlar için çok daha fazla idrak etmemiz gerekiyor. Burada mesele Ahmet’in, Mehmet’in, İbrahim’in yada Mustafa’nın meselesi değil. Bizler hepimiz her an yerimizi vermeye hazırız. Bu makamlar hiç birimiz için kalıcı değildir. Bizden öncekiler nasıl gittiyse bizde gideriz. Biz iman etmişiz, kadere inanıyoruz dolayısıyla her birimiz hakkımızda Allahtan hayırlısını istemişiz olanda da hayır vardır, olmayanda da hayır vardır. Bazı şer bildiğimiz günü gelir iyi ki de böyle olmuş deriz. Biz sadece Besni için değil, şu tarihinde bağları koparılan, inancından uzaklaştırılan bu milletin uyanmasının engellenmesine karşı bir duruş sergileyeceğiz. Bu milleti uyandırmak istemediler, bu milletin ensesinde hep boza pişirdiler ve bu millete bir çerçeve çizdiler ve sen o çerçevenin dışına çıkamazsın dediler, sen ana dilinde konuşamazsın dediler, sen kadın kardeşim başını örtüyorsan mutfaktan dışarı çıkamazsın dediler, imam hatipli bir başbakanı içine sindiremediler, sakal bırakamazsın dediler, sen ben ne giyiyorsam onu giyeceksin, ben ne konuşuyorsam onu konuşacaksın, ben neye inanıyorsam ya da inanmıyorsam sende ona inanacaksın yada inanmayacaksın. İşte arkadaşlar mesele millet meselesi, mesele ümmet meselesi, mesele ezilen tüm garibanların meselesi.

TÜRKİYE ARTIK UYKUSUNDAN UYANDI

Bugün dünyada zalime karşı dik durup da, mazluma göğsünü açan, ekmeğini bölüşen bir başka lider görüyor musunuz? Bugün İslam coğrafyasında dökülen kanı, akan gözyaşlarını görüyorsunuz. Ülkemizin nasıl bölünmeye çalışıldığını görüyorsunuz. Bütün bu mazlumların kurtuluşunun yegane adresinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Türkiye uykusundan uyandı. Dışarıda dilenen Türkiye, artık dünyada en çok yardım yapan ülke konumuna geldi. Artık zalime kafa tutan, ezilmeyen, ezmeyen, zalime karşı dik duran Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.  

BİZ ONLARIN LAFIYLA HAREKET ETSEYDİK TÜRKİYE BATARDI

Besni'ye AK Parti döneminde sayısız hizmet geldiğini söyleyen Aydın; "Yapılan hizmetler bizim görevimiz, yapacağız ama bunlar daha önce niye yapılmadı? Daha önce hükümet yok muydu vardı, kaynaklar aynı kaynaklar. Türkiye’ye AK Parti dönemimde gökten altın mı yağdı? Yerden petrolde fışkırmadı. Kaynak aynı kaynak. Bu kısa sürede Doğru yöneticilerin elinde olduğu için Türkiye'ye Cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetler yapıldı. Aramıza fitneyi sokmayacağız. Elin CHP’lisi gelip sana şöyledir böyledir bir sürü laf edip gider. Kimse kusura bakmasın, biz onların lafıyla hareket etseydik Türkiye batardı. Onlar akıllarını kendilerine saklasınlar. Eğer akıllarını bu millet için kullansalardı, çok partili hayata geçtikten sonra niye bu CHP’yi bu millet iktidar yapmadı? Çünkü millet için değil, adeta millete rağmen siyaset yaptı. Şimdi ne diyorlar, biz gelsek sizin yaptıklarınızı yıkacağız diyorlar. Yani bir tarafta yapanlar, öbür tarafta yıkanlar. Onlar adeta sanki belediye yıkım ekibi. Adamı Cumhurbaşkanı seçeceksin, kanal İstanbul’u durduracak, 3. Havalimanını durduracak. Kim bunu istiyor biliyor musunuz? Geziyi hatırlıyorsunuz, değil mi? Bizlere reçete vermişlerdi, bizim eylemlerimize son vermemizi istiyorsanız Kanal İstanbul’u durdurun, 3. Havaalanını durdurun, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapmayın, şu projeden vazgeçin, bu millete hizmet etmeyin. Adamların istedikleri buydu. Şuanda aynı mantık gezici mantığı, şuanda CHP’nin zihniyeti. Bu zihniyet zaten bu ülkeye bir şey veremedi, hep değerleriyle uzaklaştırdı.

CUMHURBAŞKANIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM

Bir taraftan Cumhurbaşkanı, diğer taraftan parlamento. Ne diyoruz, güçlü Cumhurbaşkanı, güçlü Meclis. Meclisin güçlü olması Cumhurbaşkanıyla uyumundan geçer. Şimdi biz Mustafa Çiğdem’i yüzde 80’le başkan yaptık diyelim. Ama yönetimin tamamı CHP’den, oradan, buradan. Mustafa başkan ne iş yapar? Hiçbir iş yapamaz, bunların istediği bu. Bunların kanadını keselim, kıralım iş yapamaz hale getirelim. Onun için bu oyunlara gelmeyeceğiz.

BELKİ DE EN ÇOK EFOR SARF ETTİĞİM İLÇELERİN EN BAŞINDA GELENİ BESNİ’DİR

Ben sizin öz evladınızım, benim Kahta’da doğmam, oralı olmam Allahın takdiri. Ama ben insanım, Elhamdülillah Müslüman’ım ve ben bu şehrin milletvekiliyim. Besni’de benim için aynıdır, Kahta’da aynıdır, Sincik’de aynıdır, diğer ilçelerde aynıdır. Belki de en çok efor sarf ettiğim ilçelerin en başında geleni Besni’dir. Besni’de bunu bilsin. Uzun bir zaman Mehmet Erdoğan arkadaşımızla beraber yüreğimiz Besni için çarptı, birlikte gidip geldik, beraber olunca daha güçlü olduk. Yine onunda duası ve desteği bizimle. Yine beraber olacağız. Biz Ak partiyiz, biz belli bir davanın misyonunu taşıyoruz. Daha önceki seçimlerden çok daha büyük bir destek bekliyorum. Rabbim bizleri utandırmasın. Önce hakka hesap vereceğiz, sonra halkımıza hesap vereceğiz. Rabbim hesap verebilir bir hayat sürdürmeyi nasip etsin" dedi.