Kongrede mevcut Başkan Av. Mustafa Çiğdem yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi

Besni Spor salonunda gerçekleştirilen Kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, BBP Besni İlçe Başkanı Mustafa Unuturum, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, diğer ilçelerden belediye başkanları ve ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Kongrede divan başkanlığına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış seçilirken, Divan Başkanı Yardımcılığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hicri Alkan, katip üyeliklere ise AK Parti Besni Kadın Kolları Başkanı Gülden Kavuncu, AK Parti Besni Gençlik Kolları Başkanı Bahattin Demir ve İl Genel Meclis Üyesi Haci Ömer Şahin getirildi.

ÇİĞDEM; " SALONDAKİ COŞKU DİRİLİĞİMİZİ VE HEYECANIMIZI GÖSTERİYOR"

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, 6. olağan kongrelerine katılan herkese teşekkür ederek; "AK Parti'de kongreler bayram havasında geçer. Çünkü biz kongrelerimizi tazelenme, yenilenme ve tabiri caizse kilometreyi sıfırlayıp kaldığımız yerden devam etme olarak görür ve yola hep beraber devam ederiz. Salonumuzdaki coşku diriliğimizi ve heyecanımızı gösteriyor. Arkadaşlarımız bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadılar. Başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü olmak üzere kongremize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, kongremizin ilçemize, ilimize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ERDOĞAN; "TÜRKİYE'DE YOLLAR, KÖPRÜLER, OKULLAR VE HASTANELERİN YAPILDIĞINA AK PARTİ İKTİDARIYLA ŞAHİT OLDUK

Çiğdem'den sonra kürsüye gelen AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan; "AK Parti Besni İlçe Teşkilatımızın 6. olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. Bugün gerçekten mutluyuz. Biz 2002 yılında il başkanımız Hüsrev Beyin kanatları altında yönetimle ilçelerde teşkilatlanırken, Türkiye'ye bir umut olarak doğan bir güneş vardı. O gün aydınlığa açık, karanlığa kapalı diyerek uzun ince bir yolda birlikte yürümeye ahdetmiştik. O günden beri görev alan, birlikte yürüdüğümüz bütün kardeşlerimi saygıyla, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. 15 yıldan beri çok şey değişti. Türkiye'de yollar, köprüler, okullar ve hastaneler yapıldı. Adıyaman'dan Ankara'ya doğru giderken, bölünmüş yolların sizi karşıladığını, havaalanlarının sevdiklerinize ve dostlarınıza ulaştırmak için en modern şekilde donatıldığına AK Parti iktidarıyla şahit olduk. Biz bu meşaleyi 2002 yılında sizlerle yakmıştık. Birlikteyiz, karanlığa kapalıyız, aydınlığa açığız, durmak yok yola devam diyerek bu bayrağı sizler dalgalandırdınız. Değerli kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.

SİYASETİN TEK LİMANI VAR O DA AHLAKTIR

Mevkiler değişti, makamlar değişti, ilçe başkanları değişti, belediye başkanları değişti, milletvekilleri değişti ama baki kalan bu kubbede hoş bir sada gerçeği değişmedi. Biz bütün bu hizmetleri yaparken, bir cenabı hakkın rızası, iki milletimizin duasını arkamıza alarak yaptık dedik. Ama karşılaştığımız iftiralar değişti, hakaretler değişti, yalanlar değişti. Bir şey değişmedi, siyasetin tek limanı var o da ahlaktır sözü değişmedi.

SÜREÇ İÇERİSİNDE DEĞİŞEN BÜTÜN YALANLARA YALANDIR DEMEKTEN USANDIM, BIKTIM

Rabbime şükrediyorum, benim büyüklerim bana helal lokma yedirdiler. Devletle, milletle ve belediyelerle ne benim ne de kardeşlerimin hiç bir ihalelik bir işi olmadı, olmazda. Evlatlarımın da boğazından haram lokma geçirmedim. Süreç içerisinde değişen bütün yalanlara yalandır demekten usandım, bıktım. Ama birileri o yalanlardan hala bıkmadı. Ben onları aziz milletime emanet ettim.

YÜRÜYECEĞİMİZ SÜREÇTE FİTNE FESAT TOHUMLARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Hangi mevkide, hangi makamda bulunursak bulunalım, bu millete hizmet etmeye borçluyuz. O gün Cumhurbaşkanımız, 'Emmoğlu, Adıyaman'ı seviyorum, Adıyaman bize emanettir, Adıyaman sana emanettir, Adıyaman'a muhabbetlerimi, selamlarımı götür' dediğinde, Yarabbi bu büyük bir emanet, büyük bir vebal, bu büyük bir sorumluluk bizi mahcup etme, utandırma rabbim. Günü geldiğinde bu emaneti en güzel şekilde teslim edeceğim, güzel kardeşlerimle birlikte yürümeyi bana nasip et ey rabbim dedim. Gördüm ki Adıyaman AK Parti'yi seviyor, Adıyaman Cumhurbaşkanımızı seviyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler, bu toprakların bir evladı olarak yürüyeceğimiz süreçte kardeşlik duygularımızı da perçinleştireceğiz. Birbirimizin arkasından girmek isteyenin fitne fesat tohumlarına fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlerin arasına girmek isteyen, fitne tohumlarını ekmek isteyen o damarları bu topraklar birer birer kesmiştir ve bundan sonraki süreçte de kesecektir. Bu millete hizmet etmek duyguların, ideallerin ve şereflerin en büyüğüdür" dedi.

