Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle basın kuruluşlarını ziyaret etti. Gazetecilerin bayramını kutlayan AGAD Başkanı İbrahim Aslan, meslektaşlarında çalışmalarında başarılar diledi.
Aslan, basının çok önemli bir görevi olduğunu ve çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü aracı, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan vazgeçilmez temel unsurlardan biri olduğunu söyledi.
Aslan, 24 Temmuz 1908 tarihinde basının üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, toplumumuzun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında ve ilerlemesinde önemli mesafeler alındığını ifade ederek, “Basın mensuplarımızın kamuoyunu doğru bilgilendirmesi, yapılan hizmetlerin ve yaşanan problemlerin doğru ve tarafsız bir şekilde halka yansıtılması için gece gündüz demeden güç şartlar altında görevlerini büyük özveriyle ifa etmeleri de takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü, olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.