Ülkücülerin bir kısmının hayır oyu vereceğine dair söylentilerin dikkate alınmaması gerektiğini de söyleyen Arslan; "Açıkça ifade ediyorum ki, hiçbir ülkücü CHP zihniyeti ve komünistlerce hareket etmeyecektir" dedi.

Başkan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Değerli partililerim, kıymetli ülküdaşlarım ve sayın Besni halkı. Malumunuz olduğu üzere gerek ilçemizde gerekse ülkemizde yoğun bir gündem var. Bu gündemin en önemli konularından biri şuanda yürütmekte olduğumuz Fırat Kalkanı operasyonudur. Bu operasyon sınırlarımızın güvenliği için hayati önem arz etmektedir. Kimi zaman bu başarılı operasyondan acı haberler alsak da moralimizi bozmamalıyız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyip ordumuza dua etmeliyiz.

Gündemimizdeki diğer önemli bir konu ise hepimizin geleceğini yakından ilgilendiren referandumdur. Biz MHP Teşkilatı olarak Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin kararları doğrultusunda referandumda Evet oyu vereceğimizi yineliyoruz. Fakat bazı kendini bilmez şahıslar ülkücülerin bir kısmının hayır oyu vereceğine dair lakırdı etmektedir. Açıkça ifade ediyorum ki, hiçbir ülkücü CHP zihniyeti ve komünistlerce hareket etmeyecektir. Besni MHP İlçe Başkanlığı ve bütün tabanımız olarak referandumda Evet oyu kullanacağız.

Emir Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin emriyse, gerisi bizim için teferruattır. Bu anlamda bütün Besni halkını da sabahın ilk saatinden oy sayımının son dakikalarına kadar sandıklara canı gönülden sahip çıkmaya davet ediyorum. Herkes demokratik, hakkını istediği gibi kullanabilir fakat  referandumda Evet çıkması sonucu diktatörlük, tek adamlık gibi sıfatların oluşacağını iddia edenler demokratik olmayan söylemlerle Evet oyu kullanacak insanlarımıza linç girişimi kampanyası başlatmış bulunmaktadırlar. Oysa bizler kimsenin seçim hakkına saygısızlık göstermiyoruz. Türk milletinin geleceği için önemli olan bu referandum sürecinde milletimizin provokasyonlara gelmemesini önemle belirtiyorum. Biz Ülkücü Hareket olarak Milliyetçi Türkiye için Evet diyoruz, FETÖ ve PKK ile mücadele için Evet diyoruz, bütün Türk yurtlarının hürriyete kavuşması için Evet diyoruz, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için Evet diyoruz" dedi.