Adıyaman Besni Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın Anne Sağlığı Hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü ‘Anne Dostu Hastane’ programı kapsamında Türkiye’de bulunan 1200 hastane arasından ‘Anne Dostu Hastane’  unvanı alan 18. hastane oldu. Aynı zamanda Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu unvana sahip ilk ve tek hastane konumuna geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ekip tarafından 2-6 Ekim tarihleri arasında yapılan denetim sonrası yapılan sonuç toplantısında Besni Devlet Hastanesinin istenilen kriterleri sağladığı ve 97 Puan ile "Anne Dostu" unvanı almaya hak kazandığı açıklandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adıyaman İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz; "2015 Yılında Sağlık Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu 'Anne Dostu Hastane' projesi toplantısına davet edildim. Yapılan sunumları izlediğimde çok heyecan duydum ve Türkiye'de bu  unvanı alan ilk hastanelerden birinin kendi ilimizde olması gerektiğini düşündüm. Döner dönmez bütün başhekimlerimize bu projeyi anlatarak bu heyecanı paylaştım. Sadece unvanı almaktan ziyade Adıyaman halkının bu hizmeti dünya standartları seviyesinde almasını istiyorduk. Adıyaman da Besni Devlet Hastanesi bu konuda tüm yöneticileri, çalışanları ve hekimleri ile bu işe şevkle ve heyecanla sarıldılar ve bu unvanı Adıyaman'da ilk alan hastane oldular.

Geçmişte hatırlamak istemeyeceğimiz görüntülerden sağlıkta kaliteli hizmet dönemine geldik. Anne adaylarının belki hayatındaki en büyük ve en kutsal görevi yerine getirirkenki hissiyatının çok daha insani olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Şükürler olsun ki Devletimiz artık o kadar güçlü, o kadar güzel hizmetler veriyor ki, ülkemizin her tarafında dünyaya emsal olacak işler yapılıyor. Ben gerçekten emeği geçen yöneticilerimize, hekimlerimize, ebe ve hemşire arkadaşlarımız ile temizlik personelimize  çok teşekkür ediyorum. Besni Devlet Hastanesinin bu başarısının ilimizdeki diğer hastanelerimize emsal olacağını düşünüyorum. Yüksek puan ile alınan bu başarının sürdürülebilir olması gerektiğine inanıyorum. Besni  ve Adıyaman Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli ise; "Anne Dostu Hastane uygulaması ile amacımız, kaliteli doğum hizmetleri sunmak, böylece anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamaktır. Hastanemizde mahremiyete dayalı tek kişilik 'Doğum Odaları' oluşturduk. Bu odalarda anne adayının doğumunu beklerken ve doğum esnasında gerekli olabilecek bütün imkanları sağladık. Anne adayı tek kişilik doğum odasında, sağlık çalışanlarından her türlü desteği ve yardımı birebir alarak doğumu huzurlu bir ortamda, yanında uygun bir refakatçisi ile kendilerini rahat, ev ortamında hissederek gerçekleştirebileceklerdir. Çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Erdoğan Öz'e ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimizi sunarım" dedi.