Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığına Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay seçilirken, katip üyeliklerine ise Haci Arslan, Kadir Er, E. Soydan Doğru ve İsmet Nergiz seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Yönetim ve Denetim Kurulu raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

Daha sonra seçime gidildi. 1320 esnaftan 1121 kişinin oy kullandığı seçimde Hayati İşitmen 550  oy alrken, Memet  Kasap 347 oy, Osman Dutlu ise 213 oy aldı. 11 oy ise geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Hayati İşitmen Esnaf Odası başkanı olurken, Sedat Ağır, Ali Aras, Sait Cengiz Baba, Ali Payam, Ömer Oral, Kemal Unuturum, Metin Yıldız ve Haci Memet Yüksel.

Seçimin ardından açıklama yapan yeni Başkan Hayati İşitmen; "Biz yeni ruh ve taze kan her zaman için iyidir sloganıyla esnafımız için bu yola çıktık. Projelerimizi bir bir hayata geçirerek esnafımızın önünü açacağımıza inanıyorum. Esnaflarımızın sorunlarını takip ederek sorunların giderilmesi noktasında elimizden geleni yaparak yönetim kurulu üyelerimizle uyumlu bir şekilde çalışacağız. Beni ve yönetim kurulumu bu göreve layık gören tüm esnaflarımıza ve destekleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.