Ebelik hizmeti veren toplam 120 ebe olarak başlanan ilk eğitime 24 ebenin katıldı. 40 saat süren eğitim sonunda katılım belgelerini AK Parti Milletvekilli İbrahim Halil Fırat, Milletvekilli Salih Fırat ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu tarafından verildi.
120 ebenin eğitim katılacağı eğitim toplantısının ilkine katılan 24 ebeye sertifikalarını veren Milletvekili İbrahim Halil Fırat ile Salih Fırat, ebelerle bir süre sohbet ederek çalışma hayatlarında başarılar diledi. Verilen eğitimlerle ilgili olarak konuşan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, “Ebeler için güncel yaklaşımlarla doğuma bakış eğitimi anne ve bebek ölümlerini önlemede ve hastanelerimizde doğum hizmetlerinin güçlenmesinde, normal doğumun teşvikinde, Gebe Bilgilendirme sınıflarının işlevinin artırılarak sezaryen oranlarının düşürülmesinde, bu sınıflarda normal doğumda yapılacak.
Aktivitelerin anne adaylarımıza tanıtılması açıcında, bu eğitim çok önemli. Eğitime destek veren Adıyaman Üniversitesine, akademisyenlerine, il sağlık müdürlüğümüz çalışanlarına ve katılım sağlayan hastanemiz ebelerine teşekkür ederim” dedi.

adıyaman cihan haber