Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki bazı seçim çevrelerinden gelen sandık birleştirme ve sandık taşıma taleplerini değerlendirenYüksek Seçim Kurulu tartışmalara son noktayı koydu.

YSK, OY ÇOKLUĞUYLA REDDETTİ

YSK, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti.

YSK, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. DönemMilletvekili Genel Seçimi'nde güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından talepler YSK'nın bugün yapılan toplantısında oy çokluğuyla reddedilmiştir." denildi.

TARTIŞMA CİZRE'YLE BAŞLAMIŞTI

Tartışma, Cizre İlçe Seçim Kurulu'nun güvenlik gerekçesiyle bazı sandıkların birleştirilmesi yönünde aldığı karar üzerine başlamıştı.

MEHMET ALİ ŞAHİN "YSK'NIN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK" DEMİŞTİ

1 Kasım seçimleri öncesinde güvenlik gerekçesiyle bazı il ve ilçe seçim kurullarının sandıkları taşıma kararlarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den "Yasal olarak mümkün değil" açıklaması gelmişti. Şahin, "Benim hukuki bilgime göre bir ilçe seçim kurulu başkanının böyle bir karar alma yetkisi yok. YSK'nın var mı? Bana göre o da yok" demişti.
kaynak: haberler.com