Ünlü isimlerin başarıya, motivasyona ve bağımlılığı önlemeye dair deneyimlerini ve fikirlerini öğrenciler ile paylaşacağı Yeşilay projesi Yeşil Sahne Söyleşilerin ilki Adıyaman’da Kurtlar Vadisi,Arka Sokaklar ve Kırgın Çiçekler oyuncusu Burak Aslan ile başladı.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda yapılan Yeşil Sahne şöyleşiye ise Adıyaman Vali Yardımcısı Yasin Yunak, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı M.Sait Kutlu, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Genç Yeşilay Türkiye Koordinatörü  İsmail Memiş, Adıyaman Üniversitesi Yeşilay topluluğu danışmanı Dr. Fatma Torun, Halk Sağlığı Başkanı Dr.Mustafa Kutlu, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Genç Yeşilay Türkiye Koordinatörü İsmail Memiş yaptığı söyleşinin konuğu oyuncu Burak Aslan samimi açıklamalarda bulunarak gençlerin zararlı bağımlılıklarla mücadelede duyarlı olmaya davet etti.

Oyuncu Burak Aslan, Hem dünyada hem de Türkiye’de madde kullanımının hızla arttığını, madde kullanımına başlama yaşının da hızla düştüğünü kaydeden Burak Aslan “Bu gerçeklik karşısında bireysel ve toplumsal olarak sorumluluklarımız da bulunuyor. Çünkü çeşitli risk faktörlerinin etkisiyle madde bağımlılığına başlandıktan sonra önce kişinin yok oluşu sonra da toplumsal yok oluş kaçınılmaz bir tehlike olarak karşımızda duruyor. Bu mücadelenin de en önemli ayakları farkındalık ve korunmadır. Farkındalık ve korunma sürecinin de gerçekleşebilmesinde olmazsa olmaz eğitimdir. İşte eğitim aşamasında bu amaçla hem kendimizi korumak hem farkındalık oluşturma hem de çevremize bu zinciri bu dalgayı yayabilme amacıyla ilk eğitici eğitimiyle bir aradayız” ifadelerini kullandı.

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak bağımlılıklarla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşudur. Bu noktada her türlü zararlı alışkanlıkları yaymaya çalışan endüstrinin hedef kitlesi olan gençleri sahiplenme, koruma ve bilinçlendirme de Yeşilay’ın önemli bir vazifesidir. Bu eksende yapılandırması günden güne hızlanan ve güçlenen Genç Yeşilay komisyonu da bu harekete hizmet etmektedir dedi.

Özöncel, “Gençliğimizi, geleceğimizi bağımlılık gibi bir tehlikeden korumak için her çocuğu kendi evladımız bilerek, geçmişin birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak yolumuzu çiziyoruz. Çalışmalarımızı toplumun en kılcal damarlarından uluslararası arenaya kadar ulaştırmak için çabalıyoruz. Aslında bir söz veriyoruz; bağımlılıklardan uzak, sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu, bilgili, kendinden emin bir toplum için söz veriyoruz” dedi.

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, Bağımlılıklarla mücadelenin el birliği ile herkesin ve herkesimin desteğiyle başarıya ulaşacağını söyleyerek; bu süreçte destek veren tüm kurum kuruluş ve STK’lara teşekkür etti.