AYDIN; "15 YILDA HAYALİ DAHA OLMAYAN PEK ÇOK İCATLARA HEP BİRLİKTE İMZA ATTIK"

Erdoğan'ın ardından konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü’nün Adıyaman’a müjdeler verdiğini belirterek, teşekkür etti. Aydın; "15 yılda hayali daha olmayan pek çok icatlara hep birlikte imza attık. Halkımızla bütünleşerek, halkla beraber yol yürümek en büyük farkımızdır. Sadece Türkiye için değil, ne kadar ezilmiş, ne kadar mağdur varsa onlar için daha çok çalışacağız. Dünya’da oynanan tüm oyunları görüyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında ülkemizin üzerine oynan oyunlar oynanıyor. 2019 yılı çok önemli bir dönemeçtir. Ne tür oyunlar ne tür senaryolar hazırlanıyor bilmiyoruz ama bu oyunlara senaryolara gelmeyeceğiz. Biz bir ve beraber olacağız. Bu milletin kaderi, ülkenin kaderi, bu partinin kaderi birdir" dedi.

BAKAN ÖZLÜ; "2019 SEÇİMLERİ 3 KASIM SEÇİMLERİ KADAR ÖNEMLİ”

Son olarak konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise 2019 seçimlerinin 3 Kasım 2002 seçimleri kadar önemli olduğunu söyleyerek; "Türkiye çok kritik yol ayrımından ve dönemeçten geçiyor. 2019 seçimleri en az 3 Kasım seçimleri kadar önem taşıyor. 3 Kasım 2002’de iktidar, bu toprakların gerçek evlatlarına geçmiştir. 15 yıl boyunca milletimizin emanetini başarıyla taşıdık. Emaneti daha da yukarı taşımak, bölgesel güç, küresel güç olmak için hedefler koyduk. 2023, 2053, 2071 vizyonumuzu bunun için belirledik. Bunun için 2019 çok kritik bir süreçtir ve çok büyük önem taşıyor. Ya Türkiye 15 yıldır olduğu gibi bundan sonrada güçlü bir şekilde devam edecek, ya da eskiye dönüm karanlık günlere geri dönecektir. AK Parti herhangi bir siyasi parti değildir. AK Parti güçlü Türkiye’nin güçlü hareketidir. Bu gerçeğin tüm AK Partililerin farkında olmalıdır.

DÜNYA İLE YARIŞAMAZSINIZ DİYENLERE İNAT DÜNYA İLE YARIŞACAĞIZ

Türkiye’nin yerli marka otomobil için uzun araştırmalar ve çalışmalara yaptık. Kendimize inandık ve Cumhurbaşkanımızın desteğiyle yola çıktık. Bazı muhalefet partileri ‘bu proje tutmaz’, ‘havada kalır’, ‘dünyanın otomobilleriyle yarışamazsınız’ dediler. Cevap vermek bize zül geliyor ama bu nasıl bir özgüvensizliktir. Kendi tankımızı yapacağız dedik inanmadılar, uydumuzu göndereceğiz dedik inanmadılar, 3. Boğaz Köprüsü yapacağız dedik inanmadılar, denizin altında tüp geçit yapacağız dedik inanmadılar. Biz bunların hepsini yaptık. Onlar inanmasa da biz bunu başaracağız. Milletimize söz verdik bu sözü yerine getireceğiz. Dünya ile yarışamazsınız diyenlere inat dünya ile yarışacağız” dedi.

ÇİĞDEM; "TÜM ÇALIŞMALARIMIZ BESNİ'MİZE DAHA ÇOK ESER VE HİZMET KAZANDIRMA ADINA OLDU"

Konuşmaların ardından faaliyet raporunu okuyan AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; "2011 yılında, bu anlamlı görevi devraldığımız ve şahsım adına çıraklık dönemi olarak değerlendirdiğim 4.olağan kongremizin ardından bizden önceki arkadaşlarımızın kaldığı yerden çalışmalarımıza süratle başladık. Tüm çalışmalarımız Besni'mize daha çok eser ve hizmet kazandırma adına oldu. 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz ve kalfalık dönemi olarak değerlendirdiğim 5. olağan kongremizin ardından son 3 yıl içerisinde köy gezileri, belde ziyaretleri, mahalle toplantıları, STK’lar ile görüşmeler ve toplantılar yaparak ilçemize kazandırılacak eser ve hizmetlerle ilgili istişareler yaptık. Periyodik olarak yönetim kurulu toplantıları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile görüşmeler yaptık. Bu şekilde güzel hizmet ve eserlere hep birlikte imza attık.

