Anaokulu’ndan başlayarak, ilköğretim çağındaki çocuklara ağız ve diş bakımı öneminin öğretilmesinin ve ömür boyu sürmesi gereken bu alışkanlığın kazandırılmasının, çocuğun ileriki yaşlarda rahat etmesini sağlayacak önemli bir faktör olduğunu belirten Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, “Bu nedenle karnelerde kişisel ve sosyal beceriler notlarının olduğu bölüme ağız ve diş sağlığı notunun da eklenmesi gereklidir” diye konuştu.

 Ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığımızın bölünmez bir parçası olduğunun altını çizen Hospitadent Diş hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar,“Birçok hastalık, ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklanmaktadır. Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilinçlendirmek, onlara diş fırçalama alışkanlıklarını kazandırmak ve bu konuda onları teşvik etmek en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Bu nedenle anaokulundan başlayarak devamında ilköğretim öğrencilerinin karnelerine “Ağız ve Diş Sağlığı Notu” mutlaka eklenmelidir” dedi.

Yine çocuklara ve ailelere verilecek ağız ve diş hijyen eğitiminin olumlu bir fark yaratabileceğini vurgulayan Diş Hekimi Eşkar; “Çocukların gelişim ve büyüme dönemlerinde ailelerinin ve öğretmenlerinin etkili olduğu düşünülürse MEB ile ortak bir çalışma yapılması, çocukların ağız ve diş sağlığı açısından önemli bir aşama kat edilmesini sağlayacaktır. Karnelerde yer alan kişisel ve sosyal beceriler notlarına eklenecek ağız ve diş sağlığı notu ile çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını aşılayarak, ağız ve diş sağlığını önemseyen sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayabiliriz” diye konuştu.