Büyük bir coşku içerisinde geçen ve tek liste halinde yapılan AK Parti İl Başkanlığı 6. Olağan kongresinde 2 dönem Adıyaman AK Parti Milletvekilliği görevini yürüten dava adamı Mehmet Erdoğan AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı görevine seçildi.

Düzenlenen kongreye Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Öznur Çalık, Erol Kaya ve Mustafa Ataş, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, diğer İlçe Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERDOĞAN; "ADIYAMAN HER SEÇİMDE AK PARTİ'YE DESTEĞİNİ ARTIRDI"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adıyaman'ın vatanperver, milliyetperver ve misafirperver olduğu söyledi. Erdoğan; "Adıyaman vefalıdır, kara gün dostudur, kardeştir, dil, coğrafya ve kültür ayrımı gözetmez. Adıyaman yolu düşene, gelen geçene, İstikbal ve İstiklale ışıldar, gülümser ve bağrını açar. Devletine ve milletine yapılan saldırılara karşı dik durur. Güçlünün değil, daima hakkın ve haklının yanındadır. Adıyaman barış ve huzurun, muhabbet ve karanlığın kalesidir.

2001 yılında başladığımız bu kutlu yürüyüşte Adıyaman, milletin partisi olan AK Parti'ye hep sahip çıktı. Her seçimde desteğini artırarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la yol arkadaşı olmanın bahtiyarlığını yaşadı. Kurulduğumuz günden bu yana bu yolda bize 'Kaybedeceksiniz' diyenler hep kaybetti. Çünkü bu yol mukaddes bir yoldur. Bu şerefli yolda ülkemize, milletimize hizmet imkanı verdiği için rabbimize hamd ediyoruz.

Kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la cesaret ve samimiyetle devam ettirdiğimiz yol ve dava arkadaşlığını örnek alarak bizde nihayete kadar sebat edeceğimizi dava etmişiz ve bu davadan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye 1. olan, rekor dereceler yapan Adıyaman, 2019 seçimleri için de aynı heyecanla yoluna devam ediyor. 2023 hedeflerine ulaşmak için el ele oluz omuza çalışıyoruz. Bu azim ve inançla inşallah büyük Türkiye hedefine ulaşacağız.   

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM; "ADIYAMAN HALKI ADI GİBİ YAMANDIR"

Olağan Genel Kurulunda konuşan Binali Yıldırım, Adıyaman halkının adı gibi Yaman olduğunu belirterek, AK Partinin kuruluşundan bu yana her zaman AK Partiyi bağırlarına bastığını söyledi.

Kongreler sayesinde bir kan değişimi yaşandığını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım; "Kongrelerimiz AK Parti için, Türkiye için bir şölendir" dedi.

 “ADIYAMAN ADI GİBİ YAMAN İNSANLARIN BİR MEKANDIR”

Adıyaman ile gurur duyduklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım; “Sizlerin coşkusuyla yenileniyoruz, tazeleniyoruz. Adıyaman adı gibi Yaman insanların bir mekandır. Adıyaman 15 yıldır AK Parti’yi bağrına basıyor. Tüm seçimlerde ülke geneli Adıyamanlılar önde giden illerin başında yer alıyor. Bu harekete gönül vermiş olduğunuz için teşekkür ederiz. Kongremiz hayırlara vesile olsun. Kongremiz büyük bir coşkuyla, yenilenmeyle yolumuza devam ediyoruz. Adıyaman her seçimde AK Parti’ye daha fazla destek veren yaman şehirdir. 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a % 73 gibi rekor oy vererek desteğinizi yenilediniz. Dışarıdan kurgulanan karanlık oyunları 15 Temmuz’daki dik duruşunuzla boşa çıkardınız. Felaket tellallarını ezip geçtiniz. Adıyaman çıtayı her zaman daha yukarıya çıkardı. Adıyaman kendine yakışanı yapmıştır" dedi.

 “BÜTÇEMİZİ 6 KAT ARTTIRDIK”

Bizler büyük bir davanın neferleriyiz ve bu kutlu yolun yolcusu diyen Başbakan Yıldırım; “2002’den bu zamana kadar Türkiye’nin tamamına olduğu gibi Adıyaman’a da önemli eserler yaptık. 80 milyon insanımızın gurur duyacağı, insanlarımızı mutlu eden eserleri, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ortaya koyduk. Cuma günü iktidarı ile muhalefetiyle bir araya geldik. 2018’in bütçesini tamamladık. 2018 bütçemiz 763 milyar liraya ulaştı. 2002’de AK Parti hükümetinin ilk bütçesi 120 milyar liraydı yeni bütçemizi 6 kat artırdık" dedi.

“ANA MUHALEFET PARTİSİNİN EN İYİ YAPTIĞI ŞEY KÖSTEK OLMAK”

Ana Muhalefet partisinin her zaman en iyi yaptıkları şeyin Köstek olmak olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım; “Bizim dilimiz Türkiye’nin dilidir. Bizim dilimiz o zarif üslubuyla harmanlamıştır. Konuştuğumuz her zeminde Yunus’un, Mevlana’nın diliyle yani gönül diliyle konuşuruz. Ama Ana muhalefete yapıcı dil muhalefete nasip olmadı. 15 Temmuz’un ardından çok önemli terörle mücadeleden geçiyoruz. PKK, DEAŞ, FETÖ örgütüyle amansız mücadelemiz sürüyoruz. Ana muhalefet Partisi çıkmış bu mücadelede iktidara destek olacağı yerde köstek olmaya devam ediyor" dedi.

