Fotoğrafları kadar kendi hayat hikayesi de dikkat çeken Zulkarnain’in yaşam hikayesi daha başlamadan bir poşette son bulacakken, şimdilerde dünyanın birçok ülkesinde insanlara örnek olarak gösteriliyor.Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali (Z FotoFest), doğuştan engelli dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmed Zulkarnain'i ağırladı. Yeteneğiyle tüm dikkatleri üzerine çeken 26 yaşındaki Endonezyalı fotoğraf sanatçısı Ahmed Zulkarnain, çektiği fotoğraflarla azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gösterdi. Doğuştan engelli olduğu için kendisinden utanan ailesi tarafından bir poşete koyularak ölüme terk edilmek istenen Zulkarnain, yaşam savaşını kazanarak bugün dünyaca ünlü bir fotoğrafçı oldu. Katıldığı festival kapsamında kendisi gibi engelli gençlerin eğitim gördüğü Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'ni (AKDEM) de ziyaret eden Zulkarnain, AKDEM’deki engelli müzisyenlerle birlikte org çalarak şarkı söyledi.

''ENGELLERİ AŞABİLECEK BİR YÜREĞİ VAR''

Fotoğraf festivali boyunca kendisini yalnız bırakmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da AKDEM'de genç sanatçıyı dinleyenler arasındaydı. Ahmed’in çok anlamlı ve hepimize örnek olacak bir hikayesi olduğunu belirten Başkan Aydın, "Ahmed, bir insanın arzu ettiği taktirde neleri başarabileceğini bize çok güzel bir şekilde gösteriyor. Bunu anlamak için Ahmed Zulkarnain'e bakmak yeterli. İnsan ona baktıkça günlük hayatta ufak tefek şeylerden dolayı hayata küsmenin ne kadar yanlış olduğunu görüyor. Kendi vücudunun, kendi zihninin üzerinde duran bir insan. Sadece kolları değil ayakları da engelli ama yüreği var, iyi ki onu tanıdık.'' diye konuştu.

''FOTOĞRAF ÇEKERKEN KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM''

Fotoğrafla ilk tanışma hikayesini anlatan fotoğraf sanatçısı Ahmed Zulkarnain, ''İnternet kafede çalışıyordum, orada kimlik için fotoğraf çekiyordum. Bu süre içinde fotoğrafa ilgim arttı ve bir şirkette çalışmaya başladım. Şirkette kazandığım parayı biriktirip bir kamera aldım, kamera aldıktan sonra oradaki işimden de ayrılarak fotoğraf çekmeye başladım. Fotoğraf üzerinde yapacağım işlemlerin detaylarını internet üzerinden araştırarak öğrendim. Eski işlerimde çalışırken kendimi özgür hissetmiyordum, duygularımı yansıtamıyordum ama fotoğraf çekerken kendimi özgür hissediyorum, sanatımı yapıyorum. Farklı olduğum için süreçler benim için daha zor oldu ama sonunda başardım.'' dedi.

''FOTOĞRAFLARIM SERGİLENİNCE ÇOK DUYGULANDIM''

Uluslararası Fotoğraf Festivali için Zeytinburnu Belediyesi'nden davet aldığında başta inanamadığını ifade eden Zulkarnain, ''Duyduğumda inanamadım birileri beni kandırıyor, işletiyor sandım. Çünkü daha önce hiç yurt dışına çıkmamıştım. Başkan Murat Aydın’ın da özel davetini aldıktan sonra inandım ve gelmeye karar verdim. Festival açılışında sergiyi gezerken yüzlerce eser arasında fotoğraflarımı görünce inanılmaz derecede duygulandım, kendimle bir kez daha gurur duydum. Bizler engelli değil sadece farklıyız herkesin bize bu gözle bakmasını istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

''DOĞDUĞUMDA ANNEM VE BABAM BENİ İSTEMEDİ''

Yaşadığı zor günleri anlatırken duygulanan Zulkarnain, ''Normal insanlara göre yaşam biçimimiz biraz farklı. Çalışmamız belki zor oluyor ama önemli olan kötü düşünmemek. Doğduktan sonra annem ve babam beni istemediler. Beni bir torbanın içine koyup dışarıya atacaklardı ama akrabalarımız bunu görüp engelledi. Akrabalarımız beni aldı birkaç gün onlarda kaldım. Bir süre sonra annem ve babam gelip beni aldılar. Sonrasında yavaş yavaş beni kabul etmeye başladılar. Küçükken onlar bana bakıyordu şimdi yaşlandılar artık ben onlara bakıyorum.'' şeklinde konuştu.