Kahta ile birlikte Gerger, Sincik ve Samsat’tan Adıyaman’a gitmek zorunda kalan hastalar, bundan böyle Kahta Devlet Hastanesi’nde MR hizmeti alabilecek.

Bir üst MR merkezine sevklere gerek kalmayacağını ifade eden Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, “Emar cihazı ile ilgili kurumumuz ve genel sekreterliğimizce yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar nihayet meyvesini vermiştir. Kurulumları tamamlanarak hastalarımızın hizmetine sunulan MR cihazımız ile ilçemiz ve bölgemizde ihtiyaç hissedilen görüntüleme hizmetlerinin kapasitesini ve niteliğini yükseltmiş bulunuyoruz. Bilindiği gibi, özellikle Sincik, Gerger, Samsat ve çevre köylerden gelen hastalarımız MR için Adıyaman’a gitmek durumunda kalıyordu. Bundan böyle ilçemiz başta olmak üzere tüm bölge halkına MR hizmeti vereceğiz.” dedi.

Dost, “Devletimizin sağladığı imkânlar çerçevesinde hastanemize yüksek teknolojili cihazları kazandırdığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Cihazın alımı konusunda TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’ın desteği büyüktür. Bu vesileyle Sayın Valimiz başta olmak üzere, Milletvekillerimiz, Genel Sekreterimiz, İl ve İlçe Yöneticilerimiz, ayrıca bizlerle birlikte mesai harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sağlık alanında fedakârca hizmet veren sağlık personelimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

BESNİ’YE DE MR CİHAZI İSTİYORUZ

Böyle bir cihazın Besni’de de olması gerektiğini belirten vatandaşlar,  insan vücudunu inceleyerek hayat kurtaran teşhisler koymakta yararlanılan bu cihaz insan hayatı açısından büyük önem taşımakta. Bu neden le yetkililerden cihazın alımı için destek bekliyoruz, dediler.