Hiç kuşkusuz Adıyaman için siyasi bir dönüm noktası olacak olan 24 Haziran seçimlerine güçlü bir şekilde girmek için hazırlanan AK Parti’nin 5’te 5 yapabilmesi için adaylara büyük görevler düşüyor. AK Parti listesinden 5. Sıra milletvekili adayı olarak listeye giren Abdulaziz Aslan’ın seçim kampanyası ise oldukça dikkat çekiyor. Aslan’ın mütevazı duruşu ve genç bir aday profiline sahip olması AK Parti’nin elini de güçlendiriyor. Adıyaman’ın doğu bölgesi olan Kahta, Gerger, Samsat,Çelikhan ve Sincik halkının yakından tanıdığı Aslan seçim çalışmalarını batı bölgesi olan Besni Gölbaşı ve Tut’ta sürdürmesi, bu bölgelerdeki vatandaşların teveccühünü kazandı. Aslan’ın yoğun çalışma trafiği siyasi çevrelerce de dikkatle takip edilirken AK Parti’nin hanesine önemli puanlar  kazandırdığı yorumlarına neden oluyor. Bu performansın 24 Haziran’da AK Parti’nin belki de bugüne kadar başaramadığı 5’te 5 milletvekilini meclise gönderebileceği, Abdulaziz Aslan’ın da bu doğrultuda etkisinin büyük olacağı ifade ediliyor.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala AK Parti adayları seçim çalışmalarına hız verirken en dikkat çeken adaylardan biri olan Abdulaziz Aslan, deyim yerindeyse Adıyaman’ı karış karış gezerek AK Parti’nin Adıyaman’dan büyük bir zaferle çıkması için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

Başta Adıyaman il merkezi olmak üzere , ilçelerine, beldelerine ve köylerine ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı Abdulaziz Aslan’a AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış’ta eşlik etti. İlk olarak Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alperi’i makamında ziyaret eden Aslan  görüş alış verişin de bulundu. Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Aslan “Adıyaman’ımız Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biridir. Hiç şüphesiz bu huzurun sağlanmasında emniyet mensuplarımızın katkısı yadsınamaz. İl Emniyet Müdürümüz Metin Alper’in atandığı günden bu yana bu huzuru muhafaza etmek ve halkın güvenliğini en üst seviyede sağlanmasında büyük katkıları olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ise 24 Haziran seçimlerine doğru gidilen bir süreçte, seçim güveliğinin sağlanmasında, güvenlik güçlerine büyük sorumluluklar düştüğünü, Adıyaman emniyet teşkilatının her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimlerden de alnının akıyla çıkacağını ifade ederek özellikle İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve ekibine başarı dileklerini sundu.

Nazik ziyaretten dolayı memnun kaldığını dile getiren İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise AK Parti adayı Abdulaziz Aslan’a başarılar diledi.

Daha sonra Besni ilçesine geçen AK Parti adayı Abdulaziz Aslan, Besni AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Durmuş ile birlikte Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan’ı ziyaret ederek  bir süre sohbet etti.  Halkın can ve mal güvenliğinin korunması noktasında emniyet teşkilatının gösterdiği özverili çalışmaları her zaman takdirle karşıladıklarını belirten Abdulaziz Aslan, Cemal Avan’a başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ise  halkın huzur ve güveni içerisinde 24 Haziran seçimlerinde oy kullanabilmesi için  emniyet teşkilatı olarak her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini söyleyerek Aslan’a başarılar diledi.

Daha sonra Besni Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Aslan Op.Dr. Ali Helli’yi makamında ziyaret ederek son 16 yılda sağlık alanında devrim niteliğinde değişimler yaşandığını belirterek. “AK Parti’mizin  iktidara gelmesiyle birlikte birçok alanda olduğu gibi sağlıkta da büyük bir değişim dönüşüm yaşandı. Türkiye’nin hemen hemen her iline ve ilçelerine yeni hastaneler yapıldı. Vatandaşlarımız  hastane ve eczane kuyruklarında beklemekten kurtulmanın yanı sıra  hekim seçme hakkına sahip oldu. 5 yıldız konforunda hastaneler yapıldı.  Eskiden koğuş sisteminde olan hasta odaları tek kişilik odalara haline dönüştürürdü. Sağlık alanında yapılanlar saymakla bitmez. Bu nokta da başhekimimiz Op.Dr. Ali Hell’nin özellikle hastalarımıza hizmet noktasında büyük gayretleri olduğunu yakından takip ediyoruz. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Besni halkına daha kaliteli hizmet etmek için ellerinden geleni yaptıkları söyleyen Başhekim Helli ise bu güzel ziyaretin kendilerini oldukça memnun ettiğini söyleyerek seçim çalışmalarında Aslan’a başarılar diledi.

