Ahmet Özel, 2019 yılı Şubat ayında yapılacak başkanlık seçimlerine aday olduğunu açıkladı.

Adaylığı ile ilgili gazetemize açıklama yapan Özel; "Uzun zamandan beri çiftçilik yapmaktayım. Bu nedenle çiftçilerin sorunlarını, ne gibi sıkıntılar çektiğini ve çözüm önerilerini iyi bilmekteyim. Çiftçilerimiz hem ekonomik hem de ekipman açısından gerekli desteği alamıyor. Bu noktalarda elimizden geldikçe çiftçilerin yanında olacağız ve sorunlarını çözmeye çalışacağız.

Yapacağımız ARGE çalışmaları ve örnek uygulamalar sayesinde modern tarım teknikleri ile birlikte üretimde rekoltenin artırılması yönünde çalışmalarımız olacak.

Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz proje ve hizmetlerden bahsedecek olursak, Besni Fıstığı Sulama kapsamına alınmalı, Hazine malları tapulu hale getirilmeli ve modern tarım için çiftçilerimize model olacak  'Örnek Bahçeler' kurulmalı.

Fıstığın önemli oranda üretildiği bir bölgeyiz. Ancak fıstık işleme tesisimiz bulunmuyor. En önemli projelerimizin başında Besni’ye 'Fıstık İşleme Tesisi' kurmayı planlıyoruz.

Tarımsal sulamadaki enerji maliyetleri bölgeye göre çok yüksek. Örneğin Ş.Urfa’daki enerji maliyetleri bizim yöreye göre %30 daha ucuz. Tarımda ucuz enerjinin Besni’ye gelmesi için her türlü girişimi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tabi bu faaliyetleri yürütürken çiftçilerimizle istişare içinde olacağız. Onları bilgilendirerek görüş ve önerilerini alacağız. Dönem dönem düzenleyeceğimiz toplantılarda yaptıklarımızı, yapacaklarımızı hatta yapamadıklarımızı anlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle gazeteniz aracılığı ile adaylığımı açıklıyor ve diğer aday arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.