Ziyarette ATSO Yönetim Kurulu üyesi Kadir Aslan, Meclis üyeleri İrfan Torunoğlu ve Muhuddin Uslu da hazır bulunurken ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu milletvekilleriyle gündem üzerine sohbet gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, hükümet kurma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın; “Ankara’dan fırsat bulduğumuz sürede soluğu seçim bölgemizde alıyoruz. Sadece seçimden seçime halkın içinde olan bir parti değiliz. Biz her zaman halkla içi içe olan halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyip yerinde çözüm geliştiren bir siyasi partiyiz. Bu manada da bugün yine Adıyaman’da programlar dahilinde ziyaretler yapıyoruz. Milletvekili arkadaşımız Salih bey ve Halil beyle beraber Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyarete geldik. Ekonomimizin can damarı olan bir noktadayız. Türkiye’de istikrarın devamı noktasında bir an önce hükümetin kurulma çalışmalarının olumlu manada neticelenmesi hususunda bir fikir alışverişinde de bulunuyoruz. Çünkü istikrar 2023 hedefleri için çok önemli. Sermaye güven ve istikrar ister. Güven ve istikrarın olmadığı ortamlarda da bütün kazanımlarımızın bir çırpıda heba olma ihtimali de var. Biz Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması, istikrarın devamı ve devam eden projelerin bir an önce neticelenmesi ve bu kazanımların üzerine daha çok kazanım elde etmesi anlamında Türkiye’nin karlı çıkabileceği milletimizin menfaatlerini önceleyen bir koalisyon hükümeti kurulması için Ankara’da yoğun gayretler sarf ediyoruz. Bu manada bütün siyasi partilerin kapısını çalıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan Türkiye ortak paydasında hangisiyle uzlaşabiliriz, Türkiye’nin geleceğini hangi siyasi parti sorumlu bir siyasi anlayışla yaklaşıyor bunları görüyoruz. Millet 7 Haziran da bir mesaj verdi. Millet Türkiye’de grubu bulunan siyasi partilere ortak bir sorumluluk yükledi. Siyasi partilerinde bu sorumluluğun bilincinde olması, mesajı iyi algılaması Türkiye’nin çıkarlarını kendi çıkarlarının ve partisinin çıkarlarının üzerinde tutması gerekiyor. Bizim yapmaya çalıştığımız bu. Aslolan Türkiye’nin kazanması, milletimizin geleceğidir. Diliyoruz ve umuyoruz ki onlara da sağduyu hakim olur ve milletin çağrısına kulak verir ve ortaklaşa bu ülkeyi geleceğe hep birlikte hazırlarız diye temenni ediyorum” dedi.

            AK Parti Milletvekili Dr. Salih Fırat, “Milletvekillerimizle beraber Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla bir araya gelerek istişarede bulunuyoruz. 45 gündür seçim oldu ve Türkiye’de hala hükümet kurulmadı. Bu konuda özellikle vatandaşlarımızın ve sanayicilerimizin isteklerini dinlemek için özellikle Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ettik. Biliyorsunuz AK Parti 7 Haziran’dan bu yana Türkiye’de yeni bir hükümetin kurulması için çalışmalara başlandı. MHP, CHP ve HDP ile görüşmeler yapılıyor. Bizim amacımız Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak. Hükümeti de muhalefet partileriyle de kurmak zorundayız. 3 tane muhalefet partisi var. Önceliğimiz Türkiye’nin sorunlarını birlikte çözebileceğimiz geniş tabanlı ve güçlü bir hükümetin olmasıdır. Umut ediyorum ki yakın bir zamanda geniş tabanlı bir hükümet kurulur. Sanayicimizin, vatandaşımızın çözülmesini beklediği sorunların çözülmesi için hükümet göreve başlar. Tüm bu temel sorunların çözülmesi için Türkiye’nin güçlü, kararlı ve iradeli bir hükümete ihtiyacı var. Eğer kuramazsak büyük hakem olan yüce milletimize tekrar müracaat edeceğiz. Umut ediyorum ki bu bayramdan sonra ikinci bir bayramımız Türkiye’de hükümetin kurulacağıdır. Bu çalışmaların sonuç vereceğinden umutluyum” dedi.

Milletvekili Av. İ. Halil Fırat “AK Parti olarak sadece seçimde değil seçimden sonra da vatandaşımızın arasındayız. Halkımız koalisyon hükümetinin kurulmasına karar verdi. AK Parti olarak ta bizim önceliğimiz hükümetin kurulması için koalisyon çalışmaları yürütmek. Tabi ki zaten meclis divanının kurulmasından sonra 45 günlük süre içerisinde hükümet kurulmazsa kanun gereği millete dönmek zorundayız. O zaman millet kararını tekrar verecek” dedi.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, ülkenin hükümetsiz kalmaya tahammülünün olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinin üzerinden 2 ay gibi bir zaman geçti ancak Türkiye’de hükümet kuruldu diyemeyeceğiz. Ama bu yönde de çok ciddi çalışmaların olduğunu görüyoruz. Bizim her şeyden önce temennimiz bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Bu ülkenin hükümetsiz kalmaya tahammülü yoktur. Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir Türkiye’de hep bir seçim atmosferi içerisinde süre gelen zaman kaybımız oldu. Bir taraftan seçim sürecinde diğer bir taraftan ateş çemberi içerisinde olmamız ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. Bunun da tek çıkış yolu ülkede hem siyasi hem de ekonomik istikrarın at başı gitmesidir. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar olmaz, ekonomisiz siyasi istikrar olmaz. Bu çerçevede güçlü bir iktidarın iradesini ortaya koyabilecek hem sanayi hem bu konjonktürün içerisinde kendisini kanıtlayabilecek bir iktidara ihtiyacımız var. Sayın vekillerimiz her fırsatta bizleri ziyaret etmekteler. Ben de hem şahsım ve kurumum adına kendilerine teşekkür ediyorum. Biz bir araya gelmek zorundayız. Biz taşrada yaşadığımız sıkıntıları vekillerimize aktarmak zorundayız. Çözüm mercilerinde olan milletvekillerimizdir. Zaten işleyiş şeklide bu olmalıdır. Sağ olsunlar her fırsatta bir araya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de biraz daha farklı bir şekilde STK’lar ile daha çok iletişim ve etkileşimi arttırmayı umuyoruz. Bu konuda biz gayretliyiz. Ne kadar çok bir araya gelirsek o kadar çok sorunu çözeriz diye düşünüyorum. Söz konusu Adıyaman olduğunda bütün her şeyi teferruat sayacağız. Ziyaretleri nedeniyle Milletvekillerimize, Merkez İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.