 “ADIYAMAN’A YAPILANLARIN HELALİ HOŞ OLSUN”

Dünyada Adıyaman gibi güneşin güzel doğduğu ve battığı başka çok az şehir vardır. Dünyanın her yerinden gönül rahatlığıyla buraya gelerek Nemrut’ta bu güzelliği görebiliyorsunuz. İnşallah Adıyaman hep bu kadar mutlu sakin olmaya devam edecektir. Adıyaman’ı geliştirmeye devam edeceğiz. Kalkındırmaya devam edeceğiz. 2002’de Adıyaman’da 8 milyon dolar ihracat yapıyordu, bugün 338 milyon dolar ihracat yapılıyor. Bu büyük başarıdan dolayı sanayicilerimizi, iş adamlarımızı yürekten kutluyorum. Son 15 yılda Adıyaman’a 11 milyar lira yatırım yaptık. Helal hoş olsun.

ADIYAMAN’DA SULAMA PROJELERİNE ÖNCELİK VERECEĞİZ

Tarımda önümüzdeki seneden itibaren Adıyaman’da sulama projelerine öncelik vereceğiz. Bereketi toprakları suyla buluşturacağız. Çevre illere de hizmet verecek olan sertifikalı tohumculuk tesisi merkezi kuruyoruz. Çiftçilerimizin merakla beklediği Çetintepe Barajı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl hizmete alıyoruz. Adıyaman için önemi büyük olan Koçaali Barajı’nın sulama altyapısını yapıyoruz. Bu proje ile içme suyu sıkıntısını tamamen kaldırıyoruz. Gömükan Barajı’nın inşaatını sürdürüyoruz. Tüm bu hizmetler tabi ki Adıyaman’a yetmez. Siz isteyin biz yaparız.

 DÜNYANIN EN GÜZEL TÜTÜNÜNÜ ADIYAMAN’DA EKMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ

Tütün ile ilgili sorunlarınız bitti. Dünyanın en güzel tütününü Adıyaman’da ekmeye devam edeceksiniz. Adıyaman Mermer İhtisas Sanayisini de kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm bunlarla Adıyaman’ın doğal kaynakları daha çok değer kazanacak. Bu şekilde ticareti daha çok artacak, istihdam artacak. Biz Türkiye’de bu hizmetlerimiz ile aynı şevkle devam edeceğiz.

“MİLLETVEKİLLERİMİZİN GAYRETLERİYLE SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR”

Adıyaman 6. Olağanüstü kongresiyle bir kan değişimi yaşıyoruz. Bu kongrelerimiz AK Parti için, Türkiye için bir şölendir. Başından beri Mehmet Erdoğan kardeşimle çalışıyoruz. Adıyaman Mehmet Erdoğan kardeşimle birlikte 2019’a en iyi şekilde girecektir. Bugün salonda gördüğümüz bu coşku bizleri çok mutlu etti. Anlaşılan o ki ilk günden bu güne Ak partiye güç katan Adıyaman bu işi şimdiden bitirmiş.

BAŞBAKAN YILDIRIM ADIYAMAN VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ 

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin il kongresinin ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

Valilik bahçesinde Vali Nurullah Naci Kalkancı ve il protokolü tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, daha sonra valilik makamına geçti. Ziyaret burada basına kapalı şekilde devam etti. Başbakan Binali Yıldırım’ı görmek isteyen yüzlerce vatandaş ise valilik çevresinde toplandı.

HÜSREV KUTLU, BAŞBAKAN YILDIRIM’A MESCİD- AKSA TABLOSU HEDİYE ETTİ 

Başbakan Binali Yıldırım ile Valilikte bir görüşme yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, belediyenin çalışmaları hakkında hazırlanan brifingi sundu.

Başkan Kutlu daha sonra Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezinde eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan Mescid-i Aksa işlemeli halı tablosu başta olmak üzere çanta ve el yapımı Osmanlı yemenisini Başbakan Yıldırım’a hediye etti.

Başkan Kutlu’ya teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, Adıyaman Belediyesi Şeref Defterini imzalayıp, Başkan Kutlu’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Başbakan Binali Yıldırım valilik ziyareti sonrası Kilis’e gitmek üzere Başbakanlık uçağı ile Adıyaman Havalimanı'ndan ayrıldı.

Ak Parti Adıyaman 6. olağan kongresinde başkanlığa Mehmet Erdoğan seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu;

ASİL ÜYELER: Abdulhamit Ünsal, Abdullah Yalçın, Ahsen Karataş, Ayşe Gül Güler, Beytullah Ergün, Emrah Erkan Bulucu, Fehmi Yılmaz, Fethi Aktaş, Gülendam Çelik, Hacı Ali Uçar, Hacı Şimşek, Hamide Turgut, Hicri Alkan, İrfan Torunoğlu, M. Sırrı Özbek, Mehmet Dağtekin, Mehmet Tekeş, Murat Bilgiç, Mustafa Öztürk, Nihat Karaaslan, Ömer Enver Öncel, Özcan Levent Erdem, Şerif Ayaz, Şeyh Abdurrahman Tandoğan, Şeyho Uslu, Tuba Doğan, Yasemin Pamukçu, Zeynal Özbilgin ve Ziya Kaygusuz.

YEDEK ÜYELER: Yusuf Kırmızıtaş, Tacim Bereket, Ramazan Özer, Gökhan Bilgin, Sabahattin Karakayalı, Burak Doğan, Mevlana Akıncıoğlu, Mehmet Arslan, Mahmut Erdoğan, Mustafa Arslan, Abdurrahman Şahin, Mustafa Oğuztürk, Rıfat Arık, Ömer Güler, Hasan Yaşargün.