Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında İl Teşkilatı ve Besni İlçe Teşkilatı ile birlikte gazetemizi ve esnafı ziyaret ederek, Adıyaman'ın AK Parti'nin kalesi olduğunu ve bu kalenin 16 Nisan'da yıkılacağını söyledi.

Besni'ye gelerek vatandaşları ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerini ziyaret ettiklerini ve Besni'de moral bulduklarını söyleyen Yıldırım; "Adıyaman AKP’nin kalesiydi, bu referandumda bu kale yıkılacak. Bu kalenin yıkılma yerlerinden en önemli yeri Besni olacaktır. Çünkü Besni halkı eskiden beri demokrasiye ve özgürlüklere inanmıştır. Bu tek adam rejimine fırsat vermeyecektir. Bunu halk ile yaptığımız sıcak temaslar ve konuştuğumuz insanlar bunun mesajını bize verdi. Evet cephesinde büyük bir çöküş olacak ve en büyük çöküşü de Besni yaşatacaktır. Haksız bir referandum sürecine gidiyoruz. Referanduma girme nedenlerimizden birisi irademize el konulmuş durumda eş başkanlarımız, eş genel başkanlarımız, 13 milletvekili arkadaşımız içerideyken sözüm ona görüşmeler oldu. Gizli olması gereken oylamalar mecliste açık aleni bir şekilde yapıldı. Bu süreçte halkın önüne gidiyoruz. Adıyaman'da 7 Haziran'a benzer bir hava var. Adıyaman’da MHP artı AKP toplam oylarının aşağı ineceğinden eminim. Çünkü bu gelecek olan tek adam yasası MHP ve AKP’den çok şey götürecek. AKP tabanı da bundan rahatsız. Biz halka giderken hayır deyin demiyoruz, okuyun diyoruz.

Umarım Adıyaman iradesine ve özgürlüklerine sahip çıkacaktır. Halka diyoruz ki, mevcut anayasa iyi değil, ama gelecek olan hiç iyi değil. Bizim istediğimiz bütün partilerin iştirak edeceği daha güzel bir anayasa yapalım. Biz bunun sinyallerini iktidar cephesinde görmeye başladık. Hayır'ın önde olduğunu gören iktidar, Evet'i çıkarmasak da biz anayasadan vazgeçmeyeceğiz, daha iyi bir anayasa getireceğiz gibi söylemler basında dolanıyor. Bu olumlu bir şeydir. Çoğulcu, tüm halkları, tüm inançları, tüm kesimleri kapsayacak bir anayasa yaparlarsa en fazla desteği biz veririz. Çözüm sürecinde de yeter ki çözüm, barış olsun, hükümetten hiçbir şey istemeden destek vereceğimizi söyledik.  Besni Adıyaman’ın mozaiğidir. Türkü, Kürdü, Alevi’si Sünni’si ile birlikte yaşama konusunda Besni örnek bir modeldir. Besni halkının ilgisine teşekkür ediyorum" dedi.