Parti binasında gerçekleştirilen kongreye İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım ve partililer katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına Ahmet Türk seçilirken, katip üyeliklere ise Mutat Koca, Semiha Günez ve Kadir Taşar seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu. Daha sonra faaliyet raporu ve mali rapor okunarak ibra edildi.

Kongrede konuşan İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan; "Bildiğiniz üzere gerek iç politikada gerekse dış politikada ülke bir gerginlik üzerinden yapılan söylemlerle yönetilirken ekonominin dibe vurduğunun farkına varmamıza bile müsaade edilmedi. Bu durum öyle bir noktaya geldi ki, artık ülkenin bekasına yönelik tehditler oluştu. Ne yazık ki dün ayaklar altına aldıkları değerlerimizi savunanları, ağızları salyalı dedikleri bu yiğit vatan evlatları yine bu milletin değerlerine, vatanına karşı yürütülen tehditleri ortadan kaldırmak için canlarını vermek durumunda kaldılar. Yine aynı grup evlatlarımız can vermek pahasına bu operasyona katıldılar. Gelin görün ki ülkenin geleceğine ve tehditlerin ortadan kaldırılmasına yönelik bu harekatı birileri iç politika malzemesi yaparak buradan siyasi geleceğini kurtarmanın, kendi yandaşlarının siyasi ikbalini oluşturmanın derdine düşmüş.

Sayın liderler, kaçırdığınız bir şey var o nedir biliyor musunuz?  Gerçi siz onu pek kaale almazsınız ya. O kaçırdığınız değer vatandır. O değer bu topraklar uğruna can veren kınalı kuzulardır. Siz bu konuyu siyasallaştırdıkça insanlar bu kıymetli hususları sıradanlaştırır. Allah korusun bu durumda bizi biz olmaktan uzaklaştırır. O sebepledir ki milli davaları, milli mesafeleri iç politika meselesi haline getirmeyin ki dışarıya karşı bir olalım diri olalım. Kongremizin Besni'ye, ilimize ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

 Doğan'ın konuşmasının ardından seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde kullanılan oyların tamamını alan İmdat Yıldırım İYİ Parti Besni İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise, Fevzi Öztürk, Emrah Ertaş, Ali Bana, Fikret Karaca, Sait Aydıngüzel, Burhan Şahin, Canan Özbay, Yaşar Er, Abuzer Doğan, Süleyman Ayhan, Vakkas Kilinç, Aydın Doğan, Yılmaz Özçetinkaya, Kadir Erdem, Ahmet Yavuz, Elif İnce, Ali Koca, Halil Cengiz, İsmet Karatepe ve Mustafa Nergis'ten oluştu.

Kongrenin ardından açıklama yapan Başkan İmdat Yıldırım; "İYİ Parti Besni İlçe kongremize hoş geldiniz. Kongremizin ülkemize ve Besni'mize hayır getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim.

İYİ Parti 25 Ekim 2017 tarihinde Genel Başkanımız sayın Meral Akşener öncülüğünde, Türk siyasetine bir ihtiyaç olarak kurulduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah Besni İYİ olacak, Adıyaman İYİ olacak ve akabinde Türkiye İYİ olacak.

Yaklaşık 40 gün önce sayın İl Başkanımız Kenan Doğan beyin görevlendirmesiyle Besni İlçe Teşkilatını kurmuş bulunmaktayım. Yönetim listemizi büyük bir özveriyle hazırlayarak üye kayıtlarımızı başlattık.

İnşallah Besni için hedef üye sayımız 20 bindir. İlk etapta bin üye, ikinci etapta 10 bin ve akabinde 20 bin üyeye sahip bir Besni İlçe Teşkilatı oluşturmaktır.

Yıllardır siyasetin içerisindeyiz. İktidarın Besni'mize yapabildikleri göz önündedir. 16 yıllık biriken bir yılgılığın etkisi apaçık görülmektedir. Yeni bir siyasal oluşuma ihtiyaç olduğunu herkes tarafından bilinmektedir. Bu siyasal oluşum 25 Ekim 2017 tarihinde iyi parti adı altında başkentimiz Ankara'da kurulmuştur.

İYİ Parti cesur insanların harekatıdır. Kendine güvenen ve bu memlekete en iyi şekilde hizmet etmek isteyenlerin partisidir.

Kongremize katılımlarından dolayı tekrardan teşekkür eder, İYİ Parti'nin Besni'mize hayır ve iyilik getirmesini niyaz ederim" dedi.