Halkların Demokrasi Partisi Besni’de bayramın 3. günü bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşma törenine, Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, HDP adayları Kemal Bülbül, Mahmut Özdemir, Ayten Yılmaz, il yöneticileri, Şevket Korkmaz,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)ilçe Başkanı Tahir Atağan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını HDP Besni İlçesi Örgütlenme Sekreteri Ali Cirit yaptı. Cirit konuşmasında şu ifadelere yer verdi, ”Kurban bayramının halkımıza tüm halklara, barış, özgürlük ve adalet getirmesi temennisi ile hepinizin kurban bayramını kutluyor, teşekkür ediyorum, dedi. 

Daha sonra söz alan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, “Besni bizim yüzümüzü ağartan güzel Adıyaman’da oylarını en çok artıran bir ilçemizdi.  Kendilerinden bu seçimde daha iyi bir performans bekliyoruz, hepinizin bayramı kutlu olsun,” dedi.

Yıldırım’dan sonra sözü alan Kemal Bülbül ise, “Özgürlük, adalet ve mücadele erdemini paylaşmaktan daha büyük bir paylaşım olmaz, biz bugün burada bunu paylaşıyoruz.  Besni’de bazı arkadaşlar en az 10 bin oy alırız dedi. Bende bunu biraz daha artıramazmıyız  diye pazarlık ettim. Bu dönem zor bir dönem, hükümetin Osmanlı ve Bizans oyunları var bizde buna karşılık vermeye çalışıyoruz. Burası yerini kimliğini bulmaya çalışan, sizin şahsınızda kimliğini bulmuşsa da tüm halk şahsında tüm Besni şahsında bunu geliştirtmeye çalışıyoruz. Kadın arkadaşlarımızın bize katkısı çok önemli mücadelemizin simgesi, gençliğimiz bizim dinamizmimiz, yaşlığınızda bizim mücadelemizin bize örnek teşkil eden kesimi. O nedenle sizlere hepinize ihtiyacımız var. Biz mutlaka başaracağız. Sadece Adıyaman da değil, doğuda da batıda da, Kürt halkı da, Türk halkı da özgür olacak, Türkiye halkları, inanç grupları, inkar edilenler baskı altına alınanlar, eşit özgür olacak, eşit özgür, demokratik ve özerk Kürdistanı yaratacağız,” dedi.

Mahmut Özdemir , “Bazı kesimler partimizin başarısını kabullenemediler, yok saydılar, tanımadılar. Bu nedenle bizler daha önceki seçimde olduğu gibi çok çalışıp mücadele vereceğiz. Seçim isteyenleri pişman edeceğiz,” dedi.