Kahta Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1,5 yıldır tam donanımlı bir şekilde faaliyette olan endoskopi ünitesinde 1000’in üzerinde hastaya ağrısız endoskopi hizmeti verildiği açıklandı.

Mide ve bağırsak hastalıklarında özellikle takip ve tedavi amaçlı olarak kullanılan endoskopinin, çıplak gözle dışarıdan görülemeyen organlara özel cihazlarla ulaşarak organların gözle görünür hale getirilme işlemi olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kalkan, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "Endoskopi ünitesi ile Dahiliye ve Genel Cerrahi polikliniklerinden tarafımıza yönlendirilen hastaların, tüm mide ve kalın barsak hastalıklarının tanısını koymakta ve taramasını rahatlıkla yapabilmekteyiz. Ayrıca hastalarımıza anestezi altında, hiçbir ağrı ve rahatsızlık duymadan, uyuyarak endoskopi uygulamaktayız. Halkımıza hizmet etmenin nimet olduğunu düşünüyor ve hastalarımıza acil şifalar diliyoruz"

- HASTA SEVKİ BİTTİ

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise “Hem ilçemiz hemde bölge halkı için büyük bir ihtiyaç haline gelen endoskopi ünitemizi yaklaşık 1,5 önce tam donanımlı bir hale getirdik. Daha önce Adıyaman’a ve çevre illere gitmek durumunda kalan hastalarımız maddi ve manevi birçok sıkıntı ile karşılaşabilmekteydi. Şimdi kendi ilçelerinde çok rahat, konforlu ve gelişmiş teknolojiye sahip cihazlarımızla haftanın iki günü endoskopi hizmeti alabiliyorlar. Endoskopi ünitesinin kurulması ve cihazların temini konusunda her türlü desteği sunan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz’e ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

02haberler.com