Ülkeler arasındaki turizm ilişkilerini geliştirerek, her geçen yıl büyük bir ilgi gören ve Türkiye’de turizm sektörünün aynası olan, Türkiye’nin en büyük dünyanın ise 5’inci büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında muhteşem ve görkemli bir açılış töreni ile başladı. 

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yaptığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 70’i aşkın ülkeden yaklaşık 5000 kurum, kuruluş, firma ve markanın katılımıyla başladı. Fuara Türkiye’de birçok Valilikler ve Belediyelerin yanı sıra turizm alanında faaliyet gösteren oteller, tur operatörleri, diplomatik temsilcilikler ve çeşitli seyahat acenteleri stand açtı. Yaklaşık 100 bin seyahat tutkununun katılması beklenen EMITT Fuarı, 28 Ocak’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kadim medeniyetler şehri huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman'da, Valilik öncülüğünde Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresinin desteği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinesinde EMİTT fuarında stand açarak, ilin sahip olduğu zengin turizm potansiyelini uluslararası alanda kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 12.Holde yerini aldı.

Fuara Adıyaman’dan Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Av. Sami Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ve Adıyaman'daki turizmciler katıldı.

Adıyaman standı görsel zenginliği ile EMİTT fuarında katılımcılardan büyük beğeni topladı. Adıyaman standına konulan tarihi ören yerlerinin maketleri ile Nemrut Dağı ve diğer tarihi mekânların fotoğrafları büyük ilgi gördü. Adıyaman için ayrılan stantta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, değişik dillerde hazırladığı tanıtım kitap ve broşürlerini, Tanıtım CD'lerini ve tanıtım afişlerini çanta içerisinde hazırlayarak, gelen ziyaretçilere dağıtımını gerçekleştirdi.

Fuarın birinci gününde Adıyaman Standını birçok ilin Valileri, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Turizm Sektörü Temsilcileri ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

Konuklarıyla yakından ilgilenen Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, ziyaretçilere Adıyaman Çiğköftesi ve meşhur Kervansaray Kahvesi ikram etti. ,

Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ören yerleri ile adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, "Turizmin önde gelen firmalarını ve turizm profesyonellerini bir araya getirerek ülkelerin, şehirlerin ve bölgelerin tanıtılmasına önemli katkılar sunan EMITT Fuarı, bugün TÜYAP fuar alanında muhteşem bir açılışla başladı.Kültürlerin ve renklerin buluştuğu fuarda her yöre kendine özgü özellik ve güzelliklerini tanıtmaktadır. Adıyaman olarak bizlerde 12. Holde standımızı açtık. Adıyaman, emsalsiz tabiatı, mistik atmosferi, muhteşem kanyonları, gerek tarihi ve kültürel birikimi gerekse de sahip olduğu doğal turizm kaynakları açısından eşsiz bir zenginliğe sahiptir. İlimiz tarihi süreç içerisinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, barışın, kardeşliğin, huzurun, hoşgörünün kentidir. Biz gittiğimiz yerlerde sadece kültürel değerlerimizi değil, ilimizin sahip olduğu huzur ve hoşgörü iklimini de ihraç ediyoruz. Turizmcilerimiz burada sektör temsilcileri ile karşılıklı iş görüşmeleri yapacaktır. Çünkü bu tür fuarlardaki karşılıklı görüşmeler aynı zamanda yeni destinasyonlara da ufuk ve yelken açmaktadır. Adıyaman’ın sahip olduğu tüm güzellikleri dünyanın 5. büyük fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'te 4 gün boyunca en kapsamlı şekilde tanıtmaya çalışacağız. Bu vesile ile herkesi tarih ve kültür kenti olan Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekânlarını gezip görmeye davet ediyorum”dedi.

Dünyanın en prestijli turizm fuarlarından biri olan EMİTT Fuarının önemine değinen TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Türkiye’nin en büyük, dünyanın isebeşinci büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bugün kapılarını 22. kez turizm dünyasına açtı. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçileriyle buluşturan EMİTT fuarından turizm endüstrisi profesyonellerinin yanı sıra sektör paydaşlarının bir araya gelerek turizm adına verimli iş görüşmeleri gerçekleştireceğine inanıyoruz. Adıyaman, sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi ören yerleriyle çok önemli turizm zenginliklerini bünyesinde barındıran bir ilimizdir. Bizlerde ilimizin tanıtımına büyük katkı ağlayacağına inandığımız bu fuarda Adıyaman’ın sahip olduğu doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihi değerlerinidünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ile ziyaretçilere en güzel şekilde tanıtmak amacıyla buradayız. Fuarın ilimize, ülkemize ve bütün turizm dünyasına hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

.Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise Adıyaman'ın daha önceki fuarlarda olduğu gibi bu fuarda da adından söz ettirdiğini dile getirerek, "Adıyaman'ımız tarihiyle, kültürüyle, örfüyle ve adetleriyle ülkemizin eşsiz kentlerinden bir tanesidir”dedi.