Milletvekili adayı Aslan daha sonra  Başhekim  Op. Dr. Ali Helli ve ekibiyle birlikte hastanede tedavi gören vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hastane de yatan hastalarla tek tek ilgilenen Aslan geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastaneyi ziyaret edip sorunlarını dinlemesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren hasta yakınları ise Milletvekili Aslan’a  teşekkür etti.

Besni Devlet Hastanesi ziyareti sonrası çarşı merkezinde esnafları da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Adayı Abdulaziz Aslan’a olan teveccüh ise dikkatlerden kaçmadı. Adıyaman ve ilçelerine en güzel hizmetlerin gelebilmesi için 5 milletvekilinin de AK Parti’den olması gerektiğine değinen Aslan “Her ne kadar Gerger doğumlu siyasetçi olsam da Besnilihemşehrilerimiz beni kendi adaylarıymış gibi kabul ettiler. Allah izin verirse milletvekili seçilmem halinde özellikle Besni Gölbaşı ve Tut ilçerinin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ederek sorunların çözülmesi için gayret sarf edeceğiz. Besni halkı bu noktada müsterih olsun” dedi.

Besni çarşı merkezinin önemli alış veriş merkezlerinden biri olan şire pazarı esnafını da ziyaret eden Aslan burada vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Besni tarımının en önemli kalemlerinden olan Besni üzümü ve fıstığının dünya piyasasına girmesi gerektiğini belirten Aslan “ Bu ürünler Besni önemli marka değeridir. Türkiye’de Besni üzümünü bilmeyen yoktur. Türkiye’nin dört bir tarafına özel siparişler gönderiliyor. Besni üzümünün daha rantabl olması için projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Öncelikli olarak Besni’nin ulaşım konusunda sorunlarını çözmektir. Doğu’yu Batı’ya , Güney’i Kuzey’e bağlayacak bir konumda bulunan Besni’mizin cazibe merkezi olabilmesi için temel problemlerin masaya yatırılarak en ivedi bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Sürekli büyüyen ve gelişme açık olan Besni’nin hem tarihi turistik bölgeleriyle hem de sosyo ekonomik yapısıyla büyük gelişmeler kaydedeceğine inanıyorum. Besni’mizin bir başka özelliği ise dünyada eğitim bayramının tek kutlandığı şehir olması. Bu yönüyle de göğsümüzü kabartıyor.  Bugün  esnaf ve vatandaş ziyaretlerimiz ile birlikte Besnilihemşehrilerimizin gönüllerine  ulaşmaya çalıştık. Sağolsun kendileri de bizleri samimiyetle karşılayıp destek olacaklarını söylediler. Milletimizden aldığımız güç ve inançla durmak yok yola devam edeceğiz inşallah” dedi.

Besni çarşı merkezinde gençlerle de sohbet eden Aslan’ı dinleyen gençlerin ilgisi ise oldukça dikkat çekti. Gençlere 24 Haziran seçimlerinin öneminden bahseden Aslan, yeni devlet yönetim sisteminde gençlerinde önemli rol oynayacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili adayı Abdulaziz Aslan’ın son durağı ise Besni Küçük Sanayi Sitesi oldu. Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hacı Aslan ve Besni AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Durmuş ile birlikte küçük sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Alan sorunlarını dinledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hacı Aslan ilgi ve alakasından dolayı milletvekili adayı Abdulaziz Aslan’a teşekküre ederek başarılar diledi.

Abdulaziz Aslan gibi gençlerin siyasette yer almasını ve aday listesine girmesini olumlu karşılayan Besni esnafları ise “ Daha önce gençlik kollarında başarılı çalışmalar yaptığını biliyoruz.. İnanıyoruz ki milletvekili olarak seçildiğinde taktirde Besni halkına en iyi hizmeti ve yatırımaları getirecektir. Bu vesileyle bizleri bizzat ziyaret ederek dertlimizi dinlemesi bizlerde güzel bir intiba bıraktı. Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduk. Yaptığı ziyaretler ve bu ziyaretlerde ki samimi duruşu bizleri gerçekten etkiledi. Gönlümüz onunla birlikte ” dediler.