15 yıllık AKP iktidarında hak ettiği yeterli yatırımları alamayan Besni'nin gelişmenin ötesinde her geçen gün gerilediğini ifade eden Arslan; "Başta Erdemoğlu ailesi olmak üzere hayırseverlerimizin yatırımları ile hayatta kalma mücadelesi veren Besni, devletine en az yük olan yerleşim yerlerinden biridir. Ancak Besni'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine olumlu katkı sağlayacak demiryolundan mahrum bırakılması Besni için telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle Gölbaşı-Adıyaman-Kahta demiryolu  projesinde Besni’ye bir istasyon konulmasını beklemekteyiz.

Şu da bir gerçek ki, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta demiryolu  etüt projesine Besni'yi eklemeyen Sayın Adıyaman milletvekillerinin bundan sonrada Besni'ye demiryolunu getirmelerini beklemenin ne derece doğru olacağıdır. Bu olayın en acı yönü de bütün bu süreç boyunca Ak Partili Besni Belediyesi ve Besni AKP ilçe yönetiminin sessiz kalması ve dik duramayışıdır.

Besni’yi demiryolundan mahrum bırakacak olanlara ve Besni’nin varlığını göremeyenlere sormak istiyoruz. Besni nerede? Fizan'da mı ?, Çin'de mi? Eğer Besni’nin nerede olduğunu bilselerdi, Besni’nin sorunlarına çözüm bulurlar ve ihtiyaçlarını görürlerdi. 20 yıldır Besni İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim yapan Besni Meslek Yüksek Okulunun binasının olmayışına, köy yollarımızın standardının yükseltilmemesine, Eski Besni'deki ecdadımızdan kalan tarihi eserlerin yok olmaya terk edilmesine, Yenikent'teki çarpık kentleşmeye, Yenikent'teki yeni yapılan yolda emniyet şeridinin olmayışına, Kartallı kavşaktaki komikliğe, esnafın ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın  geçim sıkıntısına, ne demeli? Besni gerçekten nerede? Besni Adıyaman'ın bir ilçesi, bir parçası değilse diyecek sözümüzde yok.

Besni MHP İlçe Başkanlığı olarak Besni'nin demiryolundan mahrum bırakılmasına razı değiliz. Ne Besni sahipsizdir, ne de Besnililer. Besnililer bahanelerle uyutulmamalıdır ve demiryolundan mahrum bırakılmamalıdır" dedi.