Dernek lokalinde gerçekleştirilen kongreye Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ve dernek üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına Kürşat Aykanat seçilirken, katip üyeliklere ise Yusuf Tel, Vezir Korkmaz ve Mehmet Öcal seçildi.

BAHÇECİ; "ATATÜRKÇÜLÜK, TÜRK MİLLETİ’NİN BUGÜN VE GELECEKTE TAM BAĞIMSIZLIĞA, HUZUR VE REFAHA SAHİP OLMASIDIR"

Kongrede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Akif Bahçeci, kongrelerine katılan herkese teşekkür ederek; "19 Mayıs 1989 tarihinde Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Besnili hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Altuntaş’ın kurucu üyeliğinde kurulan ve kurumsal kimliği hızla büyüyerek nüfus bulan derneğimiz, yurt genelinde büyüyerek devam etmiş ve nihayetinde Besni'mizin aydın insanları tarafından 2000 yılında Besni Şubesi açılarak çalışmalarına başlamıştır. O günden bu güne de derneğimiz çalışmalarını devam ettirmektedir. Bugün derneğimiz 11 bayan 94 bay olmak üzere toplam 105 üyeye sahiptir. Daha önce üyemiz olup erken diyebileceğimiz yaşta aramızdan ayrılan Arif Doğru, Ekrem Kelleci, Mustafa Uğur, Hasan Güleken, Abdulvahip Rışvanoğlu, Cuma Yalçın, Saadettin Karaboğa, Hüseyin Keleş, Aydın Doğan ve Abdurrahman Yiğit yoldaşlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Biliyoruz ki Atatürkçülük, Türk Milleti’nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olmasıdır. Devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere uymasıdır.

Atatürkçülük; Emperyalizmin düşmanıdır, anti-emperyalisttir. Tam bağımsız Türkiye’den yanadır. Özgürlükçüdür. İnsan hakları savunucusudur. Her türlü terörün karşısındadır. Yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıdır. Yirminci yüzyılın yüz akı, ulusal direnişlerin temelindeki “tam bağımsızlık” harcıdır. Ulusal bağımsızlık demektir,ulusal kurtuluş demektir,anti-emperyalist bilinç demektik. Aşırı sağa veya aşırı sola ödün vermeyen,kişi haysiyet ve onuruna inanan,ulusal,akılcı ve insancıl bir görüştür. Bütün bu değerlere inanan saygıdeğer dostlarımızı saygı ile selamlıyorum. 9. Olağan Kurulumuza hoş geldiniz" dedi.  

Bahçeci'nin konuşmasının ardından Faaliyet raporu okunarak ibra edildi. Seçimin açık oylama ile yapılması teklif edilerek kabul edildi. Yapılan seçimde tüm oyları alan Akif Bahçeci Atatürk Düşünce Derneği Başkanlığına tekrardan seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Asım Öcal, Mustafa Şahin, Hüseyin Rişvanoğlu, Hüsamettin Yeşildağ, Reşit Emre ve Hamit Sulu'dan oluştu.