BRHD YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ALİ DOĞAN:
-“SANATA KATKI ÖDÜLÜNÜ, YILLARDIR SANATA VE SANATÇIYA VERDİĞİ
DESTEKLERİ NEDENİYLE SANKO HOLDİNG’E VERMEYİ KARARLAŞTIRDIK”
-SANKO HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ ADİL SANİ KONUKOĞLU
ADINA

 BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl “Sanata Katkı Ödülü”nü, SANKO Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’na vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

 Merkezi Ankara’da bulunan BRHD’nin1970 yılında kurulduğunu anımsatan Doğan, “BRHD olarak amacımız Türk sanatını tanıtmak, sanatçılarımıza katkı sunmak, özellikle halkımızın sanatla iç içe yaşamasına olanak sağlamaktır” dedi.

 Geleneksel BRHD sergisinin 15 Nisan 2016’ya kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin tüm salonlarında gezilebileceğini kaydeden Doğan, şöyle devam etti:

 “SANKO Holding’in sanat galerisi kurması, Zeugma mozaiklerinin kurtarılması amacıyla yapılan acil kurtarma kazısına destek olması, Gaziantep Müzesi’nin bilimsel yayını Belkıs Zeugma ve Mozaikleri kitabının yayınını gerçekleştirmesi, SANKO Üniversitesi’ni bilim dünyasına kazandırması ve uluslararası ressamlar buluşması çalıştayları düzenlemesi bizleri mutlu ettiği gibi, diğer kurumlara örnek olmaktadır.

 SANKO’nun sanata ve sanatçıya verdiği destekler,ülke sanatımızın gelişmesinde etkin ve halkımız için çok önemlidir. Bu yıl Sanata Katkı Ödülü’müzü, yönetim kurulu olarak değerli katkılarından dolayı SANKO Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’na vermeyi kararlaştırdık. Ödülü kendileri adına, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu alacak.”

 HER ŞEY İNSAN İÇİN GÜZEL OLMALI

“Yaşam bizlere bir insan olabilmeyi öğretseydi, savaş ve açlığın, paranın gücü dünyada hakim olmazdı. Her şey insan için güzel olmalı. Son günlerde patlatılan bombalar insanların canını aldı. Canları yok etti” diyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

 “BRHD 46. Yıl sergi konseptimizi değiştirdik, 178 üye sanatçımız terörü kınamak amacıyla, tepki olarak eserleri yerine tamamı siyah tuvallerle tepkimizi, üzüntümüzü dile getiriyoruz. Terörün lanetli yüzü Başkent Ankara'da ve ülkemizde hayatı hapsetti. Bizler insan olarak böyle yaşamdan artık utanıyoruz.Bir insan olarak, bir sanatçı olarak ülkemizde ve tüm dünyada terörü kınıyoruz.”

 BRHD Genel Başkanı Mehmet Ali Doğan’ın, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu adına sunduğu plaketi alan Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, duygularını şöyle konuştu:

 “Bu güzide programa, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen Hocamla birlikte geldik. Aldığım plaketi Sayın Adil Sani Konukoğlu’na takdim edeceğim. Çok teşekkür ediyoruz. Bizim için çok anlamlı bir ödül. Sanko Sanat Galerisi olarak Gaziantep’te 2004 yılından beri sanata ve sanatçılara mümkün olduğunca ev sahipliği yapıyoruz. Ödül için tekrar tekrar teşekkür ediyoruz