Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik projeleri destek programı kapsamında "okumak yaşamaktır" projesiyle kitap kafeprojesini hayata geçirdiklerini anımsattı.

Bu projenin bütçesinin 100 bin lira olduğunu anlatan Tanrıverdi, "Bu bütçe kapsamında 3 bin adet kitabımız proje kapsamında karşılandı. Bizim kendi imkan ve bağışlar ile birlikte kitap sayımız 4 bini aştı. Bu kitaplarımızın içinde her türlü kitabımız var, herkese hitap edecek kitaplarımız var. İnanç üzerine her inanca hitap edebilecek kitaplarımız var. Proje kapsamında bu kitaplar için kitaplık aldık, masa aldık. Bu proje kapsamında 45 gencimizi Hacı Bektaş-ı Veli dergahına ve Nevşehir'e gezmeye götürdük. Proje kapsamında iki adet sinema etkinliğimiz var. Proje kapsamında iki adet okur yazar buluşmamız var. 2 adet yazar imza günümüz var. Proje kapsamında buraya gelen gençler için ikramlarımız var. Yaklaşık ayda bin lirada ikram proje kapsamında karşılanıyor. Biz gelen gençlere çay, kahve, kuru pastamızı ikram ediyoruz"dedi.

GENÇLER BURAYA GELMELİ

Gençlerin buraya gelmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıverdi, şunları kaydetti: "Gençler buraya gelsinler, bu sıcak ortam da otursunlar, kitaplarını okusunlar, boş zamanlarını burada değerlendirsinler, bilgilerini geliştirmiş olurlar. Hem de boş zamanlarında okumayla geliştirmiş olurlar. Çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hem de bu sıcak ortamda  ikramlarını da almış olurlar. Ben bu projeye katkısı olan bir hassa Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan müdürümüze, daire başkanına, oradaki tüm elemanlara teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek bu tarz projeler geliştirmeye çalışacağız. Bu proje kapsamında piknik etkinliğimiz var. Baharda piknik etkinliği içinde ağaç dikme etkinliğimiz olacak. Buraya gençlerimizi ne kadar çekebilirsek Alevisi ile, Sünnisi ile, Kürdü, Türkü ile tüm gençlerimizi 14-29 yaş arası gençlerimizi buraya huzurunuzda davet ediyoruz. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler buraya geldiler. Gördükleri zaman şaşırdılar, başkanım bizim haberimiz yoktu. Gençlerimizi bekleriz"

02haberler.com