Konya’da uzun yıllardır yaşayan Adıyamanlılar, düzenlenen geleneksel iftar programında bir araya geldi. Ramazan ayının huzur ve bereketini birlikte yaşamak ve paylaşmak amacıyla Mevlana Gül Bahçe Konya Mutfağı’nda bir araya gelen Adıyamanlılar aynı zamanda hasret gidermiş oldular.

Konya ve Adıyaman mutfağından yöresel yemeklerin ikram edildiği iftar programını düzenleyen heyet başkanı Ramazan Danış, iftar programının geleneksel hale geldiğini belirterek, amaçlarının hemşehrileri arasında tanışma ve dayanışmanın yanı sıra birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Konya’da uzun yıllardır huzur içerisinde yaşadıklarını belirten Danış, “ Her birimiz ya okumak ya da görevimiz gereği Konya’ya geldik. Konya’ya gelenin kopması oldukça zor. Doğduğumuz yer Adıyaman’ın huzurunu Konya’da da yaşıyoruz. Hz. Mevlana’nın yaşamış olduğu kent ile,yetkili makamlar tarafından onaylanarak, yeri kesinleşmiş iki sahabeden biri olan Safvan bin Muattal Hazretlerinin kabrinin bulunduğu Adıyaman arasında kardeşlik hukukunu geliştirmeyi arzu ediyoruz. Kısa bir süre önce de iki il arasında ‘Biz Anadoluyuz’ projesi uygulandı. Bundan da büyük mutluluk duyduk, başta Konya Valimiz Yakup Canbolat olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. ” dedi. İftar programına Yazar Sinan Yağmur da katılarak Ramazan ayının faziletine yönelik sohbette bulundu.