Belediye Başkanı aday adaylığı için başvurular 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında, Belediye Meclisi üyeliği adaylık başvuruları ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlçe Teşkilatında kabul edilen başvurularda Besni Belediye Başkanlığı için Nuri Tuğsuz Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

ÇİĞDEM; "NURİ TUĞSUZ'UN BESNİ SEVDALISI OLDUĞUNU ARAMIZDA BİLMEYEN YOKTUR"

Başvuru öncesinde konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem; "Her zaman söylüyoruz, siyaset uzun süreli bir maraton. 5 yıl çok çabuk geçiyor ve insanlar yaptıkları, söyledikleri ve eserleri ile hatırlanıyor. Aday adalık başvuruları için hafta sonları partimiz açık olacak. Müracaat etmek isteyen arkadaşlarımıza kapımız her zaman açık. Böylesine güzel kalabalığı ve coşkuyu burada gördüğüm için çok memnun oldum. Hepinize partimize ve aday adayı arkadaşımıza göstermiş olduğunuz bu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımız memleketimize, insanlarımıza ve hemşerilerimize hizmet etme yarışı içerisine girdiler. Nuri Tuğsuz da memleketimize ve sizlere en güzel şekilde hizmet etmeye talip olduğunu bizlere resmi olarak iletti. Nuri Tuğsuz'un Besni sevdalısı olduğunu aramızda bilmeyen yoktur. Kendisi her daim elini taşın altına koymuştur ve bunlara bizde şahidiz. Bugüne kadar Belediye Meclis Üyesi olarak Besni Belediyesinde görev yapıyor. Orada da Besni için, hemşerilerimiz için elinden gelen ne varsa istişare ve birlik beraberlik içerisinde elimizden geleni hep birlikte yapıyoruz, ben buna şahidim. Rabbim tüm aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Hangi arkadaşımız aday olursa olsun bizler teşkilat olarak ve bu davaya gönül vermiş insanlar olarak elimizden gelenin fazlasını yapmakla mükellefiz" dedi.

TUĞSUZ; "BESNİ’DE YEREL YÖNETİMLERDE İYİ YÖNETİLMEDİĞİMİZ KANAATİNDEYİM"

Çiğdem'den sonra konuşan Nuri Tuğsuz ise; "Uzun yıllar aktif siyasetin içinde bulundum. Geçmiş yıllarda toplam 10 yıl Belediye Başkanlığı görevinde bulundum, 2 dönem belediye meclis azalığım var. 10 yılda böyle üst üste koyarsak 20 yıllık yerel yöneticiyim. Yerel yönetimlerde söz söyleme hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Belediyecilikte Besni’de yerel yönetimlerde iyi yönetilmediğimiz kanaatindeyim. Besni uzun yıllar gerek ekonomik olarak, gerekse şehir olarak kabuğunu kıramamış, içine kapanık bir ilçemizdir. Biz geçmişte yaptığımız bir takım çalışmalarla Besni’nin bu kabuğunu kırmasını temin ettiğimizi ve bunu da başardığımızı düşünüyorum.

SİYASİ YÖNDEN SIKINTILI BİR DÖNEM YAŞADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Yenikent gerçekten uydu kent mantığı ile yapılmış güzel bir yapılanma ve örnek bir şehircilik anlayışının oturduğu bir olay. Fakat ne yazık ki bu oluşum gelen Belediye Başkanları bizim attığımız adımı bozmadan devam etselerdi, bugün Türkiye’de parmakla gösterilen bir uydu kent Besni olacaktı. Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi hamleleri geçmiş yıllarda atıldı. AK Parti dönemi 16 yıldan bu yana güçlü ve kudretli bir iktidar. Besni olarak yerel yönetimde bundan yeterince yararlanmadığını düşünüyorum. Bu 16 yıla geri dönüp baktığımız zaman tek kelime ile yazık oldu diyorum. Çünkü biz Besnililerin siyasette geçmiş dönemde parlak günlerimiz var. Siyasetin kalbi Besni’de atar ve siyaset Besni’de başlardı. Siyasi yönden de sıkıntılı bir dönem yaşadığımızı düşünüyorum ve bu dönemi de geride bırakmamız gerektiği inancındayım. Artık toparlanıp Besni'ye ve Besnililere yakışır bir siyasi ortamı hazırlamamız lazım. Belediyecilikte ve siyasette derlenip toparlanmamız lazım.

BİZ İŞİMİZİ GÜCÜMÜZÜ BESNİ'YE BAĞLAYACAĞIZ

Halimiz ortada ve bu iktidardan Besni olarak artık fayda görmemiz lazım. Ben bundan dolayı bu işe talip oldum ve bu işin altından kalkacağımı düşünüyorum. Çünkü geçmişten bugüne biriktirdiğim tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. Ben Besnilileri hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar, geçmişte kucakladığımız gibi yine kucaklayacağız. Besni ruhu etrafında toparlayacağımızı ve toparlanacağımızı düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bana güç ve kuvvet verdiniz. AK Parti bayrağı altında bu iktidardan faydalanmak ve nasibimizi almak şartı ile aday adayı olan, yalnız Ak Parti değil, partilerdeki arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bizim bir sloganımız var, işimiz gücümüz Besni. Gerçekten işimizi gücümüzü Besni’ye bağlayacağız. Geçmişte yaptığımız gibi kabuğumuzu kırmayı ve bir üst sınıfa atlamayı temin etmek için sizlerle beraber omuz omuza, şeffaf bir şekilde belediyecilik yaparak bu işe adım attığımı ifade etmek istiyorum. Ben ister aday olayım ister olmayayım, genel merkezimizin değerlendirmesi ile tespit edilecek adayın da yanında olacağımı beyan ediyorum.

Biz her zaman fark yaratan bir anlayışa sahibiz. AK Parti'den aday adayı olan arkadaşlarımı tek tek telefon ile aradım. Bazı arkadaşlarımız mazeret beyan ettiler. Şuan da aramızda Aydın Arslan arkadaşımız var ve kendisine geldiği için teşekkür ediyorum" dedi.