Konu ile ilgili gazetemizi ziyaret ederek adaylığı ile ilgili açıklama yapan AK Parti Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Aydın Arslan; "Kıymetli kardeşlerim, yaklaşan 2019 mahalli seçimlerinde bende bir kardeşiniz olarak Besni Belediye Başkan adaylığımı açıklıyorum. Açıklarken, öncelikle Cenab-ı Allah'tan hayırlısını istiyorum. Niye adaysınız diye sorarsanız, bende bir idareci olarak daha önce yaptığım Belediye Başkanlığı, şuanda yürüttüğüm il genel meclisi üyeliğinden aldığım tecrübelerden yola çıkarak yeni projelerle sizlere hizmet etmek için yola çıkmış bulunuyorum. Aday gösterilip seçilirsem ki inşallah seçileceğiz, önümüzdeki beş yılın benim için ustalık Besni için altın bir dönem olacağına inanıyorum.

16 yıldır tam anlamıyla hizmet alamayan ve adeta bir köy görünümüne bürünen bu güzelim Besni'mizi, Türkiye'nin gülü, Güneydoğu'nun bülbülü haline getirmeye kararlıyım. Bu konuda kendime güveniyorum.

Daha önce Adıyaman'ı tanımayanlar, Besni'yi tanıyordu. Ne yazık ki Besni bugün köy haline gelmiş. Besni'mizin 67 köyü bulunmaktadır. Üzülerek söylüyorum, bu köylerimiz Besni'den daha güzel hale gelmiştir. Bana Adıyaman'ın en büyük köyü neresi diye sorsalar, herhalde Besni derim. Gelin bir olalım, birlik olalım, hep birlikte Besni'yi köy görünümünden kurtaralım" dedi.

Partili olsun, olmasın toplumun tüm kesimleriyle barışık ve iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret göstereceğini belirten Aydın; "Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Bir gün herkes makamı bırakacak, ama biz makamı bıraktıktan sonra sokağa indiğimizde farklı şeyler ile değil de, yapmış olduğumuz hizmetlerle anılmak istiyoruz. Bu doğrultuda, aday olup olmamam hiçbir şeyi değiştirmez. Daha önce olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki partimizin bir gönüllüsü, hizmetkarı ve emeği geçmiş bir insanı olarak, bundan sonrada aynı düşünce ve heyecan içinde partimin bir neferi olmaya devam edeceğim" dedi.