CHP merkez ve ilçelerde kuracağı sandıklar ile tüm üyelerinin aday belirleme noktasındaki görüşüne başvuracak. Adıyaman genelinde CHP’ye üye yaklaşık 7 bin kişi en az 2, en fazla 4 adayı tercih ederek temayülde oy kullanacak.

Kura çekimi sonrasında sırasıyla Selçuk Tabak, Nusret Tunç, Abdurrahman Tutdere, Mehmet Uçar, Fatma Uluğbey, Songül Varki Yıldırım, Zeynal Aslan, Müslüm Aslanoğlu, Zeynal Bakır, Ali Murat Bilgiç, Karip Bozkurt, Bilal Doğan, Mehmet Doğan, Mehmet Karahan, Şevket Köse, Celal Kürkoğlu, Zeynep Saya ve Sıdık Şahin listede yer alacak.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş; “Biz İlçe Teşkilatı olarak partiyi 7 Mart’ta yapılacak ön seçime hazırladığımıza inanıyoruz. Bu ön seçimin olması için 9 İlçe Başkanı içinde en çok üyelerle ön seçim isteyen bendim. Üyelerin çok doğru bir karar vereceğine inanıyorum. Üyelerimiz sağlıklı değil diyen arkadaşlarımız oldu ama bir yerden başlamak lazım. Bizim için 7 Mart’ın bir milat olacağına inanıyorum ve öylede devam etsin istiyorum. Ben hayatta tesadüflere inanan birisi değilim. Hayatta her şey benim için mücadele ve azimdir. İnsan azimli olursa, inanırsa birçok şeyi başarır. Bunun için hayatımda tesadüflere çok yer yok” dedi.

Merkez ilçede 9 sandık, Besni ve Gölbaşı’nda 3, Kahta’da 2 ve diğer ilçelerde 1 sandık kurulacağını da söyleyen Başkan Keleş; “7 Mart Cumartesi günü sabah 8.00 ile 17.00 arası gizli oy ile ve tüm üyelerimizin katılımı ile her üye en az 2 en fazla 4 kişiyi tercih edecek şeklinde oylarını kullanacak. Sonuçlar aynı yerde kurulan sandık kurulları tarafından sayılarak birleştirme tutanakları ile açıklanacak. Açıklanan liste genel merkeze iletilecek” dedi.