BESNİ'MİZDE DE REKORLAR KIRMAYA DEVAM ETTİK

Daha önceki tüm seçimlerde olduğu gibi 2015 yılında yapılan genel seçimler ve ardından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandumda tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte sahadaydık. Burada özellikle gençlik ve kadın kolları başkanlarımız ile üyelerine çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz, yağmur çamur demeden dava için çalıştılar. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi liderliğinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Besni'mizde de rekorlar kırmaya devam ettik. Hamdolsun  aziz milletimiz asla bizi yalnız bırakmadı.

15 TEMMUZ'DA AZİZ MİLLETİMİZİN VERGİLERİ İLE ALINAN UÇAKLAR, TANKLAR, TÜFEKLER MİLLETİMİZE DOĞRULTULDU

15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi aziz milletimiz ve ak yürekli dava adamları sayesinde bertaraf edildi. Aziz milletimizin vergileri ile alınan uçaklar, tanklar, tüfekler milletimize doğrultuldu. Bayrak için, vatan için o hainlere karşı canlarını siper eden 250 şehidimiz ve 2000’in üzerinde gazimiz var. Bu vesile ile vatan için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize ve demokrasi şehitlerimize rahmet diliyor, tüm  gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. O gece ve sonraki 1 ay boyunca meydanları dolduran ve demokrasi nöbetinde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime, STK’lara ve siyasi partilere teşekkür ediyorum.

SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL, HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA ve HİZMETİNDE OLDUK

16 Nisan 2017'de yapılan referandumla ülkemizin demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açtık. Yürütmedeki çift başlılığı kaldırıp karar alma mekanizmasını hızlandırdık. Ayrıca ülke ekonomisini çökerten faiz lobilerine göz kırpan ve milletimizin cebindeki parayı hiç eden koalisyon hükümetleri de bu referandumla son bulmuş oldu. Referandumdan sonra da çalışmalarımıza devam ettik. Tüm köylerimizi, beldelerimizi milletvekillerimiz, il başkanımız, il genel meclis üyelerimiz ve tüm teşkilat mensuplarımızla dolaştık. Seçimden seçime değil, her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olduk. İnşallah sizlerin de desteği ve gayretiyle olmaya da devam edeceğiz.

HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZA DAİRELER, BLOKLAR VE ARSALAR BIRAKMAK ZENGİN OLMAK OLMADI

Hiçbir zaman mevki makam koltuk sevdalısı olmadık. Makam koltuğundansa hemşerilerimizin gönlüne talip olduk. Besnili hemşerilerimizin gönül sarayında yer edinebildiysek ne mutlu bize. Hedefimiz çocuklarımıza daireler, bloklar, arsalar bırakmak zengin olmak olmadı. Bizim hedefimiz Besni'mize eser ve hizmet kazandırmak, özelde de çocuklarımıza temiz bir isim bırakmak. Geçtiğimiz 6 yıl boyunca takdir edenler de oldu, şikayet edenler de. Bunların hepsine eyvallah, baş tacı. Ama yalan ve iftiralarla Ankara'yı yol eden edepler de. Hiç birimiz kalıcı değiliz. Kalıcı olan davadır. Dava tevhitle güçlü kalır. Şikayet etmek tevhidi bozmaktır. Hele ki iftira etmek. Rütbeniz ne olursa olsun, makamınız ne olursa olsun, vebaldir ve bedeli ağırdır.

BU DAVAYA İHANET EDENLER HESAP VERECEKLERDİR

Bizim tek bir komutanımız var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ondan sonraki herkes, bir er edasıyla hareket etmeli, tıpkı 15 Temmuz gecesindeki gibi tek yürek, tek bilek ve tek ses olmalı. Ak Parti bir dava partisidir. Bu davaya ihanet edenler gerek halkın vicdanı önünde, gerekse de hukuk önünde hesap vereceklerdir. Bu dava için mücadele veren ve ben değil, biz anlayışı ile hareket eden mevcut yönetimimize ve tüm teşkilat mensuplarımıza  teşekkür ediyorum. İlçemize kazandırılan eser ve hizmetlerde emeği geçen Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra gelir gider ve hesap raporu Yasin Çoban tarafından okundu. Okunan raporlar ayrı ayrı oylanarak ibra edildi.

Tek liste halinde gidilen, 428 delegeden 217 delegenin oy kullandığı olağan kongrede mevcut başkan Av. Mustafa Çiğdem, bütün oyları alarak başkanlığa yeniden seçildi.

Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; "Sedat Ağır, Mustafa Şan, Haci Arslan, Bilal Doğan, Mehmet Özsunar, Battal Oral, Şükrü İşitmen, Mustafa Ekmekçi, Hüseyin Güner, Ramazan Durmuş, Ümit Tercan, Halil Arslan, Ömer Uludağ, Abuzer Demir, Mehmet Öztürk, Haci Mehmet Ağça, Mehmet Kılınç, Memet Yıldız ve Hasan Sabak."