Numan Kurtulmuş’un Adıyaman temaslarını takip ederken, Adıyaman Belediyespor’un eski teknik heyeti ve futbolcuları tarafından haber alma özgürlüğü kısıtlanan ve çıkan arbede sırasında darp edilerek hastanelik edilen basın mensuplarına AGAD Başkanı İbrahim Aslan destek vererek, saldırıyı kınadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Adıyaman ziyareti sırasında basın mensuplarının, Adıyaman Belediyespor eski teknik heyeti ve futbolcuları tarafından darp edilmesini kınayan Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’dan sorumlular hakkında gerekli işlemi yapmasını istedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un kürsüye çıktığı sırada, 6 yıl önce belediyeye ait bir aracın altında kalarak hayatını kaybeden çocuğundan dolayı yazdığı mektubu Kurtulmuş’a vermek isteyen bir vatandaşın, Belediye personeli tarafından tartaklanmasını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı Adıyaman muhabiri Cihan Kizir ile Mercan TV muhabiri Nazım Keleş’in, aynı şahıslar tarafından darp edilmesini kınayan Aslan, olayda kamerası kullanılamaz hale gelen ve parmağı kırılan Mercan TV muhabiri Nazım Keleş ile İHA muhabiri Cihan Kizir’e yapılan saldırının basına yapılan bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Olayın affedilemez ve açıklanamaz olduğunu, sorumluların en kısa sürede adli mercilere hesap vereceğini de sözlerine ekleyen Aslan, “Cumartesi günü ilimize bir dizi ziyaretler düzenlemek için gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un TPAO’da katıldığı İl Danışma Meclisi Toplantısında kendisine mektup vermek isteyen mağdur bir vatandaşın belediye çalışanı olduğunu öğrendiğimiz birkaç zorba tarafından tartaklanması ve bunu görüntülemeye çalışan basın mensuplarının da yine aynı zorbaların saldırısına uğrayarak darp edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Camiamızın iki genç mensubuna karşı yapılan bu fiili saldırıyı sert bir şekilde kınıyor, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’dan sorumlular hakkında ivedi bir şekilde gerekli işlemi yapmasını istedi. Olaydan hemen sonra gelen bir telefon ile olay yerine giderek durum hakkında bilgi aldım ve kamerası kırılan Mercan TV muhabiri Nazım Keleş’in belediyeye yakın bir isme kavga anında emanet ettiği kamerasının içinde bulunan kasetin belediye yetkilileri tarafından alındığını öğrendim. Durum üzerine kasetin getirilmesini aksi halde toplantı devam ederken durumu Numan Kurtulmuş’a ileteceğimi söyleyince kaset birkaç dakika içerisinde elimize ulaşıldı. Kasette yer alan görüntüleri izlediğimizde olayın başrolünde Adıyaman Belediyespor’un eski birkaç teknik heyeti ile sporcusunun bulunduğunu açıkça gördük. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürünün oğlunun da karıştığı darp olayı sonucunda parmağı kırılan ve kamerası kullanılamaz hale getirilen Mercan TV muhabiri Nazım Keleş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğü tedaviden sonra darp raporu alarak saldırganlardan şikayetçi oldu. Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti olarak bizim de bu davanın sonuna kadar dahili olacağımızı ve genç meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. AGAD olarak yaklaşık 2 ay önce ASU TV Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Polat’a yapılan fiziki saldırıda nasıl bu arkadaşımıza destek olduysak, bugün de bu genç arkadaşlarımızın arkasında olduğumuzu malum kesimlere duyurmak istiyoruz. Basının özgürlüğü ve haber alma hakkına tecavüz eden şehir eşkıyaları bu saldırının hesabını verecektir” diye sert konuştu.