Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Medya ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans Programı’nın henüz ikinci yılında olmasına rağmen kalitesi ve ciddiyetiyle akademik çevrelerin dikkatini çektiğini söyledi.

Prof. Dr. Nazife Güngör, “Program kendi içerisinde interdisipliner bir yapıya sahip olan program, hem iletişim fakültesinin hem de başka üniversitelerin nitelikli ve alanda uzman akademik kadrolarından destek almaktadır” dedi.

Program, mezunlarına geniş bir açılım sunuyor

Türkiye’deki medya ve kültür çalışmalarına destek vermek ve alanda nitelikli akademisyen ve uzmanlar yetiştirmek amacıyla açılan programın mezunlarına geniş bir açılım sunduğunu belirten Prof. Dr. Nazife Güngör, “Programdan mezun olanlar iletişim fakültelerinin her alanında akademik kadro olanağı yakalayabiliyor. Diğer yandan programdan mezun olanlar aynı zamanda sosyal bilimlerin sosyoloji, antropoloji, tarih, siyaset bilimi vb. alanlarında da akademik kadro şansı yakalayabilmekte ve doktora programlarına devam edebilmekteler” açıklamasında bulundu.