1 Kasım erken genel seçimleri için AK Parti'de aday olan Adıyaman milletvekili adayları, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile milletvekili adayları Adnan Boynukara, Salih Fırat, İ.Halil Fırat ve Yakup Taş partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile milletvekili adaylarını davul ve zurna eşliğinde karşılayan partililer, havalimanında izdihama yol açtı.

Karşılamaya tüm ilçe ve Belde Belediye Başkanları, teşkilat başkanları, teşkilat yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları İl Genel Meclis Üyeleri,Belediye Meclis Üyeleri ve kalabalık bir partili kitle katıldı.

Havalimanın kurulan platform üzerinde kalabalık partili kitleyi selamlayan milletvekili adayları, kalabalığa hitaben bir konuşma yaparak 1 Kasım seçimi için birlik beraberlik 5-0 mesajları verdiler. 

BİLEN; “TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Karşılamanın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Sefettin Bilen;‘’İnşallah 1 Kasım’da düştüğümüz yerden kalkıp yolumuza devam edeceğiz. Allah yeni Vekillerimizle birlikte Adıyaman halkıyla hakiki bir şekilde hizmet etmeyi nasip etsin. Kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Küçük kişisel hesapları bir tarafa bırakacağız. Ülkemizde silahın gölgesinde siyaset yapmaya çalışanlara ya da silah diliyle siyaset yapmaya çalışanlara fırsat vermeden hep birlikte ilmek ilmek dokuyacağız. Ecri de Allah’tan bileceğiz. Hesabı da Allah’a vereceğiz.’’

KUTLU; “TÜRKİYE’DE İSTİKRARI DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise;‘’Gördüğünüz gibi Ak Parti’siz Türkiye olmuyor, sizsiz olmuyor. Geçen seçimde biz dörtte kalınca Ak Parti de 258’de kaldı. Ak Parti’nin iktidar olması için 5-0 yapmamız lazım. Biz Türkiye’deki en iyilerden biriyiz. Ve burada dostun düşmanın önünde açık bir şey söylüyorum; Hdp’li bir vekil Adıyaman’a yakıştı mı? Yakışmadı. O zaman Ya Allah Bismilllah deyip,%65-70 oy oranı ile 5 Milletvekilimizi Ankara’ya göndereceğiz ve Türkiye’de istikrarı devam ettireceğiz. Küsmek yok, kırılmak yok. Yorulmak yol, yola devam diyoruz.’’

TAŞ; “DAVAMIZ GELECEĞİMİZ İÇİN”

Çiçeği Burnunda Milletvekili Adayı Yakup Taş ise;‘’Davamız büyük, bu dava Ahmet Aydın’ın, Adnan Boynukara’nın, Salih Fırat’ın, Halil Fırat’ın, Yakup Taş’ın davası değil. Geleceğimiz için fakir fukara için, garip guraba için, dünyada ezilen mazlumlar için, Ak Parti’nin iktidara gelmesi lazım. Sizlerden ricam, seçim bürolarında oturmak yerine herkes kendi mahallesinde komşusuna gitsin, oy vermeyecek insanları ikna etsin. Ancak o zaman şer güçlere karşı ülkeyi düzlüğe çıkartabiliriz. ‘’

BOYNUKARA; “TERÖRLE BİZİ BİRBİRİMİZE KIRDIRMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYELİM”

Milletvekili Adayı Adnan Boynukara ise;‘’7 Haziran seçimi sonrası ülke çok büyük bir sıkıntıya girdi. Şer odakları harekete geçti. Yüzlerce gencimiz, insanımız katledildi. Kimin ne yaptığını, ne yapmak istediğini gayet iyi biliyoruz. Bizi namerde muhtaç etmeyin. Onun için karşınıza geldik. 1 Kasım’da namerde muhtaç olmayacak şekilde bizlere güç vermenizi, destek vermenizi istiyoruz. Seçime 40 gün var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın elinin güçlü olması için 1 Kasım’a kadar çalışmanızı ve bize destek olmanızı diliyor, istiyor ve rica ediyoruz. Bu mesele sadece Adıyaman’ın meselesi değil. Bakın Türkiye’nin her tarafında insanlarımız bir biçimde sıkıntıya girdi. Ekonomik sıkıntılarımız var. Ekonomik anlamda ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen şer odakları var. Terörle bizi birbirimize kırdırmak isteyenler var. Seçimden hemen sonra burada baraj yıkmak isteyen bir zihniyet var. Biz seçim boyunca söyledik: ‘Terörü ve şiddeti hak arama aracı olarak gören, Adıyaman’a yakışmıyor, buna izin vermememiz lazım’ dedik. Bunun için el birliğiyle çalışalım, gayret gösterelim. Ve inşallah Türkiye’yi bu sıkıntılı dönemden kurtaralım diyoruz.’’

AYDIN; “MİLLET MUHALEFETLE BU İŞİN OLMAYACAĞINI GÖRDÜ”

En son konuşmayı yapan AK parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise konuşmasında;‘’7 Haziran’da bir seçime girdik. Ama seçim bitmedi. Seçimin ilk yarısı beraber bitti. Ama bizler Ak Parti olarak,7 Haziran’da ‘Bu millet bize ne mesaj verdi, milletin talebi ve derdi nedir, ne demek istiyor, neyi bizden istiyor?’ diye düşünerek bütün bunları masaya yatırdık. O günden bu yana oynanan tüm oyunları gördünüz. Bu millet,bu muhalefetle bu işin olmayacağını bir kez daha çok açık ve net bir şekilde gördü. 7 Haziran’da millet bir mesaj verdi:’Gidin, uzlaşın ve birlikte hükümet kurun’ dedi. CHP, ilk günde ‘blok siyaseti’ dedi. MHP, seçim akşamı kapıları kapattı,’Hodri meydan seçim’ dedi. Şimdi biz de Adıyamanlılar olarak ‘İşte er meydanı, işte seçim meydanı, hodri meydan’ diyoruz hepsine. 

Koalisyon görüşmeleri sürecine de değinen Aydın; “Ülkemizin istikrarı için, Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması adına yönetim boşluğu olmaması adına, istikrarın devamı, kalkınmanın devamı için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Hepsiyle görüştük. Kırmızıçizgiler dediler ve kapıları kapattılar. Bu millet adına pencereden girmeye çalıştık. Pencereleri de üzerimize kapattılar. HDP, ilk günde ‘Ak Parti ile asla bir araya gelmem’ dedi. Ak Parti, sizlerle bir araya gelmek için çok meraklı değil. Ne zaman ki siz gücü dağda değil milletten alırsanız; ne zaman ki terörle aranıza mesafe koyarsanız, işte ancak o zaman sizinle bir araya gelebiliriz ”dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Ahmet Aydın ve milletvekili adayları havaalanından ayrıldı.